Μάλτα - Ιταλία 0-1 (vid)

Gazzetta team
Μάλτα - Ιταλία 0-1 (vid)

bet365

Σε ένα κακό ματς η Ιταλία είχε τέσσερα δοκάρια, όμως επικράτησε εκτός έδρας της Μάλτας (0-1) και έκανε το 3x3.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δεν είχε... όρεξη για πολλά πράγματα κόντρα σε έναν σαφώς κατώτερο αντίπαλο και με γκολ του Γκρατσιάνο Πελέ -στο ντεμπούτο του- πήρε τη νίκη (0-1) κόντρα στην Μάλτα και μαζί με την Κροατία είναι στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Πρώτος όλων των εποχών σε συμμετοχές σε προκριματικά και τελική φάση Euro ο Τζίτζι Μπουφόν που έφτασε τις 48 συμμετοχές.

Στο 18' η Ιταλία είχε διπλό δοκάρι. Ο Πασκουάλ έκανε τη σέντρα από αριστέρα ο Πελέ πήρε κεφαλιά δυναμίτη και τράνταξε το οριζόντιο και αφού οι αμυντικοί των γηπεδούχοι έδιωξαν ο Πασκουάλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιελίνι με νέα κεφαλιά βρήκε το κάθετο δοκάρι. Το μοναδικό γκολ ήρθε στο 23' όταν μετά από νέο κόρνερ του Πασκουάλ, ο Μπονούτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Χογκ απέκρουσε και ο Πελέ από κοντά μετά την προβολή του Ιμόμπιλε έκανε το 0-1. Ο επιθετικός της Σαουθάμπτον έγινε ο πρώτος μετά τον Μάτρι στις 29 Μαρτίου του 2009 που σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Σκουάντρα Ατζούρα. Στο 27' τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Ιταλία αφού ο Ρουμάνος διαιτητής, Χατεγκάν, έδειξε πολύ αυστηρή απευθείας κόκκινη στον Μιφσούντ για μαρκάρισμα στον Φλορέντσι. Ηταν η πιο γρήγορη αποβολή αρχηγού στην ιστορία των προκριματικών του Euro.

Ενα ακόμα δοκάρι είχαν οι Ατζούρι στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Καντρέβα να πιάνει σουτ εκτός περιοχής στο 47' και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο. Το ματς ήταν σχεδόν κακό και οι φάσεις της προκοπής ήταν η... εξής μία, όταν στο 53' ο Βεράτι έκανε συστημένη σέντρα από αριστερά για τον Ιμόμπιλε ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και στα χέρια του Χογκ. Στο 73' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με τον Μπονούτσι να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για την ανατροπή του Σκέμπρι που έφευγε στην κόντρα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Φάιλα και οι της Μάλτας ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μαρκίζιο το οποίο δεν δόθηκε. Στο 91' ήρθε το πόκερ δοκαριών για την Ιταλία με τον Τζιοβίνκο να μπαίνει στην περιοχή αλλά το διαγώνιο δεξί σουτ του πήρε στο κάθετο δοκάρι. Στα άλλα ματς του γκρουπ η Κροατία σκόρπισε με 6-0 το Αζερμπαϊτζάν και η Νορβηγία νίκησε 2-1 την Βουλγαρία.

Μάλτα (Πιέτρο Γκεντίν): Χογκ, Καμιλέρι, Αγκιους, Ζαχ Μουσκάτ, Ρόουεν Μουσκάτ, Φενέχ, Μίντοφ (73' Μπαλντακίνο), Φάιλα (93' Μπετσίνα), Μπρίφα, Σκέμπρι (86' Κοέν), Μιφσούντ.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Νταρμιάν, Φλορέντσι (59' Ακουιλάνι), Καντρέβα, Βεράτι, Πασκουάλ, Μαρκίζιο, Ιμόμπιλε (65' Τζιοβίνκο), Πελέ (76' Ογκμπόνα).

Βαθμολογία
(3 αγώνες)

1. Κροατία 9 (9-0)
2. Ιταλία 9 (5-1)
3. Νορβηγία 6 (5-3)
4. Βουλγαρία 3 (3-4)
5. Μάλτα 0 (0-6)
6. Αζερμπαϊτζάν 0 (2-10)

 

EURO Τελευταία Νέα