Γκινγκάμπ – Μπορντό 2-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γκινγκάμπ – Μπορντό 2-1

bet365

Η Γκινγκάμπ υποχρέωσε την Μπορντό στην πρώτη της ήττα, επιβλήθηκε 2-1 και κατάφερε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Κορυφή τέλος για την Μπορντό, που γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σεζόν. Η Γκινγκάμπ ήταν εκείνη που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των Γιρονδίνων στο πρωτάθλημα, αλλά και στην κάκιστη παράδοση, που την ήθελε να χάνει και τα 7 τελευταία μεταξύ τους ματς.

Με μόλις 2 σουτ εντός εστίας και μία καθαρή ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερα από το ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 24'. Ο Μαρβό εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιαλό με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Σανιόλ δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και είχαν προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξη.

Στο 33' ο Σερτίκ ανέτρεψε τον Πιε εντός περιοχής, ο διαιτητής Τουάλ έδωσε το πέναλτι και ο Μαντάν από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για το πρώτο του γκολ μετά από 1.814 λεπτά! Η κακή εμφάνιση των Γιρονδίνων συνεχίστηκε, με τον Καρασό να κάνει μεγάλη απόκρουση στο 49' στο τετ α τετ με τον Μαρβό. Στο 61' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα και για δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Κοντέντο, όμως ο Τουάλ δεν τους έκανε το χατίρι αυτή τη φορά.

Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, η Μπορντό ξαναμπήκε ανέλπιστα στο ματς, όταν στο 83' μετά από γύρισμα του Τουρέ, ο Ντιαμπατέ με εκπληκτικό σουτ εντός περιοχής μείωσε σε 2-1. Η αντεπίθεση των Γιρονδίνων, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Γκινγκάμπ να βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Γκινγκάμπ (Ζοσλέν Γκουβερνέκ): Σαμασά, Λεβέκ, Σορμπόν, Κερμπάτ, Μπάκα, Ματίς, Ντιαλό, Μαρβό (77' Σβαρτς), Μποβιού, Πιε (73' Ζιρές), Μαντάν (85' Ανγκουά)

Μπορντό (Βίλι Σανιόλ): Καρασό, Μαριάνο, Ιλόρι, Παλουά, Κοντέντο, Σανέ (58' Τουρέ), Σερτίκ (76' Τραορέ), Καζρί (37' Πλάζιλ), Μορίς-Μπελέ, Ρολάν, Ντιαμπατέ

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα