Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0

bet365

Καπετάνος και Κλέιτον πέτυχαν τα πρώτα φετινά τους γκολ και η Ξάνθη, στο πρώτο της ματς μετά την απομάκρυνση Τσιώλη, έκανε σεφτέ στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Νεντίδης. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Κομεσίδης αριστερά και οι Λισγάρας, Καρυπίδης στα στόπερ. Οι Λουσέρο, Φλίσκας στα χαφ και μπροστά τους οι Ολιβέιρα, Ρούντι, Σολτάνι. Στην κορυφή ο Καπετάνος.

Από τη μεριά του, ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε το 4-3-3. Ο Στρατηλάτης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Γεωργιάδης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Τόμας το αριστερό και οι Κώτσιος, Πίντερ αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους οι Ρούμπεν Γκόμεζ, Ζίτο, Βούκσεβιτς και στην επίθεση οι Μιλοσάβλιεβ, Κονέ ήταν στα άκρα και ο Μάντζιος στην κορυφή.

Λίγα πράγματα, γκολ η Ξάνθη

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε και πολλά να δείξει στους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο ή που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση. Το ματς ήταν κακό, οι φάσεις λίγες και μοναδική αξιόλογη φάση το γκολ της Ξάνθης. Ο Καπετάνος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά στο 2', ενώ στο 20' οι ακρίτες ζήτησαν πέναλτι πάνω στον ίδιο παίκτη.

Φάνηκε να υπάρχει παράβαση, όμως ο φορ της Σκόντα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 25' απείλησε για πρώτη φορά ο Λεβαδειακός με τον Μάντζιο να μην πιάνει όπως ήθελε το σουτ και στο 37' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπαξεβανίδης έδωσε ωραία κάθετη πάσα υπό πίεση στον Καπετάνος, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και πλάσαρε ιδανικά τον Στρατηλάτη.

Κατοχή ο Λεβαδειακός, φάσεις η Σκόντα

Το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα και στην επανάληψη ο Λεβαδειακός ανέβασε στροφές, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις, κάτι που έκανε η Ξάνθη, με εξαίρεση την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ, που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.

Ντεμπούτο για Κλέιτον

Στο 50', ωστόσο, ήρθε η ώρα για να σηκωθεί όρθιο το γήπεδο και να χειροκροτήσει. Ο Σίλβα Κλέιτον συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Ξάνθης και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Θράκης.

Ο Βραζιλιάνος θέλησε να εκμεταλλευτεί τις κόντρες στο 54', αλλά ο Στρατηλάτης τον πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ ο Λουσέρο δεν κατάφερε να κάνει την κοντινή προβολή, μετά από σέντρα του Ρούντι από δεξιά στο 59'.

Στο 65' ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Καρυπίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Στρατηλάτη να μαζεύει την μπάλα, παρά το γεγονός ότι αυτή έσκασε μπροστά του.

Με δέκα οι Βοιωτοί, τεράστιες χαμένες ευκαιρίες

Βέβαια, τη στιγμή που η Ξάνθη έχανε ευκαιρίες και ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, το έργο των Βοιωτών έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ο Ζίτο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη για μαρκάρισμα στον Καπετάνο και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 78'. Παρά ταύτα, μεγάλες φάσεις είχαν αμφότερες οι ομάδες.

Στο 80' ο Καπετάνος έδωσε ωραία στον Σολτάνι, που πρόλαβε την έξοδο του Στρατηλάτη και έκανε το πλασέ, όμως αυτό κατέληξε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Το διαγώνιο σουτ του Μπονταγκαράι από αριστερά στο 86' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, όπως και αυτό του Βούκσεβιτς στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Κυριακίδης.

«Καθάρισε» ο Κλέιτον

Τελικά, η νίκη για τη Ξάνθη... κλείδωσε στο 90', με τον Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει γκολ στο ντεμπούτο του. Ο Σολτάνι έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση. Έτσι, η Σκόντα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, ενώ στον Λεβαδειακό ακόμη αγνοούν αυτή τη λέξη.

Man of the match: Πολλή δουλειά από τον Παντελή Καπετάνο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης και θα είχε και μία ασίστ, αν ο Σολτάνι ήταν εύστοχος στο 80'

Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα ο Λεβαδειακός. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση υστερούσε στη δημιουργία.

Στο ύψος του: Ο Σίλβα Κλέιτον έδωσε άλλον... αέρα στη Ξάνθη με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν μέσα στις φάσεις και στο φινάλε σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο ντεμπούτο του με τους ακρίτες για να... κλειδώσει η πρώτη νίκη των ακριτών.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ζίτο στο 78', όταν μάρκαρε επικίνδυνα τον Καπετάνο από πίσω και αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το στραγάλι: Όπως προαναφέραμε, είναι σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζίτο. Από εκεί και πέρα, η Ξάνθη φωνάζει για ένα πέναλτι που έγινε στον Καπετάνο στο 20'. Ο φορ των γηπεδούχων φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ, οπότε σωστά δεν καταλογίστηκε η παράβαση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και θα ήταν τυχερός αν σκόραρε στις δύο μεγάλες φάσεις που είχε στο 86' και στο 87'. Η Ξάνθη είχε την κατοχή, ειδικά στο πρώτο μέρος, είχε τις φάσεις και σε δύο από αυτές σκόραρε για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, αυτή αγνοούν οι Βοιωτοί, τη στιγμή που Καπετάνος και Κλέιτον σημείωσαν τα πρώτα τους τέρματα με τη φανέλα της Σκόντα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος το έπραξε στο ντεμπούτο του με τους ακρίτες.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι (63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50' Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46' Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60' Μπορνταγκαράι).

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στα Πηγάδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα