Αστέρας Τρ. - Καλλονή 1-0

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρ. - Καλλονή 1-0

bet365

Με φόρα από την ισοπαλία στην Πόλη, ο Αστέρας... καθάρισε νωρίς το ματς με Καλλονή (1-0) με τον Μάσα. Στην συνέχεια «έκατσε», με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο φινάλε μεγάλες ευκαιρίες για βαθμό!

Ο Αστέρας Τρίπολης προερχόμενος από το 1-1 με την Μπεσίκτας στην Πόλη πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα από την Καλλονή στην έδρα του με 1-0. Ένα σκορ που υπήρχε από το Α' μέρος μετά το γκολ του Μάσα με τους Αρκάδες να απειλούνται για τα καλά στο τέλος καθώς η Καλλονή είχε δύο φάσεις για γκολ, εκ των οποίων η μία ήταν μεγάλη και κλασική ευκαιρία.

Χιού Ντάλας και στην Τρίπολη

Μετά το Καραϊσκάκη ο Χιού Ντάλας πήγε και στην Τρίπολη. Ο αρχιδιαιτητής της Λίγκας ήθελε να δει από κοντά την επίδοση του ρέφερι της αναμέτρησης. Στο πλάνο του είχε μετά το ματς να μιλήσει με τους διαιτητές όπως επρόκειτο να κάνει και στο παιχνίδι του Φαλήρου. Ο Ντάλας είναι σε μία φάση συνολικής αξιολόγησης των διαιτητών του πρωταθλήματος.

Πως άρχισε ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε τον αγώνα με σχηματισμό 4-3-3. Ο Κοσίνσκι στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Λούι, οι δύο στόπερ οι Σανκαρέ και Γκοϊάν και αριστερό μπακ ο Παντελιάδης. Αμυντικό χαφ ο Τιε Μπι και στον άξονα οι Μουνάφο και Ρόλε. Στα δύο φτερά οι Μπαντιμπανγκά και Μάσα και φορ ο Πάρα.

Έτσι ξεκίνησε η Καλλονή

Η Καλλονή άρχισε τον αγώνα με διάταξη 4-2-3-1. Ο Χογκ στο τέρμα, ο Αντέγιο δεξί μπακ, οι Αναστιάδης και Βαλιός τα δύο στόπερ και στο άλλο άκρο της άμυνας ο Πιπίνης. Ο Κεϊτά με τον Καλτσά τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Ναβάρο και ο Γιορέντε στα δύο άκρα της επίθεσης, επιτελικός ο Λεοζίνιο και φορ ο Χουάνμα Ντελγκάδο.

Καλύτερος και με γκολ ο Αστέρας

Οι Αρκάδες αν και προερχόμενοι από ευρωπαϊκό παιχνίδι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι. Κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό ενώ είχαν πιο καλή εικόνα από τον αντίπαλό τους στο πιο μεγάλο μέρος του Α' μέρους. Στην φάση του γκολ του Αστέρα η αμυντική γραμμή της Καλλονής και αιφνιδιάστηκε και αδράνησε.

Μετά από μακρινή μπαλιά του Ρόλε στην πλάτης της άμυνας της Καλλονής, ο Μάσα "τσίμπησε" ωραία την μπάλα (σ.σ. με το κεφάλι), αξιοποιώντας στο έπακρο την τραγική έξοδο και στάση του Χογκ για να μπορέσει έτσι να κάνει σε κενή εστία το 1-0. Στο 10ο λεπτό ο Χογκ υποχρεώθηκε να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Μάσα.

Στο 20' ο Πάρα είχε ένα αρκετά καλό σουτ στο ενεργητικό του ενώ μέχρι το τέλος του Α' μέρους οι Αρκάδες είχαν και άλλες φάσεις για γκολ. Η Καλλονή βελτίωσε την εικόνα της από το 20ό λεπτό και μετά όμως δεν μπόρεσε να γίνει όσο απειλητική έπρεπε για να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε στο 1-0.

Καταιγισμός ευκαιριών από Αστέρα, μεγάλη φάση στο τέλος η Καλλονή

Στην επανάληψη ο Αστέρας παρουσιάστηκε ακόμα πιο καλός επιθετικά με μεγάλη παραγωγή φάσεων. Από το 50' και μετά είχε συνέχεια ευκαιρίες για γκολ με τους Ζησόπουλο, Ρόλε, Πάρα και Μάσα. Ειδικά ο Μάσα είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε πάνω από μία περιπτώσεις. Φάση για γκολ είχε και ο Παντελιάδης ενώ σε όλο αυτό το διάστημα η Καλλονή είχε ελάχιστες φάσεις.

Στο τέλος όμως ο Αστέρας καρδιοχτύπησε. Στο 88' η Καλλονή έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κύπρου, ο οποίος λίγο πριν είχε απειλήσει με κεφαλιά. Μετά από εξαιρετική πάσα με τακουνάκι από τον Καμαρά ο παίκτης της ΑΕΛΚ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με σουτ και ενώ ήταν σε θέση απέναντι από τον γκολκίπερ. Με αυτόν τον τρόπο χάθηκε το 1-1 για τους Νησιώτες που υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

MAN OF THE MATCH: Ο Μάσα. Έβαλε το γκολ, δημιούργησε και έκανε ευκαιρίες και γενικότερα ήταν και πολύ κινητικός και επικίνδυνος. Αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και του Αστέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Αστέρα πολύ καλό ματς έχει κάνει και ο Ρόλε. Στάθηκε στο ύψος του και ενώ έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μάσα. Καλή εικόνα και από τον Μουνάφο και τον γκολκίπερ Κοσίνσκι ενώ άκρως θετικό πρόσημο είχε ο Γκοϊάν με καλές τοποθετήσεις αλλά και πολλές επεμβάσεις. Από την Καλλονή προσπάθησε πιο πολύ ο Λεοζίνιο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο άξονας και τα άκρα της Καλλονής σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Δεν συνέβαλλαν παρά λίγο στο παιχνίδι της ομάδας. Σε αυτήν την κατηγορία και ο Χογκ που φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του από τον Αστέρα. Από τους Αρκάδες υστέρησε ξανά ο Μπαντιμπαγκά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει δεδομένα στον Χογκ στην φάση του γκολ του Μάσα. Και στο πως βγαίνει αλλά και στην αντίδρασή του.

Ο ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Παπαπέτρου με τους βοηθούς του έκαναν λάθη στο παιχνίδι που αφορούν κυρίως υποδείξεις για φάουλ και κάρτες. Η Καλλονή διαμαρτύρεται ιδίως για χέρι του Γκοϊάν στην μικρή περιοχή που δεν της δόθηκε. Μία φάση -η οποία δεν φάνηκε τόσο ξεκάθαρα- που είναι σίγουρα αμφισβητούμενη και θα συζητηθεί για τα καλά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Και σοβαρός και καλύτερος αλλά και... προβληματικός ως προς την τελική προσπάθεια και με κάποια κενά διαστήματα προς το τέλος του αγώνα που θα μπορούσε να τα είχε πληρώσει. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν σαφώς ανώτερος από την Καλλονή όμως ειδικά στο Β' μέρος αντί να πάει βάσει των ευκαιριών του το παιχνίδι τουλάχιστον στο 3-0 έμεινε μόνο στο ένα γκολ. Οι Αρκάδες σίγουρα επηρεάστηκαν από το γεγονός πως είχαν την Πέμπτη παιχνίδι με την Μπεσίκτας στην Πόλη παρά τις αλλαγές του Βεργέτη. Ακόμα και έτσι πάντως δεν σκόνταψαν σε παιχνίδι στο γήπεδό τους απέναντι στην Καλλονή, μία ιδιαίτερα υπολογίσιμη και επικίνδυνη ομάδα. Οι Νησιώτες από την άλλη δέχθηκαν ένα γκολ από λάθος της άμυνας και κυρίως του γκολκίπερ και όσο και εάν προσπάθησαν επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν... ζημιές στον αντίπαλο για ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Στο τέλος όμως είχαν την πολύ μεγάλη φάση με τον Κύπρου όπου είχαν την δυνατότητα να κάνουν το 1-1. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πιο καλοί στο πιο μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στην Τρίπολη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα