Πανιώνιος: Πολύ σκληρός για να πεθάνει (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Πολύ σκληρός για να πεθάνει (vids)

bet365

Εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και αποχώρησης σχεδόν όλης της ομάδας, ο Πανιώνιος συνεχίζει τον αγώνα του για παραμονή στα μεγάλα σαλόνια αλλά για την οικονομική εξυγίανση.

Η λέξη πρόβλημα εδώ και λίγα χρόνια είναι πλέον ταυτόσημη με τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» για άλλη μία χρονιά πάλεψαν με νύχια και με δόντια και κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Μία χρονιά που σημαδεύτηκε από τις αλλαγές προπονητών (Παναγόπουλος-Αναστόπουλος-Τερεζόπουλος), αλλά και την αποχώρηση σχεδόν όλου του βασικού κορμού της ομάδας προς άλλες πολιτείες.

Παρόλα αυτά ο Ιστορικός έδειξε γιατί παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος που συνεχίζει να απολαμβάνει τον σεβασμό όλων και να βρίσκει την άκρη όταν όλοι τον έχουν καταδικασμένο.

Τι κρατάνε: Για άλλη μία χρονιά ο Πανιώνιος απέδειξε γιατί είναι τόσο σκληρός για να πεθάνει. Πολλοί θεωρούσαν τους Νεοσμυρνιώτες ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό ελέω και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, αλλά στην Πλατεία απέδειξαν ξανά γιατί είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Ο Ιστορικός κατάφερε να εξασφαλίσει αγωνιστικά την παραμονή του στην κατηγορία. Παράλληλα η είσοδος νεων ανθρώπων στα διοικητικά με μπροστάρη τον Χρήστο Δάρα έφερε συγκρατημένα χαμόγελα ωστε ο σύλλογος να βγει από το οικονομικό τέλμα.

Τι αφήνουν: Στην κατηγορία αυτή εδώ και τρία χρόνια περίπου δεν αλλάζει κάτι και είναι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Πανιώνιο. Το ταμείο είναι μείον και αυτό έχει επίπτωση στα πάντα αφού η ομάδα έχει περιορισμό στις μεταγραφές ενώ παράλληλα με τα λιγοστά έσοδα γίνονται προσπάθειες να μπαλωθούν τρύπες του παρελθόντος.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Χρήστος Αραβίδης. Μπορεί πλέον ο 27χρονος επιθετικός να συνεχίζει την καριέρα του στην ΑΕΚ αλλά την περσινή σεζόν ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου. Στο περσινό πρωτάθλημα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 12 γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα για την εξασφάλιση της παραμονής. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι χωρίς τα γκολ του και την εν γένει παρουσία του ο Πανιώνιος θα είχε υποβιβαστεί.

Καλύτερη στιγμή: Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-0, μία νίκη που ουσιαστικά εξασφάλισε στην ομάδα την παραμονή στην κατηγορία. Οι «κυανέρυθροι» γνώριζαν ότι αν επικρατούσαν των Αρκάδων θα κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Το κίνητρο ήταν μεγάλο, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου-τότε προπονητής της ομάδας-μπήκαν αποφασισμένοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αστέρα.

Χειρότερη στιγμή: Ο αγώνας με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όχι τόσο για την ήττα αλλά κυρίως για τις συνθήκες που συνάντησε η ομάδα με τους ανθρώπους της αποστολής να κάνουν λόγο για ζούγκλα και επιθέσεις μέσα στην φυσούνα.

Η δήλωση του'14: Ανήκει στον Χρήστο Δάρα. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου με αφορμή την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας εκ μέρους της ομάδας είχε δηλώσει ότι δεν θα ήθελε ο Πανιώνιος να γίνει σαν την ΑΕΚ.

«Εάν δεν τα καταφέρναμε θα είχαμε μείνει με δέκα συμβόλαια από πέρσι. Φανταστείτε να έλεγα ότι ο Πανιώνιος θα έπαιζε με 10 παιδιά; Δηλαδή Γ'Εθνική! Δεν θα ήθελα ο Πανιώνιος να γίνει ΑΕΚ. Εάν δεν το βλέπεις διαφορετικά, το λογικό θα ήταν ο Πανιώνιος να πέσει στην Γ' Εθνική».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα