Στον Αστέρα Τρίπολης ο Τιε Μπι (pic)

Νίκος Τσιώκος
Στον Αστέρα Τρίπολης ο Τιε Μπι (pic)

bet365

Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ιβοριανός με γαλλικό διαβατήριο 24χρονος αμυντικός χαφ, Ερίκ Τιε Μπι.

Στον Αστέρα πανηγυρίζουν ακόμα την ιστορική πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όμως οι Αρκάδες συνεχίζουν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Έτσι, ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ερίκ Τιε Μπι, για τρία χρόνια, με τον Ιβοριανό 24χρονο αμυντικό χαφ (που διακρίνεται στην φωτογραφία με τον ατζέντη του, Βασίλη Παναγιωτάκη) να είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και να προέρχεται από τις ακαδημίες της Λιόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

Μία ημέρα μετά την ιστορική πρόκριση εις βάρος της Γερμανικής Μάιντς, στα πλέι οφ του EUROPA LEAGUE, ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε για τα επόμενα τρία χρόνια τον Ερίκ Τιε Μπι, που θα φοράει το Νο4 στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το who is who

Ο Ερίκ Τιε Μπι γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1990 στην περιοχή Μπεντιάλα της Ακτής Ελεφαντοστού και είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, έχει ύψος 1,80μ, ενώ προέρχεται από τις ακαδημίες της Λιόν.

Από εκεί κέρδισε τη μεταγραφή του στην Εβιάν, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος έχοντας μετρήσεις 74 συμμετοχές. Μάλιστα, το 2013 έδωσε το παρών και στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, όταν η Εβιάν αντιμετώπισε την Μπορντό, από την οποία ηττήθηκε 3-2. Επίσης, έχει χριστεί πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Κ20 της χώρας του.

«Δίνω το 100%»

Μετά την ανακοίνωσή του, ο Τιε Μπι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του συλλόγου της Τρίπολης και τόνισε πως δίνει το 100% στις προπονήσεις. «Ήρθα στον Αστέρα για να μεταφέρω την εμπειρία μου από το Γαλλικό πρωτάθλημα.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα που ο Αστέρας θα αγωνιστεί και στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλω να παλέψω μαζί με τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Οι φίλαθλοι του Αστέρα θα δουν έναν παίκτη που δουλεύει και δίνει το 100% στις προπονήσεις και στο γήπεδο για την επιτυχία και το καλύτερο της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στον Αστέρα, αλλά και εκείνη την αυτοπεποίθηση που έδειξαν όλοι στο πρόσωπο μου. Θα προσπαθήσω να την ανταποδώσω στους ανθρώπους του Αστέρα, με την καλή μου απόδοση στο γήπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα