Εκανε... παπάδες ο Αφελάι (vid + pic)

Gazzetta team
Εκανε... παπάδες ο Αφελάι (vid + pic)

bet365

Ο Ιμπραχίμ Αφελάι έκανε... ό,τι ήθελε την άμυνα των Λετονών στο 6-0 της Ολλανδίας για τα προκριματικά του Euro 2016. Μόνο το γκολ δεν ήρθε για τον άσο του Ολυμπιακού.Τα βλέμματα από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και η οψιόν που τον «δένει» στο Λιμάνι.

Οι τραυματισμοί και η δύσκολη περίοδος που πάλευε για την ποδοσφαιρική του "αναγέννηση" φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Από παιχνίδι με παιχνίδι ο Ιμπραχίμ Αφελάι τα πηγαίνει όλο και καλύτερα τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την εθνική Ολλανδίας.

Με τις "τουλίπες" ειδικά πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, για τα προκριματικά του Euro 2016, όντας στο πλευρό των Ρόμπεν και Φαν Πέρσι. Στο χθεσινό (16/11) ματς με την Λετονία, όπου η ομάδα του νίκησε με 6-0 ήταν πραγματικά ασταμάτητος και το γεγονός ότι μόνο γκολ δεν πέτυχε αδικεί την συνολική του εικόνα.

Ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδας, που τον πίστεψαν το καλοκαίρι και του έδωσαν την ευκαιρία να βρει και πάλι τον καλό εαυτό το, ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της ομάδας του Χίντρινγκ και όχι ως αριστερός εσωτερικός μέσος που συνηθίζει να τον βάζει ο τεχνικός του.

Ο 28χρονος ξεκίνησε... φουριόζος στην αναμέτρηση και μόλις στο 2' θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά το αριστερό δοκάρι του στέρησε την χαρά. Στη συνέχεια ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές τους Λετονούς αμυντικούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην κλάση του. Είχε άλλες, τουλάχιστον, τρεις καλές στιγμές με τον Γκαλίνκο να είναι ο μόνος που να τον σταματάει. Στο 42', όμως, ο Αφελάι βρήκε όμορφα τον Χούντελααρ, από τα αριστερά και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0, πηγαίνοντας στον πανηγυρισμό του στην αγκαλιά του Αφελάι.

Στο 69' ο Ντεπάι της Αϊντοχόφεν πήρε τη θέση του και ο κόσμος τον αποθέωσε, βλέποντας το πόσο σημαντικός ήταν στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας τους.

Το δεδομένο είναι πως με τις εμφανίσεις του, ο Αφελάι, θα τραβάει πάνω του συνεχώς βλέμματα από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ήδη, η Φιορεντίνα φημολογείται ότι τον έχει στη λίστα της και οι "βιόλα" ελπίζουν να μην τον κρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" στο ρόστερ τους. Φυσικά αυτό δεν δύναται να συμβεί με τον παίκτη να βγάζει... φωτιές. Από την άλλη, δε, υπάρχει και στο συμβόλαιό του η οψιόν που δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να τον "δέσει" στο Λιμάνι για άλλα δύο χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα