Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε 43 χρόνια (!!!) να χάσει στην Κέρκυρα! Τελικά ένα αυτογκόλ του Μιχαήλ και μια γκολάρα του Ζορμπά στο 94' έδωσε την πολύτιμη νίκη με 2-0 στους Φαίακες! Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Νίκα η επιτυχία της Κέρκυρας.

4-2-3-1 και οι δύο

Με το ίδιο σύστημα παρέταξαν οι Γρηγορίου και Πετράκης, με εμφανή την διάθεση να μην περιμένουν τον αντίπαλο αλλά να κάνουν παιχνίδι...

Έτσι, η Κέρκυρα παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Σέτκους κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Ντιόγκο, Βενέτη, Μπεν Σαμπάτ και Γκόμες, με τους Ανδρεόπουλο και Μαραγκό να βρίσκονται στη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους ήταν ο Κόντος με τον Χαβίτο στις πτέρυγες και τον Ρόχας σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρκόβσκι.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης που κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το ίδιο σύστημα, είχε κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Στρούνα, Ντάσιο στις πλευρές και τους Λίλα, Μιχαήλ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή ο Τσουκαλάς βρέθηκε λίγο πιο πίσω από τον Λίλα, ενώ η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ίλιτς, αποτελούταν από τους Κοροβέση, Τσάβες αριστερά και δεξιά και τον Γιάκο σε ρόλο δεκαριού.

Κυριαρχία Κέρκυρας

Όπως σε όλα τα παιχνίδια της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα η Κέρκυρα, μπήκε και στο ματς με τον ΠΑΣ αποφασισμένη να κάνει το παιχνίδι της και να πιέσει από νωρίς τον αντίπαλο. Έτσι, για 25 σχεδόν λεπτά, οι «Φαίακες», είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ, καθώς ο Μαρκόβσκι ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Ανέβασμα ΠΑΣ αλλά γκολ η Κέρκυρα!

Από τα μισά του πρώτου μέρους και μετά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, κατάφερε να ανέβει στο γήπεδο και να προσπαθήσει να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ο Τσάβες με κάποιες κινήσεις του, δημιούργησε κάποια ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά τίποτα το ουσιαστικό...

Έτσι η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Στο 29' λοιπόν, ο Κόντος βγήκε από τα αριστερά, πέρασε με ωραία ενέργεια τον Στρούνα, έκανε το γύρισμα για τον Μαρκόβσκι που ήταν μόνος του προ κενής εστίας, ωστόσο ο Μιχαήλ έκανε την προβολή και έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ομάδα της Ηπείρου στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Γιάκο με σουτ από το ημικύκλιο στο 32', το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους. Μάλιστα, η Κέρκυρα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 39' με τον Ανδρεόπουλο, με τον επόπτη ωστόσο να υποδεικνύει σωστά οφσάιντ στον Μαρκόβσκι στην αρχή της φάσης.

Πρωτοβουλία ο ΠΑΣ

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει την κατοχή από την Κέρκυρα που πλέον είχε μπει στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο να υπερασπιστεί αυτό το 1-0. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, είχε την υπεροχή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσάβες πιο κινητικό ποδοσφαιριστή των Ηπειρωτών, ο οποίος μάλιστα είχε και μια αρκετά καλή στιγμή στο 56' με τον Σέτκους όμως να κρατάει το μηδέν.

Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεινε όλο και περισσότερο την Κέρκυρα στα καρέ της, αλλά χωρίς να την απειλεί σημαντικά. Κάποια σουτ έξω από την περιοχή δεν ήταν σε θέση να... τρομάξουν τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Τελευταία μεγάλη στιγμή του ΠΑΣ στο 88' με ωραίο σουτ του Μανιά να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Σέτκους.

Νίκη μετά από 43 χρόνια με... γκολάρα!

Ενώ όλος ο κόσμος στις εξέδρες του ΕΑΚΚ περίμενε το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της Κέρκυρας κόντρα στον ΠΑΣ μετά από 43 ολόκληρα χρόνια, ο Ζορμπάς τους χάρισε μία ακόμα μαγική στιγμή για να θυμούνται αυτή την μέρα! Ο ποδοσφαιριστής των «Φαίακων» που είχε περάσει αλλαγή στο γήπεδο, πήρε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ στα αριστερά, πέρασε δύο φορές τον Λίλα και μία τον Μιχαήλ και πλάσαρε τον Βελλίδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η τελευταία νίκη της Κέρκυρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν την σεζόν 1971-1972. Και τότε οι Κερκυραίοι είχαν επικρατήσει με 2-0, πάλι στο γήπεδο του νησιού, κάτι που σημαίνει πως 43 χρόνια μετά σπάει αυτό το αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Αυτή η ιστορική νίκη για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, αφιερώθηκε απ' όλη την ομάδα στον Ανδρέα Νίκα που έχασε την ζωή του πριν μία εβδομάδα σε τροχαίο δυστύχημα... Άπαντες αφιέρωσαν λοιπόν αυτή την νίκη στον άτυχο νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Man of the match: Μπορεί να έμεινε μακριά από το γκολ, μιας και αυτή είναι η δουλειά του, ωστόσο ήταν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος για τον Μαρκόβσκι, ο οποίος ξεκίνησε βασικός αντί του Καϊκούτ και δημιούργησε αρκετούς μπελάδες στους αντίπαλους αμυντικούς. Αυτό γιατί πάντα υπήρχε ένας, πολλές φορές και δύο, αμυντικοί πάνω του με αποτέλεσμα να μένει κάποιος συμπαίκτης του ξεμαρκάριστος, κάτι που έβλεπε ο Σέρβος επιθετικός και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε πολλές φορές με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει καλές φάσεις για την Κέρκυρα.

Αποκορύφωμα η φάση του 39ου λεπτού, όπου βρήκε τον Ανδρεόπουλο προ κενής εστίας, αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς στην αρχή της φάσης ο επιθετικός της Κέρκυρας ήταν λίγο πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΣ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αλέξης Μιχαήλ ουσιαστικά... πληρώνει το αυτογκόλ που ανάγκασε την ομάδα του να βρεθεί πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ εκτός από αυτής της φάσης, είναι και σε αυτή του 2-0, εκεί όπου δεν έχει την ίδια ευθύνη, ωστόσο έχει μπερδευτεί με τον Λίλα και ο Ζορμπάς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βελλίδη με αποτέλεσμα να σκοράρει.

Στο ύψος του: Για ακόμα ένα ματς ο Χαβίτο ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Ο Ισπανός δίνει ποιότητα στη Κέρκυρα και αυτό έκανε και κόντρα στον ΠΑΣ. Μπορεί να μην είναι μέσα σε κάποιο από τα δύο τέρματα της ομάδας του, ωστόσο έχει κρατήσει αρκετά μπάλα όπου έπρεπε, ενώ είχε και κάποιες καλές μπαλιές οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η γκάφα: Εδώ θα μπορούσαν να μπουν και τα δύο γκολ της Κέρκυρας, αλλά θα βάλουμε το πρώτο γκολ που ουσιαστικά ήταν και αυτό που έκρινε το ματς. Ο Κόντος έκανε την μπαλιά από τα αριστερά ο Μιχαήλ έβαλε την προβολή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του! Αυτή ήταν και η φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς υπέρ της Κέρκυρας και η μεγαλύτερη γκάφα στο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιάννη Δελφάκης, τα πήγε αρκετά καλά και δεν έκανε κάποιο λάθος. Ο πρώτος επόπτης, Δήμος Αναστόπουλος, πήρε την σωστή απόφαση στην πιο δύσκολη φάση του αγώνα. Όταν ο Μαρκόβσκι πήρε τη μπάλα σε αντικανονική θέση, βρήκε τον Ανδρεόπουλο και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον επόπτη σωστά να μην μετράει το τέρμα, καθώς ο Σέρβος ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Για ακόμα ένα ματς η Κέρκυρα έδειξε την ίδια εικόνα... Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και αν μπορέσει να σκοράρει. Αυτό έγινε στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους τελικά να ανοίγουν το σκορ πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος ο Μιχάλης Γρηγορίου είδε τους ποδοσφαιριστές του και πάλι να δίνουν χώρο στον αντίπαλο και να κρατούν πολύ καλά κλειστούς τους διαδρόμους προς την άμυνά της ομάδας. Γενικά, η Κέρκυρα έδειξε για τρίτο ματς μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές πως έχει την δυνατότητα αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα πράγματα από την παραμονή που είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε στο πρώτο μέρος να κάνει το παιχνίδι του. Ο Γιάννης Πετράκης, έβλεπε την ομάδα του να δείχνει εγκλωβισμένη στις... ορέξεις της Κέρκυρας που είχε δώσει τον ρυθμό της στον αγώνα. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν αναγκασμένος να ανέβει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό και έκανε, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στα καρέ των γηπεδούχων με ότι γίνεται από τους φιλοξενούμενους να περνάει από τα πόδια του Τσάβες.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βένετης, Μαραγκός, Ρόχας (65' Ζορμπάς), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόβσκι, Κόντος (90' Ντιμιτρόβσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (75' Κρητικός), Ντιόγκο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (66' Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς (82' Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στην Κέρκυρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα