Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

bet365

Ο Ολυμπιακός ξανά με «λυτρωτή» τον Μήτρογλου (υποψία επιθετικού το 1ο, γκολάρα το 2ο) κέρδισε τον Πανιώνιο (2-0) που είχε «την στιγμή του» και βρίσκεται ξανά σε απόσταση ενός βαθμού από τον ΠΑΟΚ! Αποδοκίμασε ο κόσμος την κακή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων».

Μπορεί να μην έπεισε και πάλι και να μην ικανοποίησε τον κόσμο του, ο οποίος αποδοκίμασε αρκετές φορές για την εικόνα, όμως κέρδισε και αυτό μετρά στην κούρσα του τίτλου. Από την άλλη είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να προβληματίζει για τα καλά, έστω κι αν ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη (σ.σ. στο τελευταίο ματς του 2014 για την Σούπερ Λιγκ στο φαληρικό γήπεδο) με σκορ 2-0 χάρις σε δύο τέρματα του Μήτρογλου. Αποτέλεσμα που τον φέρνει στο -1 από τον ΠΑΟΚ που παίζει το απόγευμα της Πέμπτης στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ! Στο τελευταίο ματς του Αμπιντάλ οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν αρκετά, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν και τώρα βλέπουν την συνέχεια με την Καλλονή. Οι φιλοξενούμενοι πάντως πάλεψαν σκληρά και δυσκόλεψαν αισθητά τους Πειραιώτες, ενώ είχαν την μεγάλη στιγμή με τον Μασούρα για να κάνουν το 1-1.

Το τελευταίο ματς του Αμπιντάλ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ στο... αντίο του από τον Ολυμπιακό έπαιξε βασικός κόντρα στον Πανιώνιο. Την Παρασκευή ως γνωστόν είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου άσου (σ.σ. 1 το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη). Εκεί θα ξεκαθαριστούν πιο καλά όλα όσον τον αφορούν. Η διάταξη των Πειραιωτών με τον Μίτσελ να ρίχνει στην... μάχη σχεδόν όλα τα μεγάλα του όπλα είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ. Στον άξονα οι Μανιάτης και Ντινγκά, στα δύο φτερά οι Κασάμι και Αφελάι, επιτελικός ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου.

Πως ξεκίνησε ο Πανιώνιος

Ο σχηματισμός του Πανιωνίου για το ματς ήταν: Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια, Αργυρόπουλος δεξί μπακ και Τασουλής αριστερό και Παντίδος και Οικονόμου τα δύο στόπερ. Αμυντικό χαφ ο Μητρόπουλος και κοντά του σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Σιώπης. Δεξί εξτρέμ ο Πάνος, ο Μπουμάλ αριστερά, ο Μασούρας πίσω από τον φορ και στράικερ ο Γιάννου.

Ξανά δυνατά ο Ολυμπιακός αλλά...

Για ακόμα ένα ματς της φετινής Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, επιχειρώντας να επιβάλλει από την αρχή τον ρυθμό του. Στο 11ο λεπτό μετά από σέντρα του Τσόρι ο Μανιάτης επιχείρησε να πάρει την κεφαλιά όμως ο Παπαδόπουλος με έξοδό του τον πρόλαβε.

Ο Πανιώνιος απάντησε στο 13ο λεπτό με γυριστό σουτ του Μπουμάλ που αποκρούστηκε από τον Ρομπέρτο. Στο 16' ο Αφελάι δοκίμασε το πόδι του με το σουτ να σκάει σχεδόν μπροστά στον Παπαδόπουλο που το έβγαλε όμως με διπλή προσπάθεια.

Στο 18' μετά από ωραία ενέργια του Τσόρι και κεφαλιά του Μποτία η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 23' υπήρξε νέα φάση με πρωταγωνιστή τον Ισπανό στόπερ με τον σουτ του να κοντράρει πάνω σε σώματα και μετά να καταλήγει στον Παπαδόπουλο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, έχοντας ανούσια υπεροχή. Στο 25' σέντρα ο Τσόρι και κεφαλιά του Μήτρογλου από εξαιρετική θέση πέρασε έξω.

Χτύπησε και αποχώρησε ο Μποτία

Στο 26ο λεπτό ο Μποτία σε μία διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι. Ο τραυματισμός του μάλιστα φάνηκε να είανι σοβαρός. Στο 27' τον αντικατέστησε ο Σιόβας. Ο Ολυμπιακός παρά τις φάσεις που έβγαλε έως εκείνη την στιγμή δεν είχε ξανά την εικόνα που έπρεπε για άλλο ένα πρώτο ημίχρονο σε παιχνίδι. Είναι κάτι που έχει συμβεί και σε αρκετά άλλα ματς.

Την λύση πάλι ο Μήτρογλου!

Στο 36ο λεπτό μετά από κόρνερ του Μαζουάκου ο Σιόβας έκανε προς τα πίσω κεφαλιά και ο Μήτρογλου βγαίνοντας στην πλάτη του Μπουμάλ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Κάνοντας την κεφαλιά έκανε το 1-0 και σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε μία φάση όπου υπήρχε υποψία επιθετικού φάουλ. Στο 45' ένα καλό σουτ του Μασούρα πέρασε έξω.

Κυνήγησε και άλλο γκολ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο Β' μέρος θέλοντας να βάλουν και άλλο τέρμα όμως το πρόσωπό τους δεν ήταν ξανά το... προβλεπόμενο. Ο Πάνος στο 53' είχε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο ενώ οι παίκτες του Μίτσελ προσπαθούσαν να απειλήσυν κυρίως από τα άκρα και με σέντρες.

Αποθέωση και στο ματς για Ιμπαγάσα

Στο 61ο λεπτό ο Ιμπαγάσα μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή καταχεικροτούμενος. Ο Αργεντίνος που όπως σας αναφέραμε πριν τιμήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο. Στο 64' μία σουτάρα του Κασάμι αποκρούστηκε δύσκολα από τον κίπερ του Πανιωνίου. Στο 68' η κεφαλιά του Ντινγκά πέρασε αρκετά άουτ.

Ανέβασε στροφές ο Πανιώνιος, φάση ο Μασούρας και... προβληματισμός στις εξέδρες

Οι φιλοξενούμενοι από ένα σημείο και μετά έχοντας... οχυρωθεί καλά αμυντικά πήραν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν τον Ολυμπιακό. Επέφεραν έτσι... προβληματισμό στις ερυθρόλευκες κερκίδες. Από το 70' και μετά οι οπαδοί των Πειραιωτών περίμεναν κάτι καλυτερο. Ο Πανιώνιος έδειχνε άκρως επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του -και είχε και την δημιουργική βοήθεια του Ιμπαγάσα- με τον Ολυμπιακό να έχει πάλι προβλήματα στις επιστροφές του. Στο 82' ένα καλό σουτ του Μήτρογλου αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο ενώ στο 83' ο Μασούρας είχε ένα καλό σουτ λίγο έξω. Ήταν το δίχως άλλο μία πολύ καλή στιγμή για τον Πανιώνιο.

Σκόρερ και στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντοσεβί έκανε την σέντρα για τον Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού ξεμαρκαρίστηκε εξαιρετικά, γύρισε το κορμί του και σκόραρε για το 2-0. Λίγο μετά ο Μπουμάλ έκανε ένα ανάποδο ψαλιδάκι (σ.σ. μία πολύ καλή προσπάθεια) που πήγε άουτ.

MAN OF THE MATCH: Ο Μήτρογλου. Δύο γκολ από τον... πιστολέρο του Ολυμπιακού που έφτασε τα επτά και σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι με την φανέλα των Πειραιωτών. Το δεύτερο ήταν μάλιστα εξαιρετικό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από μεριάς Ολυμπιακού οι Ομάρ και Τσόρι προσπάθησαν αρκετά -όπως και ο Μαζουάκου- ενώ σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Σιόβας που είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα του Μήτρογλου και έκανε και ένα αρκετά καλό ματς στο αμυντικό σκέλος. Από τον Πανιώνιο θετικό πρόσημο είχαν κυρίως οι Μπουμάλ και Πάνος, όπως και ο Μασούρας. Ιδίως ο Πάνος με τον Μασούρα ενώ καλά πήγε και ο κίπερ του Πανιωνίου. Εδώ μπαίνει και ο Ιμπαγάσα που συνέβαλλε σημαντικά δημιουργικά όσο αγωνίστηκε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι μέσοι του Ολυμπιακού αλλά και ο άξονας του Πανιωνίου (σ.σ. ο δεύτερος κυρίως στο Α' ημίχρονο). Με προβλήματα σήμερα τόσο το κέντρο των γηπεδούχων όσο και αυτό των Νεοσμυρνιωτών.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει η άμυνα του Πανιωνίου στο 1ο γκολ του Μήτρογλου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Λιαχούδης με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Ιδίως στο πειθαρχικό σκέλος, σε κάρτες που δεν βγήκαν και σε φάουλ. Στην φάση του πρώτου τέρματος του Μήτρογλου υπάρχει υποψία επιθετικού φάουλ στον Αργυρόπουλο. Υπάρχουν και περιπτώσεις με φάουλ πάνω στον Μπουμάλ που έγιναν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού και δεν υποδείχθηκαν. Στο 63' υπάρχει και η φάση με χέρι παίκτη του Πανιωνίου στην περιοχή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να ευχαριστήσει όσο έπρεπε και στον βαθμό που θα ήθελε τον κόσμο του στο τελευταίο ματς του 2014 που έγινε στο Καραϊσκάκη για την Σούπερ Λιγκ και που ήταν και το... αντίο του Αμπιντάλ. Μάλιστα, κατά διαστήματα υπήρξαν και αποδοκιμασίες για την κακή εικόνα. Έχοντας ξανά προβλήματα στις επιστροφές του καθώς και σε δημιουργία και τελική προσπάθεια δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον καλά στημένο και μαχητικό Πανιώνιο. Τα γκολ του Μήτρογλου λειτούργησαν λυτρωτικά για τους ερυθρόλευκους, δίνοντάς τους τη νίκη που τόσο ήθελαν. Όμως για ακόμα ένα παιχνίδι η εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας μόνο θετικά μηνύματα δεν μπορεί να αφήσει. Οι ερυθρόλευκοι για ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού έδειξαν προβληματική εικόνα σε αρκετούς τομείς και δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στο να κάμψουν την αντίσταση του αντιπάλου τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (28' λ.τ. Σιόβας), Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (87' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Αφελάι (61' Ντοσεβί) και Μήτρογλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Μπουμάλ, Μασούρας (84' Σμυρλής), Αργυρόπουλος (61' Ιμπαγάσα), Σιώπης (75' Μπούζας), Πάνος, Μητρόπουλος και Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα