Μετά το Σαν Μαρίνο... η Ελλάδα!

Μετά το Σαν Μαρίνο... η Ελλάδα!

Γιώργος Φραδελάκης
Μετά το Σαν Μαρίνο... η Ελλάδα!

bet365

Το δεύτερο μόλις διπλό της ιστορίας τους σε προκριματικά Euro πανηγύρισαν τα Νησιά Φερόε, με το προηγούμενο να είναι το 1995 επί του... Σαν Μαρίνο!

Όσο ντροπιαστική ήταν για την Ελλάδα η ήττα που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο φαληρικό γήπεδο, τόσο ιστορικό ήταν και για τα Νησιά Φερόε το μεγάλο διπλό που πανηγύρισαν. Η πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου, μόλις στην 6η θέση από το... τέλος στο ranking της ΟΥΕΦΑ (49η), ανάγκασε σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό τη "γαλανόλευκη", με το τελικό 0-1 να της χαρίζει τη δεύτερη μόλις εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της σε προκριματικά Euro!

Όσο για την προηγούμενη και... μοναδική; Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1995, για να βρούμε το 1-3 επί του Σαν Μαρίνο (11/10/1995), ενώ παράλληλα ήταν και το τρίτο μόλις θετικό αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδό τους (σε προκριματικά Euro)!

Παράλληλα επρόκειτο και για το τέταρτο συνολικά επίσημο διπλό που παίρνουν τα Νησιά Φερόε, με τα άλλα δύο να είναι επί Μάλτας (1-2, 30/4/97) και Λουξεμβούργου (0-1, 24/3/01) αντίστοιχα!

 

EURO Τελευταία Νέα