ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Καταδίκη για Ζωγράφο και κάλεσμα σε Ντάλας

Καταδίκη για Ζωγράφο και κάλεσμα σε Ντάλας

Καταδίκη για Ζωγράφο και κάλεσμα σε Ντάλας

Εκτός απόν την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιώργο Μποροβήλο, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την επίθεση στον Ζωγράφο, ενώ γνωστοποίησε πως θα καλέσει και τον Χιου Ντάλας για να συζητηθούν τα θέματα της διαιτησίας.

Εκτός από την αλλαγή του προέδρου και αντιπροέδρου μετά τις παραιτήσεις των Αγραφιώτη και Σωπήλη, η Σούπερ Λίγκα στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ είχε να συζητήσει και ένα ακόμα σημαντικό θέμα, αυτό της ανακοίνωσης καταδίκης της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο που είχε ζητήσει η ΕΠΟ, προκειμένου να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια είχε ζητήσει και την απόφαση πως δεν θα υπάρξουν κριτικές κατά των διαιτητικών αποφάσεων, με την Λίγκα ωστόσο να καταδικάζει την επίθεση καλώντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ορίσει κανονικά διαιτητές, αλλά να μην ανακοινώνει κάτι για τις κριτικές που ενδεχομένως θα γίνουν.

Εκτός από αυτό το ΔΣ, έδωσε διορία στους Πανιώνιο και ΟΦΗ να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Λίγκας, ενώ αποφασίστηκε επίσης να κληθεί ο Χιου Ντάλας προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της διαιτησίας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Λίγκας έχουν ως εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1/ Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Γιώργος Μποροβήλος. Επί 16 ψηφισάντων ο κ. Μποροβήλος (ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης) έλαβε 13 θετικές ψήφους, μια αρνητική ψήφο, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν «λευκό». Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Τζελέπης (ΠΑΕ Πανθρακικός). Επί 16 ψηφισάντων, ο κ. Τζελέπης έλαβε 14 θετικές ψήφους, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν «λευκό».

2/ Σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της Super League της 14ης Νοεμβρίου 2014, το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League επανέλαβε την ομόφωνη βούλησή του για τη μη διακοπή του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ και υιοθέτησε ομόφωνα κείμενο επιστολής προς την ΕΠΟ, το οποίο έχει ως εξής: «Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η Super League ζητάει επίσημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητάμε να προβείτε στην ανάκληση της από 14/11/14 απόφασής σας και να ορίσετε κανονικά διαιτητές για το ερχόμενο τριήμερο 29-30/11 και 1/12».

3/ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με ψήφους 17-1 (μειοψήφισε η ΠΑΕ ΟΦΗ) αποφάσισε όπως τάξει προθεσμία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2015 στις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Super League. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε δυνάμει της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ δε θα οριστούν οι αγώνες των εν λόγω δύο ομάδων κατά την αγωνιστική που θα λάβει χώρα από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2015 και για κάθε επόμενη αγωνιστική, όσο οι εν λόγω δύο ΠΑΕ δεν αποσύρουν τις οικείες προσωρινές διαταγές.

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως η Super League εισηγηθεί στην ΕΠΟ να ισχύσει το σύστημα ποινών επί μη αδειοδότησης που ισχύει και φέτος, με συγκεκριμένες προσθήκες/μεταβολές, με σκοπό την αυστηροποίηση του συστήματος ποινών, (όπως ενδεικτικά επιβολή ανωτάτων ποσών στις αποδοχές νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών κ.λπ.). Το ακριβές σύστημα ποινών θα ανακοινωθεί επίσημα όταν εγκριθεί από την ΕΠΟ. Επίσης, για τα επόμενα έτη αποφασίστηκε ομόφωνα να ανατεθεί σε εταιρεία οικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους η σύνταξη μελέτης για το σύστημα ποινών που θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και εφεξής.

5/ Για τους αγώνες της 12ης έως και 17ης αγωνιστικής ισχύει ο ορισμός που είχε γίνει δυνάμει της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 14/11/2015. Η μη διεξαχθείσα 11η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2015.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα να κληθεί ο κ. Χιου Ντάλλας σε κοινή συνάντηση με τη Διοίκηση της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

7/ Θα ζητηθεί συνάντηση της Super League με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το θέμα 8 της Ημερησίας Διάταξης».