Ο «Αλβανός Καραγκούνης» που δεν τον ήθελαν οι συμπαίκτες του

Gazzetta team
Ο «Αλβανός Καραγκούνης» που δεν τον ήθελαν οι συμπαίκτες του

bet365

Ήρωας στην πατρίδα του, persona non grata τους τελευταίους μήνες στα Γιάννενα. Το gazzetta.gr φέρνει στο φως άγνωστες ιστορίες του Αντι Λίλα που φεύγει απ’ τον ΠΑΣ για το Καμπιονάτο και την Πάρμα.

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν «Καραγκούνη της Αλβανίας». Όχι λόγω αγωνιστικής αξίας, αλλά λόγω της φήμης του στην χώρα του. Ο Αντι Λίλα είναι ίσως ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής στη γειτονική χώρα. Ένα ίνδαλμα για όλο τον κόσμο. Μετράει 58 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και οι οπαδοί έχουν φτιάξει πανό που τον ευχαριστούν για την προσφορά του. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη μεταγραφή του στην Πάρμα; Αν γινόταν η μετακίνηση το καλοκαίρι, δεν θα είχαν. Τώρα έχουν.

Οι «παρμένζι» βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας τις τελευταίες εβδομάδες και τα δημοσιεύματα στην Ιταλία θέλουν μια ομάδα Αλβανών επιχειρηματιών να είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους. Η μεταγραφή του Λίλα είναι ακόμα μια επιβεβαίωση πως η αγοραπωλησία προχωράει. Οι Αλβανοί επιχειρηματίες έκαναν δικό τους τον δημοφιλέστερο συμπατριώτη τους και ξεκινούν απ’ αυτόν το χτίσιμο της… δικής τους Πάρμα. Και μαζί έκαναν χαρούμενους και αρκετούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, αν αναλογιστούμε πως ο Λίλα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Του «στοίχισε» στα αποδυτήρια το Σερβία – Αλβανία

Το ματς της Σερβίας με την Αλβανία στις 14 Οκτώβρη και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι «στοίχισαν» στον Αντι Λίλα. Κι αν στην χώρα του αντιμετωπίστηκε κι αυτός και οι υπόλοιποι σαν ήρωες, στα Γιάννενα δεν συνέβη το ίδιο. Ο Σέρβος συμπαίκτης του, Μπράνα Ιλιτς, του ζήτησε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του και «πήρε» μαζί του και αρκετούς συμπαίκτες του. Οι σχέσεις του Αλβανού ψυχράθηκαν σε μεγάλο βαθμό με αρκετούς συμπαίκτες του και μάλιστα με τον Ιλιτς, που ήταν κολλητοί και μοιράζονταν και το δωμάτιο στις αποστολές, σταμάτησαν να κάνουν την παρέα που έκαναν.

Ο Πετράκης προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες, αλλά η παρουσία του Λίλα στα αποδυτήρια αποτελούσε μια βραδυφλεγή βόμβα. Το ίδιο συνέβαινε και με την εξέδρα. Αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί του είχαν ξεκαθαρίσει πως είναι ανεπιθύμητος και πως ο μόνος λόγος που δεν δημιουργούν θέμα είναι η αγάπη τους για την ομάδα. Αλλά δεν θα έλεγαν όχι σε περίπτωση αποχώρησής του.

Για τους οπαδούς δεν έπαιξε ρόλο μόνο το θέμα των επεισοδίων στο Σερβία – Αλβανία, αλλά και η καλοκαιρινή ιστορία με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Το περασμένο καλοκαίρι ο Αντι Λίλα μάζεψε τα πράγματά του, έφυγε από την πόλη και έστειλε μήνυμα πως δεν θα έμπαινε καν σε διαδικασία συζήτησης για ανανέωση, αφού είχε βρει ομάδα στο εξωτερικό που του έδινε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Τελικά, λίγες μέρες μετά επέστρεψε άρον – άρον στα Γιάννενα, λέγοντας πως θέλει να παραμείνει, όπως και έγινε.

Το ακριβότερο συμβόλαιο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο τον κράτησε, αλλά του έδωσε και το ακριβότερο συμβόλαιο, μαζί με αυτό του Κριστιάν Τσάβες. Ο Λίλα υπέγραψε έναντι 150.000 ευρώ ετησίως, που μαζί με την εφορία ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Αλβανός δεν πήρε τίποτα απ’ όλα αυτά. Η συμφωνία ήταν να πάρει τα μισά χρήματα τον Γενάρη και τα άλλα μισά το καλοκαίρι, αλλά όταν προέκυψε η Πάρμα, ο παίκτης είπε πως δεν θέλει χρήματα, αρκεί να μην ζητούσε τίποτα ο Χριστοβασίλης από τους Ιταλούς. Όπως κι έγινε, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα βάλει χρήματα στα ταμεία του και η συμφωνία συμπεριλαμβάνει μονάχα ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Θα πει κανείς, υπάρχει περίπτωση να πουληθεί ο Λίλα από την Πάρμα, από τη στιγμή που είναι 28 χρονών και υπογράφει για τρία χρόνια; Υπάρχει. Και μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί και σε έξι μήνες από σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο συμβόλαιο του Λίλα υπάρχει όρος πως αν η Πάρμα – που είναι τελευταία στην Serie A – υποβιβαστεί, τότε με ένα μικρό ποσό μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως αν αυτό συμβεί, τότε θα ωφεληθεί οικονομικά και ο ΠΑΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα