Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1

Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1

bet365

Ο Εργοτέλης κατάφερε να προηγηθεί μέσα στην Κέρκυρα, ωστόσο οι «Φαίακες» πραγματοποίησαν τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη νίκη με 3-1, αναπνέοντας με μεγαλύτερη άνεση!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για την Κέρκυρα ήταν ο Σέτκους, με τους Ντιμιτρόφσκι και Βενέτη μπροστά του και τους Γκόμες, Ντιόγκο στα άκρα της άμυνας. Καρντόσο και Μαραγκός βρέθηκαν στον άξονα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καϊκούτ, κινήθηκαν οι Χαβίτο, Κόντος και Μαρκόβσκι.

Στην αντίπερα άχθη, την εστία του Εργοτέλη υπερασπίστηκε ο Καβουσάκης, που είχε μπροστά του τους Γκέντσογου, Φιντέλεφ, ενώ στα άκρα της άμυνας ήταν οι Τζανακάκης και Πίτσος. Στον άξονα ο Καζναφέρης ήταν δίπλα στον Κοζορώνη, ενώ Χάντι, Γιουσούφ και Ρέντζας πλαισίωσαν τον Χαλκιαδάκη.

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά, με το ισχυρό κίνητρο να παίζει τον ρόλο του, αφού οι Κρητικοί δεν είχαν περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια. Έτσι, πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο, με τον Γιουσούφ να είναι πολύ κινητικός και να δοκιμάζει αρκετές φορές το πόδι του, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Σέτκους!

Στην συνέχεια, η Κέρκυρα κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι και να φανεί και αυτή επικίνδυνη με κάποια σουτ του Κόντου, όμως οι Κρητικοί φρόντισαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που τους άφησαν οι γηπεδούχοι και να πάρουν το προβάδισμα!

«Σέρβιρε» ο Γιουσούφ

Ο κορυφαίος του γηπέδου, Γιουσούφ, μετά τα καλά σουτ που δοκίμασε στα πρώτα λεπτά, άλλαξε... ρόλο και πήρε αυτόν του δημιουργού. Έτσι, στο 38ο λεπτό ήταν αυτός που τροφοδότησε με πολύ όμορφη σέντρα τον Φιντέλεφ, ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στην επαναφορά με προβολή και ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Εργοτέλη.

Άλλο ματς στην επανάληψη!

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν την ανατροπή και το έδειξαν! Με τις αλλαγές του Γρηγορίου, που πέρασε τους Ανδρεόπουλο και Ζορμπά στην θέση των Καρντόσο και Βενέτη, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην.

Έτσι, μόλις στο 52' και μετά από λάθος της άμυνας των Κρητικών, ο Κόντος έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη και έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή, με τον Καϊκούτ να στέλνει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του εξουδετερωμένου Καβουσάκη.

Ολική ανατροπή και... πάρτι!

Οι Φαίακες συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν απόλυτα, καθώς λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Μαρκόφσκι. Ήταν το 63ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ, ο μέσος της Κέρκυρας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Και πριν καλά-καλά... συνέλθουν οι Κρητικοί, σε μία φάση σαν ριπλέι του 2-1, ο Καϊκούτ κατάφερε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, κλειδώνοντας παράλληλα το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους.

Στην συνέχεια, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να κάνουν σωστή διαχείριση και τον Εργοτέλη να μην μπορεί να απειλήσει. Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε την Κέρκυρα να πανηγυρίζει μία πολύτιμη νίκη, αφήνοντας στον... πάτο τους Κρητικούς, που βλέπουν την σωτηρία να απομακρύνεται!

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης (46' Ζορμπάς), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (46' Ανδρεόπουλος), Μαραγκός, Χαβίτο, Κόντος (65' Ρόχας), Μαρκόβσκι, Καϊκούτ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ (77' Μπουρσέλης), Χαντί, Ρέντζας (63' Κούρτης), Χαλκιαδάκης (12' Μπαμ Μπαμ).

MVP. Με δύο τέρματα δικά του, ο Καικούτ βοήθησε τα μέγιστα την Κέρκυρα και μαζί με τον Κόντο, ήταν οι κορυφαίοι για τους γηπεδούχους

Στο ύψος του. Γιουσούφ. Ο παίκτης του Εργοτέλη που ξεχώρισε, απείλησε αρκετά στο πρώτο μέρος και ήταν αυτός που... έφτιαξε το γκολ των Κρητικών.

Αδύναμος κρίκος. Η άμυνα του Εργοτέλη, που τρώει μέσα σε 3 λεπτά δύο γκολ... φωτοτυπία από εκτελέσεις κόρνερ και έτσι, οι Κρητικοί χάνουν μόνοι τους το παιχνίδι.

Η γκάφα. Ανήκει στον Τζανακάκη,, που χάνει τον Κόντο στην φάση της ισοφάρισης και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την μεγάλη ανατροπή.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από τον Γιάχο, που πέρασε απαρατήρητος,όπως και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Εργοτέλης το... πάλεψε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, έψαξε την νίκη, αλλά τελικά... κατέρρευσε. Η Κέρκυρα στην επανάληψη εμφανίστηκε πολύ καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Κρητικών και πέτυχε μία νίκη πολύτιμη, με εντυπωσιακή ανατροπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα