Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ο κακός Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα με την άμυνα του Λεβαδειακού και τελικά... έσωσε μόνο τον πόντο (1-1). Πέναλτι στον Μπεργκ δεν έδωσε ο Θάνος, στην φάση που τραυματίστηκε ο Σουηδός.

Rotation και στα... μωβ!

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος είναι στο ρόστερ υπολογίζεται και το απέδειξε περίτρανα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Λεβαδειακό. Ο νεαρός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το 4-1 επί Μίντιλαντ, θέλοντας να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ο οποίος για πρώτη φορά αγωνίστηκε με την... εναλλακτική μωβ εμφάνιση!

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μπούρμπος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Τριανταφυλλόπουλος. Ο Δώνης σε ρόλο «εξαριού», με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους. Ο Ντίνας σε ελεύθερο ρόλο(αντί του Πέτριτς που ήταν ενδεκαδάτος αλλά ένιωσε ενοχλήσεις) και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο ο Μπεργκ με τον Καρέλη.

Τρία στόπερ για τον «αφοπλισμό»

Από κει και πέρα, ο Λεβαδειακός του Σάββα Παντελίδη που έχασε το πλεονέκτημα της έδρας παίζοντας στην Καλογρέζα, θέλησε ξεκάθαρα να μην την... πατήσει όπως ο Μίντιλαντ από το δίδυμο του Παναθηναϊκού στην επίθεση.

Για αυτό και ο έμπειρ0ς κόουτς παρέταξε τρία στόπερ ενώ και οι πλάγιοι μπακ-χαφ είχαν εντολή να μην ανεβαίνουν ιδιαίτερα. Ο Στρατηλάτης ήταν στην εστία, αριστερό μπακ-χαφ ο Πράγιτς, δεξί ο Νικολακάκης και οι Κώτσιος, Πίντερ και Τομάς στα στόπερ. Ο Ζίτο αμυντικός μέσος, με τους Κονέ από δεξιά και Βούκσεβιτς από αριστερά. Ορτέγκα και Ουάρντεν στην επίθεση.

«Βραχυκύκλωσε» και δεν έκανε φάση!

Το καλό ευρωπαϊκό κοστούμι του Παναθηναϊκού έμεινε κλειδωμένο στην ντουλάπα μετά την τεσσέρα στην Μίντιλαντ την Πέμπτη. Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» ήταν μακριά από τον συνηθισμένο του εαυτό, έδειξε να «βραχυκυκλώνει» από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού και να παίζει... μονόπατα! Σέντρες, σέντρες και πάλι σέντρες που «καθάριζαν» με σχετική ευκολία οι παίκτες των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν παιχνίδι από τον Χουχούμη και πολύ περισσότερο τον Μπούρμπο αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς οι ενέργειες του δεν έβρισκαν συμπαίκτη.

Αυτό που έλειπε ξεκάθαρα ήταν οι ενέργειες από τον άξονα που θα... άνοιγαν χώρους και θα δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Ντίνας ήταν αρνητικός, ο Δώνης αναλώθηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ οι Ζέκα και Πράνιτς περιορίστηκαν στα βασικά. Αποτέλεσμα ο Καρέλης και περισσότερο ο Μπεργκ να μοιάζουν και να είναι απομονωμένοι. Παράλληλα, όλες οι στατικές φάσεις(8 κόρνερ) πήγαν στράφι έπειτα από πολύ κακές εκτελέσεις.

Το σχέδιο του Λεβαδειακού είχε λειτουργήσει άψογα. Έδωσε μια ανούσια κατοχή στους φιλοξενούμενους, ενώ προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Θα το είχε κάνει αν δεν έλειπε το καθαρό μυαλό και η σωστή επιλογή στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Πέναλτι... νοκ-άουτ και σωτηρία από Πράνιτς!

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Νάνο και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, με τους Ντίνα και Καρέλη στις πτέρυγες. Τα σχέδια του Έλληνα τεχνικού, όμως, πήγαν... στράφι μόλις στο 54! Ο Τόμας έκανε πέναλτι πάνω στον Μπεργκ που δεν δόθηκε από τον Θάνο, ο Σουηδός τραυματίστηκε και πέρασε εκτός παιχνιδιού, με τον Ατζαγκούν να παίρνει την θέση του. Ο Λεβαδειακός κλείστηκε στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους αλλά είχε ένα τρίλεπτο(65'-68'), όπου με τους Καρέλη και Ατζαγκούν έχασε μοναδικές φάσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Οι «πράσινοι»... πολιορκούσαν αλλά οι Βοιωτοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ! Ο Κώτσιος πλήγωσε την παλιά του ομάδα, είπε «ευχαριστώ» στην αδράνεια της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά στ0 77' νίκησε τον Κοτσόλη. Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Συνέχισε να γεμίζει, όμως, προς την αντίπαλη περιοχή. Εντέλει στο 84' ο Μαχαίρας έκανε πέναλτι στον Ατζαγκούν και ο Πράνιτς με εκτέλεση αλά Πανένκα(σκαφτό) ισοφάρισε το παιχνίδι και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Η είσοδος του Ρισβάνη ως σέντερ φορ στα... καπάκια δεν μπορούσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά το νέο πρωτάθλημα με το αριστερό.

MAN OF THE MATCH: Ηλίας Κώτσιος. Τι άλλο να έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός; «Καθάρισε» αρκετά από γεμίσματα του Παναθηναϊκού προς την περιοχή της ομάδας του. Είχε σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις. Πήρε και την δουλειά των επιθετικών, σκοράροντας στο 77' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Nτάνιελ Πράνιτς. Αν βγάλουμε έξω την εκτέλεση πέναλτι που ήταν εύστοχη, ο Κροάτης πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του στο δεύτερο ημίχρονο. Έβγαλε εγωισμό, τρεξίματα και προσπάθησε να κάνει διαφορά. Είχε και μία πολύ καλή εκτέλεση που έβγαλε με δυσκολία ο Στρατηλάτης με κόρνερ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός πριν την... παγωμάρα με το γκολ του Κώτσιου είχε δύο τεράστιες φάσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Για ακόμη μία φορά τις σπατάλησε. Ο Καρέλης στο 65' και ο Ατζαγκούν τρία λεπτά αργότερα, σε μοναδικές στιγμές για γκολ πλάσαραν άουτ. Το «τριφύλλι» πρέπει να γίνει πιο κυνικό στην τελική προσπάθεια, αλλιώς θα έχει πρόβλημα. Ειδικά σε παιχνίδια που δεν παράγει φάσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο για την αμυντική του συμπεριφορά στο γκολ του Κώτσιου. Ο νεαρός στόπερ είχε το μαρκάρισμα του. Τον έχασε και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός... εκτέλεσε από κοντά τον Κοτσόλη. Ανεπίτρεπτη αντίδραση και ξεκάθαρη έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε ένα σημείο κομβικότατο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος δεν είχε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο, όπως και οι επόπτες του δεν είχαν λάθος αποφάσεις. Ο ρέφερι από τα Γρεβενά, όμως, κάνει λάθος και μάλιστα «χοντρό» στο 54! Ο Τομάς ανατρέπει τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, τραβώντας την φανέλα του Σουηδού που προσπαθούσε να πάρει θέση στην περιοχή. Πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ. Στο 83' σωστά καταλογίζει την εσχάτη των ποινών μετά την ανατροπή του Μαχαίρα στον Ατζαγκούν, ωστόσο, άλλη εικόνα θα είχε το παιχνίδι αν έδινε την παράβαση στο 0-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αριστερό στο νέο πρωτάθλημα. Σε ένα ματς που του στράβωσαν τα πάντα(τραυματισμός Μπεργκ, πέναλτι που δεν δόθηκε και... ψυχρολουσία από το τέρμα του Κώτσιου) κατάφερε έστω και στο φινάλε να μην ηττηθεί. Από κει και πέρα, η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν προβληματική. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν βλεπόταν.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός πήρε έναν πόντο από τον μεγάλο του αντίπαλο. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Παντελίδη που είχε διαβάσει άριστα τον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα