Νίκη Βόλου - ΑΕΚ 1-2

Γιώργος Τσακίρης
Νίκη Βόλου - ΑΕΚ 1-2

bet365

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο 45λεπτο, χαλάρωσε στο δεύτερο με τις αλλαγές αλλά έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο με το 2-1 επί της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Η ΑΕΚ είχε δείξει θετικά στοιχεία στο προηγούμενο φιλικό της κόντρα σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας (0-0 στην Ξάνθη). Τώρα, απέναντι στη Νίκη Βόλου που σε μια ομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα της, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα επιβεβαίωσε ότι δουλεύει πολύ καλά. Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε... μόνο 0-2, άλλαξε όλη την 11άδα στο δεύτερο 45λεπτο αλλά και πάλι δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο της.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, έστω για φιλικό αγώνα, για την ΑΕΚ αφού στο 1' ο Μπακάκης έκανε κίνηση από δεξιά και γύρισε ωραία για τον Αραβίδη, που εύκολα έκανε το 0-1. Η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει με το πλασέ του Τζιώρα στο 6'που απέκρουσε ο Ντούνης και στη συνέχεια υπήρχε μόνο η Ένωση στο γήπεδο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πίεζε ψηλά και δεν επέτρεπε στη Νίκη να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή της, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς οι Κιτρινόμαυροι αυτοί που έκαναν παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έπαιζε πολύ από τα άκρα και κυρίως από δεξιά, φτιάχνοντας ευκαιρίες για άλλα γκολ. Είτε οι επεμβάσεις του Ταμπάκη όμως είτε η αστοχία, διατηρούσαν το σκορ στο 0-1. Αυτό μέχρι το 34', όταν ο Πλατέλλας ανατράπηκε και ο Μάνταλος από το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-2. Οι Ενωσίτες στο πέταλο τραγουδούσαν, οι παίκτες του Δέλλα κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με ευκαιρία του Ανάκογλου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, πάντως, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα αφού οι πολλές αλλαγές, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, επηρέασαν τις ομάδες και ειδικά την ΑΕΚ που άλλαξε όλη την 11άδα της. Η ομάδα του Δέλλα μπήκε δυνατά, πλησίασε στο τρίτο γκολ με τον Μπαρμπόσα, ήλεγχε την κατάσταση αλλά σταδιακά -με τις αλλαγές που προαναφέραμε- ο ρυθμός έπεσε. Η Νίκη Βόλου, πάντως, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό αφού δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για τους Κιτρινόμαυρους. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 73' με το ωραίο πλασέ του Σκούρτη, που κρέμασε τον Καραγκιολίδη, αλλά ως εκεί...

Η ΑΕΚ κράτησε το 1-2 χωρίς να δυσκολευτεί, έδειξε σε ακόμη ένα φιλικό ότι είναι στον σωστό δρόμο και τώρα περιμένει ένα... πάρτι από τους οπαδούς της κόντρα στη Ρόμα σε λίγες μέρες!

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Μαρινάκης), Σωτηράκος, Ιβενς (46' Μαχλελής), Καρασαλίδης, Λαούξ, Γιαννιτσάνης (63' Μέτσε), Κοτσαρίδης, Μουζακίτης (63' Νικλητσιώτης), Μάρτινς, Τζιώρας (72' Σκούρτης).

ΑΕΚ: Ανέστης (63' Καραγκιολίδης), Μπακάκης (55' Γροντής), Πεταυράκης (55' Γεωργέας), Κολοβέτσιος (63' Ζόριτς), Λαμπρόπουλος (63' Σαρρής), Κορδέρο (46' Φαγέ), Ανάκογλου (55' Ρόβας), Μάνταλος (63' Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (46' Μ. Ντούνης), Αραβίδης (46' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (63' Σβάρνας).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα