Παναθηναϊκός - Εστορίλ 1-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Εστορίλ 1-1

bet365

Έχοντας αποκλειστεί από την 4η αγωνιστική, μόνο κίνητρο ήταν μια νίκη στον όμιλο! Ο Παναθηναϊκός δεν το πέτυχε ούτε αυτό, καθώς η Εστορίλ ισοφάρισε στο φινάλε (1-1) κι έτσι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την αποτυχημένη Ευρωπαϊκή περιπέτεια με μόλις 2 βαθμούς... Πάλι πελαγοδρόμησε η άμυνα στο γκολ των Πορτογάλων!

Made in Greece

Ο Γιάννης Αναστασίου συνέχισε το rotation. Πέρα από τους Σίλντενφελντ, Μέντες, Πέτριτς και Νάνο που έμειναν εκτός αποστολής, ο Έλληνας τεχνικός άφησε στον πάγκο και τους Μπεργκ, Ζέκα. Η ενδεκάδα του ''Ολλανδού'', λοιπόν, είχε αρκετά νέα πρόσωπα και κατά τα 8/11 απαρτιζόταν από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Μπούρμπος και στο κέντρο της άμυνας ο Ρισβάνης με τον Κουτρουμπή. Λαγός, Μπούι και Δώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ντίνας και Ατζαγκούν πίσω από τον Καρέλη σε διάταξη 4-3-2-1.

Από κει και πέρα, και όσον αφορά την Εστορίλ, ο Ζοσέ Κουσέιρο έκανε κι εκείνος πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Παίζοντας με 4-3-3, ο Βάγκνερ ήταν ο πορτιέρο, δεξί μπακ ο Μάνο, αριστερό ο Ραφαέλ και στο κέντρο των μετόπισθεν ο Ταβάρες με τον Μπρούνο. Αμυντικό χαφ ο Εσίτι, έχοντας μπροστά του Καμπρέραα και Μπαμπαρίτσο. Δεξί εξτρέμ ο Κούκα, αριστερό ο Σέμπα και στην κορυφή ο Αρθούρο.

Καταιγίδα... χαμένων ευκαιρίων!

Οι ουρανοί άνοιξαν, η βροχή δεν σταμάτησε-παρά μόνο για δύο λεπτά- και ο αγωνιστικός χώρος της Λεωφόρου έκανε επίδειξη ετοιμότητας, καθώς παρά το... άπειρο νερό που έριχνε, κρατήθηκε σε καλά επίπεδα για τις συγκυρίες. Βαρύς αλλά η μπάλα τσουλούσε χωρίς πρόβλημα.

Στο πρώτο ημίωρο Παναθηναϊκός και Εστορίλ προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και κίνητρο. Το βασικότερο, σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αγγαρεία έκαναν και οι δύο. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας. Φάσεις, όμως, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Οι Πορτογάλοι έπαιζαν ψηλά την άμυνά τους, οι μπαλιές στην πλάτη δεν πέρασαν ενώ από τα άκρα το «τριφύλλι» πήρε καλές ενέργειες από τον κεφάτο Χουχούμη αλλά όχι τίποτα περισσότερο.

Οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Ατζαγκούν ανέβασαν στροφές από το 35' μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν καταιγιστικός! Έφτιαξε φάσεις, κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, απείλησε. Τι δεν έκανε; Δεν σκόραρε! Για ακόμη μία φορά φέτος. Ο Καρέλης αστόχησε σε δύο πολύ μεγάλες στιγμές(38' αποκρούει ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, 45' το τετ-α-τετ στο δοκάρι), ο Κουτρουμπής και ο Δώνης νικήθηκαν από τον Βάγκνερ και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τον Στιλ να λέει το δικό του «όχι» στην μεγάλη φάση της Εστορίλ στο 36' με τον Αρτούρο.

1-1 αντί για 5-1! Τιμωρία...

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε μεγαλύτερη διάθεση από την Εστορίλ και φρόντισε να το δείξει με το... καλησπέρα του δευτέρου μέρους. Βρήκε το γκολ με τον Καρέλη στο 55' και στην συνέχεια έψαξε και το δεύτερο! Θα ερχόταν. Ο Καρέλης, όμως, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις μεγάλες φάσεις που είχε, ο Μπεργκ δεν ευστόχησε και εκείνος σε μια κεφαλιά και στο τέλος... μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου!

Οι Πορτογάλοι ανέβηκαν στο τελευταίο τέταρτο, προειδοποίησαν μία φορά την εστία του Στιλ που το «έβγαλε» και στο 88' «τιμώρησαν» τον Παναθηναϊκό με τον Κλέμπερ έπειτα από τραγική αμυντική αντίδραση. Μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή στο φινάλε αλλά ο Άγγλος πορτιέρο απόκρουσε και έστειλε στο δοκάρι το σουτ του Μπαλμπόα.

Με αυτά και με αυτά το 1-1 μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός... κατάφερε(περί κατορθώματος πρόκειται) να μην κάνει νίκη σε αυτόν τον όμιλο και να τερματίσει στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς...

MAN OF THE MATCH: Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος πορτιέρο αποδεικνύεται «λίρα-εκατό» για τον Παναθηναϊκό. Μετά την καθοριστική εμφάνιση στην Τρίπολη(παρά το λάθος στο 1-1 έχει κατεβάσει ρολά) συνέχισε τις... υψηλές πτήσεις! Καταγράφει μια σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Αρθούρο στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη «βγάζει» εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Εσίτι, κρατώντας ανέπαφη την εστία του για εκείνο το σημείο. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχεται ενώ στο 88' κάνει τρομερή απόκρουση και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Αρνείται στην Εστορίλ την ολική ανατροπή!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σάκης Ντίνας. Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό που τον πήγε πίσω και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την τρομερή... εκκίνηση στην σεζόν! Δραστήριος, με ωραίες κινήσεις και κυρίως την καταπληκτική κάθετη-ασίστ στον Καρέλη για το 1-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Έκανε... πλάκα στους στόπερ της Εστορίλ. Τους πήρε παραμάζωμα. Έβαλε ένα και θα μπορούσε να βάλει... πέντε! Χωρίς καμία υπερβολή. Ο Νίκος Καρέλης έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Πορτογάλους αλλά αδίκησε τον εαυτό του και την ομάδα του. Στο πρώτο ημίχρονο έχει δύο τετ-α-τετ. Το ένα το αποκρούει ο Βάγκνερ, το άλλο πάει στο δοκάρι. Στην επανάληψη σκοράρει στο 55', έχει ακόμη ένα δοκάρι στο 59' και δύο φάσεις στο 60' και το 64', όπου δεν βρήκε στόχο. Αν ήταν πιο εύστοχος ο Παναθηναϊκός θα είχε ένα πολύ άνετο βράδυ και την νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Τώρα που τελείωσε η φετινή περιπέτεια του Παναθηναϊκού στο Europa League, γκάφα και μάλιστα τεράστια που στοίχισε ήταν η ήττα στο Εστορίλ! Εκεί επί της ουσίας μπήκε... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε για κάτι καλύτερο το «τριφύλλι». Απέναντι σε αυτή την ομάδα που σήμερα ήταν για τέσσερα και πέντε γκολ, οι «πράσινοι» κατάφεραν να χάσουν με κάτω τα χέρια, σε μία έδρα άδεια που δεν είχε ούτε 1.000 άτομα ενώ απόψε... κατάφεραν να μην κερδίσουν!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Απαρατήρητος πέρασε ο Χάραλντ Λέχνερ και οι βοηθοί του. Σωστός στις αποφάσεις του, το «πήγε» μια χαρά το παιχνίδι.Χωρίς λάιη οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Γιάννης Αναστασίου έχει βαρεθεί να λέει φέτος πως ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του. Απόψε το έκανε και πάλι απέναντι στην Εστορίλ, τερματίζοντας τον όμιλο χωρίς την νίκη! Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο, πέτυχε ένα γκολ ενώ θα μπορούσε να βάλει πέντε και εντέλει ισοφαρίστηκε στο 88' από το... πουθενά και έπειτα από αμυντική αδράνεια. Έτσι έχασε την νίκη, δεν πήρε τους βαθμούς που ήθελε για την κατάταξή του και... μοιράστηκε τα 200.000 της νίκης μαζί με μία ομάδα που την «πάτησε» αλλά δεν την κέρδισε.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα