Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

bet365

Το πέναλτι του Μήτρογλου στο 33' προκάλεσε παράπονα στη Βέροια και... νεύρα στον Τσόρι, αλλά ο Ολυμπιακός με δύο γκολ στο τέλος από Μπενίτες και Κασάμι έφτασε στην εμφατική νίκη με 3-0!

Αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες στην έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός έφτασε στο τέλος του να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-0 επί της Βέροιας στο Καραϊσκάκη. Οι πρωταθλητές για ένα αρκετά σημαντικό διάστημα συνάντησαν δυσκολίες, όμως αφού έκαναν το 1-0 στο Α' μέρος με πέναλτι του Μήτρογλου -το οποίο αμφισβήτησε η ομάδα της Βέροιας και... προκάλεσε νεύρα στον Τσόρι- φύλαγαν δύο γκολ για τα τελευταία 4 λεπτά για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό αποτέλεσμα. Μήτρογλου και Κασάμι ξεχώρισαν στο παιχνίδι με την Βέροια από την άλλη να δείχνει θετικά στοιχεία έως ένα σημείο του αγώνα και να πιστοποιεί πως θα δυσκολέψει πολλές ομάδες και στην συνέχεια.

Με 4 αλλαγές ο Ολυμπιακός

Ο Μίτσελ που έχει ξεκινήσει από το παιχνίδι με την Ατλέτικο την τακτική να ανακοινώνει 18άδα ανήμερα του αγώνα για να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, έκανε 4 αλλαγές συγκριτικά με το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα 4 νέα πρόσωπα ήταν οι Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Ντουρμάζ και Φουστέρ. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Ομάρ, αριστερά Γιαννούλης, τα δύο στόπερ ο Μποτία με τον Αυλωνίτη, στον άξονα ο Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι, επιτελικός ο Τσόρι, στα δύο φτερά ο Ντουρμάζ και Φουστέρ και φορ ο Μήτρογλου.

Ραούλ Μπράβο η επιστροφή

Στην 11άδα της Βέροιας ήταν ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού. Ο Ραούλ Μπράβο που έπαιξε επί σειρά ετών στον πειραϊκό σύλλογο και πήρε τίτλους επέστρεψε στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος φορώντας πλέον την φανέλα της ομάδας της Ημαθίας. Μάλιστα χειροκροτήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα.

Για την Βέροια ο σχηματισμός ήταν ως εξής: Καντιμοίρης κάτω από τα γκολπόστ, Αμαραντίδης και Μαλόν τα δύο ακραία μπακ, στόπερ ο Βέρτζος με τον Μπράβο, οι Βεργώνης και Μπατιόν στον άξονα, στα δύο φτερά οι Καλτσάς και Ντουμίτρου Καρντόσο, επιτελικός ο Γεωργιάδης και φορ ο Κάμπορα.

Πρώτη φάση με δοκάρι!

Η Βέροια ήταν εκείνη που είχε το πρώτο σουτ του ματς όμως ο Ολυμπιακός έκανε κλασική ευκαιρία στο 5' με δοκάρι. Ο Γιαννούλης γύρισε ωραία την μπάλα στον Μήτρογλου που εξαπέλυσε ένα δυνατό και καλό σουτ στο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμάζ δεν μπόρεσε να κάνει νέο σουτ.

Η Βέροια γενικά όμως μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι προσπαθώντας να παίξει ανοιχτά και επιθετικά και να βγάλει φάσεις. Η ομάδα της Ημαθίας έδειξε από το ξεκίνημα άκρως θετικά στοιχεία και πως θα είναι πολύ σκληρό καρύδι για αρκετούς αντιπάλους φέτος.

Γκολ με πέναλτι και διαφωνία Τσόρι-Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και έπειτα άρχισε να αυξάνει την πίεσή του προς την Βέροια. Το γκολ όμως προήλθε από εκτέλεση πέναλτι στο 33'. Ένα λεπτό πριν ο Ντουρμάζ κέρδισε την εσχάτη των ποινών από τον Αμαραντίδη. Ο ρέφερι του αγώνα έγινε αποδέκτης αρκετών διαμαρτυριών για την υπόδειξη ανατροπής πάνω στον Σουηδό διεθνή χαφ.

Ένα λεπτό μετά ο Μήτρογλου και αφότου είχε μία διαφωνία με τον Τσόρι Ντομίνγκες για το ποιός θα χτυπούσε το πέναλτι, πήρε την μπάλα από τα 11 βήματα για να κάνει το 1-0. Η διαφωνία των δύο παικτών του Ολυμπιακού εξελίχθηκε σε αρκετά έντονη αντιπαράθεση και συνεχίστηκε και λίγο πριν μπουν στα αποδυτήρια.

Υπήρχαν και νεύρα και ένταση στην προσπάθεια των δύο παικτών να λύσουν την διαφωνία τους. Η παρεξήγηση πήγε να πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις στην προσπάθεια των δύο να τα βρουν και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, όμως οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να μην υπάρξει συνέχεια.

Οι δυό τους πάντως τα είπαν λίγο πριν την σέντρα του Β' μέρους και φαίνεται πως έλυσαν την διαφορά που είχαν από την συγκεκριμένη φάση στο ματς. Στο 35' ο Μητρογκόλ είχε φάση για γκολ. Έκανε το σουτ όμως ο πρώην ερυθρόλευκος Ραούλ Μπράβο ήταν στο σωστό σημείο για να διώξει την μπάλα προτού περάσει αυτή την γραμμή.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού δίχως όμως οι πρωταθλητές να έχουν αποδώσει τόσο καλό ποδόσφαιρο...

Δύο ακυρωθέντα γκολ για Μήτρογλου

Στο 47' ο διαιτητής Καλογερόπουλος ακύρωσε ορθώς γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη με στόχο να βάλουν ένα γρήγορο γκολ όμως η Βέροια δεν ήταν εύκολος αντίπαλος ούτε σε εκείνο το σημείο.

Κλασική ευκαιρία δεν μπόρεσε να βγάλει ο Ολυμπιακός έως το 60' απέναντι στους φιλοξενούμενους. Στο 68' ακυρώθηκε και άλλο τέρμα του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Σε μία δύσκολη φάση όπου ο παίκτης φαίνεται από το ριπλέι είναι σε οριακή θέση. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος για να σκοράρουν και πάλι όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο 73' ο Μήτρογλου είχε μία πολύ καλή φάση με το σουτ του να αποκρούεται δύσκολα από τον Καντιμοίρη. Λίγο μετά το 80' είχε καλή ευκαιρία και ο Μπενίτες με τον Καντιμοίρη να λέει ξανά "όχι". Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε όμως να προσπαθεί.

Κασάμι και... 3-0!!

Στο 88' ο Κασάμι έστειλε την μπάλα συστημένη στον Μπενίτες από τον χώρο του κέντρου. Μία πολύ καλή μπαλιά από τον Ελβετό για να κάνει από κοντά ο Παραγουανός το 2-0 βάζοντας έτσι το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Στο 92' ο Κασάμι έμελλε να χριστεί και σκόρερ. Μετά από πάσα του Μιλιβόγιεβιτς ο διεθνής χαφ με ωραίο τελείωμα σκόραρε από κοντά για το 3-0.

MAN OF THE MATCH: Ο Μήτρογλου μαζί με τον Κασάμι. Ο διεθνής φορ είχε το γκολ με το πέναλτι, δοκάρι καθώς και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Έκανε ένα ιδιαίτερα καλό ματς. Ο Ελβετός από την άλλη τα έκανε όλα μέσα σε 4 λεπτά. Την μπαλιά στον Μπενίτες για το 2-0 και το γκολ για το τελικό 3-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους Πειραιώτες ο Φουστέρ βοήθησε σημαντικά και αμυντικά και δημιουργικά. Καλή εικόνα και από τον Γιαννούλη καθώς και από τα 2 στόπερ. Για έναν ακόμα αγώνα πήγε καλά ως αμυντικό χαφ ο Μιλιβόγιεβιτς ενώ στην κατηγορία αυτή μπαίνει και ο Μπενίτες. Από μεριάς της Βέροιας οι Ντουμίτρου και Καλτσάς είχαν το πιο θετικό πρόσημο στην αναμέτρηση. Καλός και ο Μπράβο αλλά και η άμυνα των Ημαθιωτών και θετικός ο Καντιμοίρης με καλές αποκρούσεις ειδικά στα τελευταία λεπτά. Δεν φέρει δε ευθύνη για τα γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντουρμάζ δεν μπόρεσε να συμβάλλει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όπως θα έπρεπε και ας κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0. Και άλλοι μεσοεπιθετικοί των Πειραιωτών δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα. Για την Βέροια ο Κάμπορα ήταν σχεδόν... άφαντος στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ως γκάφα μπορεί να "χρεωθεί" η φάση του Αμαραντίδη στο πέναλτι. Από εκεί γίνεται το 1-0.

Ο ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Καλογερόπουλος μαζί με τους βοηθούς του δεν είχαν τόσο καλό βράδυ. Η φάση του πέναλτι δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη παρότι φαίνεται να υπάρχει επαφή του Αμαραντίδη με τον Ντουρμάζ και ενώ ο ρέφερι δεν βγάζει 2η κίτρινη στον παίκτη της ομάδας της Ημαθίας, με την Βέροια να διαμαρτύρεται συγκεκριμένα για την υπόδειξη αυτή. Λάθη έγιναν και στο πειθαρχικό κομμάτι αλλά και σε υποδείξεις για φάουλ και οφσάιντ (σ.σ. οφσάιντ και για την Βέροια σε επιθέσεις της καθώς και για τον Ολυμπιακό). Σωστή πάντως η ακύρωση του πρώτου τέρματος του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Για το δεύτερο γκολ που δεν μέτρησε η φάση είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενη με τον Μητρογκόλ να φαίνεται πως ήταν σε οριακή θέση (σ.σ. αν και αρχικά φάνηκε να είναι οφσάιντ). Τα παράπονά τους πάντως τα είχαν και οι 2 ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα απέναντι σε έναν καλό και υπολογίσιμο αντίπαλο όμως για αυτόν μετράει το γεγονός πως μπόρεσε να πάρει τη νίκη, που στο τέλος πήρε και αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Κέρδισε με 3-0 μία ομάδα την Βέροια που συνολικά στάθηκε για ένα σημαντικό διάστημα ιδιαίτερα καλά στο Καραϊσκάκη με στιβαρή προσπάθεια και σχέδιο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν "μπλοκαρισμένοι" σε αρκετές περιπτώσεις ενώ αν και προηγήθηκαν από το Α' μέρος δεν είχαν καλό πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη βελτίωσαν σαφώς την επιθετική τους εικόνα, ειδικά προς το τέλος του αγώνα με φάσεις από τον Μήτρογλου και τον Μπενίτες όμως βρήκαν απέναντί τους τον θετικότατο Καντιμοίρη.

Το τελικό σκορ (3-0) διαμορφώθηκε στα τελευταία 4 λεπτά (σ.σ. μαζί με τις καθυστερήσεις) όπου φαινόταν πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πια άλλες αντοχές. Ουσιαστικά ένα καλό στοιχείο για τους πρωταθλητές πέραν της νίκης είναι η παρουσία του Μητρογκόλ. Ο διεθνής φορ δείχνει πως σιγά σιγά ανεβάζει στροφές, πως βελτιώνει την εν γένει εικόνα του και ότι σύντομα θα είναι στο απαιτούμενο επίπεδο. Γενικότερα ο πρωταθλητής ζορίστηκε για τα καλά -για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα- απέναντι στην Βέροια που απέδειξε πως θα είναι πολύ σκληρό καρύδι για πολλές ομάδες φέτος τόσο εκτός έδρας όσο και στο γήπεδό της. Ακόμα πάντως και σε μία αγωνιστική που δεν μπόρεσε να πιάσει τόσο καλή απόδοση έβαλε τρία γκολ και συνεχίζει νικηφόρα την σεζόν. Το θετικό σερί της Βέροιας βέβαια σταμάτησε.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο Φάληρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα