ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Σαρρής! (vid)

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Σαρρής! (vid)

bet365

Οπως αναμενόταν, ο Γιώργος Σαρρής παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου στην ΕΠΟ. Το gazzetta.gr σας ενημέρωσε για όσα έγιναν στο Δ. Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Για τις 12 ήταν προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ όπου υπήρχε θέμα παραίτησης του Γιώργου Σαρρή, όπως έγραψε από χθες το gazzetta.gr

Oι πιέσεις που δεχόταν ήταν πολλές, ειδικά μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε 16 άτομα για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της ΕΠΟ.

Ο ίδιος δημόσια απέφευγε να πει οτιδήποτε, αλλά μιλώντας σε άτομα του περιβάλλοντος του, έκανε λόγο για παραίτηση. Μάλιστα, προσερχόμενος στα γραφεία της ΕΠΟ και σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν εκπλήξεις, απάντησε λακωνικά: «Θα δείξει...».

Τελικά παραίτηση...

Οπως αναμενόταν ο Γιώργος Σαρρής, τελικά υπέβαλε την παραίτηση του μιλώντας στα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επειδή η συνεδρίαση συνεχίζεται, ο Σαρρής είναι αμετάπειστος και επιμένει στην παραίτηση του, υπό το βάρος της άσκησης των ποινικών διώξεων σε 16 άτομα, αλλά και όσα έχουν γίνει από την ΕΠΟ τον τελευταίο καιρό.

Πλέον, η ΕΠΟ πάει σε εκλογές αλλά μόνο για τη θέση του Προέδρου καθώς αυτός εκλέγεται από τις τοπικές ενώσεις, αντιθέτως με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα σε ένα μήνα και έχει ενδιαφέρον ποιοι θα είναι υποψήφιοι...

Οπως είπε κατά την ομιλία του, αυτή ήταν η τρίτη φορά και η φαρμακερή για την παραίτηση του, καθώς το είχε σκεφτεί άλλες δύο φορές αλλά δεν το υλοποίησε, με τελευταία την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Την απόφαση την πήρε λόγω της κόντρας με το υφυπουργείο Αθλητισμού με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η επιχορήγηση της ΕΠΟ, αλλά και τον πόλεμο που δεχόταν από πολλές πλευρές...

Ο διάδοχος του Σαρρή

Είναι δεδομένο ότι υποψηφιότητα θα βάλει και πάλι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές έχασε από τον Σαρρή, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους έναντι 31. Ο Γκαγκάτσης όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει τις επαφές και είναι σίγουρη η υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη, καθώς οι σχέσεις τους είναι καλές, ενώ στον ΠΑΟΚ εργάζεται και ο γιος του. Επίσης ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει ρίξει γέφυρες και προς την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να έχει την στήριξη του.

Επίσης υπάρχουν και νυν μέλη της ΕΠΟ που έχουν φιλοδοξίες για την θέση όπως ο Γιώργος Βούρβαχης που ήδη ανέλαβε την θέση του Προέδρου μέχρι τις εκλογές...

Μετά το τέλος του ΔΣ ο Γιώργος Σαρρής μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση.

«Πιστεύω ότι η σημερινή εξέλιξη είναι μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Γιατί μετά από τόσα χρόνια να τα χάσουμε με το πρόσχημα οτι η ΕΠΟ δεν ειναι φορολογικά ενήμερη. Αυτο το διαψευδω κατηγορηματικά και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πήρα αυτή την απόφαση όταν είδα την άρση της φορολογικής ενημερότητας την Παρασκευή».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED