Μόνο Καλλονή, Ξάνθη και Ρόμα!

Μόνο Καλλονή, Ξάνθη και Ρόμα!

bet365

Μόλις τρεις ομάδες στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν καταφέρει να μην δεχτούν γκολ στην έδρα τους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις δύο ελληνικές και τη Ρόμα των Τοροσίδη, Μανωλά, Χολάμπας, που συμπληρώνει την λίστα!

Ένα τρομερό ρεκόρ τρέχει η ομάδα της Καλλονής, που κατάφερε χτες να κρατήσει ανέπαφη την εστία της κόντρα στον Λεβαδειακό και έφτασε, έτσι τα 5 εντός έδρας παιχνίδια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Η επίδοση αυτή, την εντάσσει σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ ομάδων, που αποτελείτε από μόλις τρεις ομάδες, μία εκ των οποίων, μάλιστα, είναι η Ξάνθη! Βέβαια, οι Ακρίτες έχουν 3 και όχι 5 εντός έδρας αγώνες.

Η ομάδα που κλείνει το... γκρουπ, είναι η Ρόμα, που σε 5 επίσης αγώνες στο «σπίτι» της, έχει το απόλυτο των νικών με τα γκολ, μάλιστα, να είναι στο εντυπωσιακό 11-0. Μάλιστα, το Ελληνικό στοιχείο είναι και εκεί έντονο, αφού Τοροσίδης, Μανωλάς και Χολέμπας έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό το ρεκόρ.

Κανένας άλλος σύλλογος από τα 10 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος του επιτεύγματος των δύο Ελληνικών ομάδων!

Ομάδες-μεγαθήρια όπως η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Παρί, αλλά και η εκπληκτική Σαουθάμπτον, με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού Αϊντχόφεν και την Πόρτο, δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Ίσως να τους λείπει ένας Έλληνας αμυντικός για να το πετύχουν!

Οι καλύτερες εντός έδρας άμυνες ανά πρωτάθλημα:

Αγγλία: Σαουθάμπτον 5 αγώνες (4-1-0) 15-1 γκολ

Γερμανία: Μπάγερν 6 αγώνες (6-0-0) 20-2

Ιταλία: Ρόμα 5 αγώνες (5-0-0) 11-0 γκολ

Ισπανία: Μπαρτσελόνα 5 αγώνες (4-0-1) 14-1 γκολ

Μάλαγα 5 αγώνες (3-2-0) 7-1 γκολ

Γαλλία: Παρί Σ. Ζερμέν 5 αγώνες (3-2-0) 12-2 γκολ

Ολλανδία: Αϊντχόφεν 6 αγώνες (6-0-0) 19-1 γκολ

Τουρκία: Κόνιασπορ 4 αγώνες (2-2-0) 4-1 γκολ

Ρωσία: Τέρεκ 7 αγώνες (5-2-0) 12-2 γκολ

Πορτογαλία: Πόρτο 5 αγώνες (4-1-0) 9-1 γκολ

Μορεϊρένσε 4 αγώνες (1-3-0) 3-1

Σκωτία: Ινβερνές 6 αγώνες (4-2-0) 7-2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα