Βέλιτς: «Να είναι αφεντικό του ματς ο ΠΑΟ»

Gazzetta team
Βέλιτς: «Να είναι αφεντικό του ματς ο ΠΑΟ»

bet365

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς ανέλυσε την Εστορίλ, τονίζοντας ότι για να φύγει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη από την Πορτογαλία θα πρέπει να έχει συνοχή κι ενέργεια.

«Για να νικήσει, όμως, πρέπει να είναι καλός. Να καταθέσει ενέργεια, να έχει συνοχή και πρωτοβουλία, να είναι το αφεντικό του ματς. Θα το πω απλά. Αν είναι κακός, μπορεί να ηττηθεί. Αν είναι καλός, πιθανότατα θα κερδίσει. Από εκείνον εξαρτάται ο ρυθμός και η εξέλιξη του αγώνα», ανέφερε στην Real News ο άλλοτε τεχνικός του «τριφυλλιού» και στη συνέχεια ανέλυσε την Εστορίλ.

«Κάθε χρόνο φεύγουν οι 3-4 καλύτεροι παίκτες της και έρχονται άλλοι 4-5. Φέτος έφυγε ο προπονητής της. Μιλάμε για μια καινούργια ομάδα, η οποία είναι στη φάση δημιουργίας και σταθεροποίησης. Δεν έχει μεγάλη σχέση με την περσινή ομάδα που ήταν πολύ πιο συμπαγής με ταυτότητα, αρκετά πιεστή, με πρωτοβουλία στο παιχνίδι της και καλή τόσο αμυντικά όσο και στη διαχείριση της μπάλας. Η εικόνα της εξαρτάται αρκετά από το αν θα μπορέσει να έχει κατοχή της μπάλας, ειδικά στην έδρα της. Γενικά είναι προβλέψιμη. Έχει καλή δυναμική στα άκρα της, με αξιόλογους μπακ και τους Κούκα, Σέμπα στις δύο πτέρυγες, δύο παίκτες γρήγορους, διεισδυτικούς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είναι επικίνδυνη πολύ στις στατικές φάσεις, αφού ήδη έχει σκοράρει αρκετές φορές φέτος».

Τέλος, ο Βόσνιος τεχνικός υποστήριξε πως «αν ο αντίπαλος πάρει την πρωτοβουλία και τους υποχρεώσει σε παθητικό ρόλο, έχουν πρόβλημα. Απλώνονται καλά, αλλά χωρίς επιθετικότητα στο ένα τρίτο του γηπέδου. Συνήθως η ομάδα δεν έχει τον έλεγχο του αγώνα και μέχρι τώρα είναι απρόβλεπτη. Παίζει με 4-2-3-1 ή με 4-4-1-1. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα