Οι εξηγήσεις για τη γραμμή!

Gazzetta team
Οι εξηγήσεις για τη γραμμή!

bet365

Ο Κώστας Γαλάνης φιλοξενήθηκε στην συνδρομητική τηλεόραση, εξηγώντας τη λογική των γραμμών που χρησιμοποιούνται για τα οφσάιντ.

Το γκολ που ακυρώθηκε στην Τούμπα, καθώς και η γραμμή που τοποθετήθηκε για να φανεί αν είναι οφσάιντ προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και ο Κώστας Γαλάνης, υπεύθυνος για τους χειρισμούς του μηχανήματος που βάζει τις γραμμές, μίλησε στην εκπομπή της Nova.

«Προφανώς είναι ένα μηχάνημα που εφαρμόζεται σε πάρα πολλά πρωταθλήματα. Σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Παγκόσμια Κύπελλα, δεν δίνει εξετάσεις αυτή τη στιγμή. Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να εξοικειωθεί κανείς με τη γεωμετρία ή μάλλον με την προοπτική του γηπέδου. Όταν βλέπουμε από μακριά δύο γραμμές οι οποίες είναι παράλληλες, αυτές στο μάτι μας ενώνονται στο βάθος. Αυτή την εικόνα της προοπτικής εκμεταλλεύεται το μηχάνημα, αφού το σετάρεις με τις γραμμές. Συνδέονται όλες αυτές σε ένα σημείο που λέγεται σημείο φυγής», είπε αρχικά ο Κώστας Γαλάνης.

Για την γραμμή στο οφσάιντ είπε: «Είναι λάθος και μόνο που το συζητάμε. Προφανώς και δεν φαίνονται παράλληλες οι δύο γραμμές. Η κίτρινη καθώς κινείται κατά μήκος του γηπέδου είναι στην ουσία παράλληλη προς τη γραμμή της περιοχής, αλλά στο μάτι δεν φαίνεται παράλληλη. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε με πάρα πολλά παραδείγματα που μαθαίνονται στη γεωμετρία. Λέγεται προοπτική προβολής. Ακόμα και η γραμμή της μικρής με τη μεγάλη αν τη δει κανείς, στο μάτι μπορεί να μην του φανεί παράλληλη», ενώ πρόσθεσε: «Παίρνουμε την κόκκινη γραμμή που κινείται παράλληλα σαν έναν χάρακα, μη λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική του γηπέδου. Η κίτρινη γραμμή κινείται όπως ένα εκκρεμές το οποίο κρέμεται από ένα σημείο και πηγαίνει πέρα δώθε. Οι γραμμές είναι παράλληλες, αλλά στο επίπεδο φαίνονται στραβές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα