ΑΕΚ - Επισκοπή 7-0

ΑΕΚ - Επισκοπή 7-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Επισκοπή 7-0

bet365

Χατ-τρικ ο Μάνταλος, δύο ο Μπρέσεβιτς, από ένα οι Μπαρμπόσα-Πλατέλλας. Η ΑΕΚ νίκησε με 7-0 την Επισκοπή και χάρισε ένα ωραίο απόγευμα στους οπαδούς της, που συνεχίζουν τα πάρτι!

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ είχε ούτως ή άλλως πολύ καλή διάθεση πριν την έναρξη του αγώνα. Η ομάδα, απλά, έκανε ακόμη καλύτερα τα πράγματα από την ώρα που άρχισε το ματς. Η Ένωση δεν ασχολήθηκε με την δυναμικότητα του αντιπάλου αλλά με το πώς θα κάνει αυτή αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και το τελικό αποτέλεσμα, όχι μόνο στο σκορ αλλά και στην απόδοση, ικανοποίησε τους πάντες. Η ΑΕΚ έφτασε με ωραίο τρόπο στο 6x6 και συνεχίζει...

Ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να δει από την ομάδα του να παίζει σωστά και η επιθυμία του, όπως και αυτή των περισσότερων από 10.000 οπαδών που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, έγινε πραγματικότητα. Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο και τα κατάφερε, ανεξάρτητα από την δεδομένη διαφορά δυναμικότητας. Η Ένωση προσπάθησε στο πρώτο 10λεπτο να πατήσει περιοχή από τα άκρα ή τον άξονα και στο 12' ο Μάνταλος με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο αν οι Κιτρινόμαυροι θα συνέχιζαν με ακόμη πιο δυνατό ρυθμό και ακριβώς έτσι έγινε.

Οι παίκτες του Δέλλα ήθελαν να το διασκεδάσουν και το έκαναν, φτιάχνοντας κι άλλο την ψυχολογία του κόσμου, που είχε στήσει το δικό του πάρτι. Στο 22' ο Πλατέλλας πέρασε κάθετα για τον Μπρέσεβιτς και αυτός νίκησε τον Γουναρίδη στο τετ α τετ για το 2-0, με τον Πλατέλλα να γράφει και δεύτερη ασίστ στην στατιστική του, στο 24', αυτή τη φορά για τον Μπαρμπόσα, που έκανε το 3-0 από κοντά. Με τον Πεταυράκη από αριστερά και τους Μπακάκη-Πλατέλλα από δεξιά η Ένωση πατούσε με κάθε τρόπο περιοχή και όποτε ήθελε έκανε φάση, για να έρθει το 4-0 χαλαρά στο 39': Σέντρα του Πεταυράκη από αριστερά, κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος του πέναλτι και νέοι πανηγυρισμοί.

Η λογική έλεγε ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε πιο χαλαρή στο δεύτερο μέρος και έτσι έγινε, αν και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει και στο 5-0 στο 57', με το πλασέ του Πλατέλλα από κοντά μετά την ασίστ του Μπαρμπόσα. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έδειχναν τόσο μεγάλη διάθεση να... τρέξουν την Επισκοπή όπως στο πρώτο 45λεπτο και κατέβασαν στροφές, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι τόσο γεμάτο όσο στο πρτώτο μέρος. Αυτό, πάντως, ουδόλως απασχόλησε τους οπαδούς στις εξέδρες, που συνέχιζαν το τραγούδι, λέγοντας κάποια στιγμή και τα... κάλαντα.

Ο Δέλλας είχε αρχίσει τις αλλαγές, η άμυνα της Επισκοπής είχε αρχίσει να ανασαίνει αλλά στο 75', σε μια φάση που ξεκίνησε από την κίνηση και το σουτ του Ζόριτς, ο Μπρέσεβιτς ήταν στη σωστή θέση για να βάλει το δεύτερο του γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 6-0. Αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, όπως πήγαινε το ματς, αλλά στο 82' ήρθε το πέναλτι που κέρδισε ο Ζόριτς για να γράψει 7άρα το ταμπλό, με το χατ-τρικ του Μάνταλου!

Man of the match: Ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση από τον Μάνταλο. Ηταν αυτός που άνοιξε το σκορ νωρίς με ωραίο σουτ, βοηθούσε στο να αναπτύσσεται σωστά η ΑΕΚ είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα και τελικά έβαλε κι άλλα δύο, για να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ!

Αδύναμος κρίκος: Ολη η Επισκοπή. Σίγουρα είναι πολύ πιο αδύναμη από την ΑΕΚ αλλά γενικά η παρουσία τους ήταν παραπάνω από απογοητευτική. Πολύ καλός και ο Πλατέλλας, με ένα γκολ και δύο ασίστ, όπως και οι Πεταυράκης-Μπαρμπόσα.

Στο ύψος του: Ο Μπρέσεβιτς αποδεικνύει συνεχώς ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Το έκανε ξανά, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Δύο... φορίσια γκολ.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της Επισκοπής στο 24', όταν ο Πλατέλλας έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαρμπόσα.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Το πέναλτι της ΑΕΚ μπορούσε να δοθεί, μπορούσε και όχι αλλά ούτως ή άλλως το σκορ ήταν ήδη 6-0.

Το ταμείο του Gazzetta: Τα γράφαμε μετά το ματς με την Παναχαϊκή ότι η ΑΕΚ έχοντας βγάλει το θεωρητικά δύσκολο πρόγραμμα της αρχής, από εδώ και πέρα θα έχει στόχο τις νίκες με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Η αρχή έγινε, σε ένα ματς που η Ένωση έπαιξε πολύ σωστό ποδόσφαιρο και αν ήθελε θα μπορούσε να βάλει διψήφιο αριθμό γκολ!

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Ανάκογλου (62' Ζόριτς), Κορδέρο (69' Φαγέ), Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπρέσεβιτς (79' Γροντής).

Επισκοπή (Κώστας Ανυφαντάκης): Γουναρίδης, Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Παπαδήμας (72' Μανουσάκης), Μποτωνάκης, Δελήμπασης (72' Πετράκος), Πυθαρούλης, Δουμάνης, Βιγιαφάνε, Νικόλτσης, Ράντοβιτς (79' Δρακάκης).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα