Υπέγραψε ο Μπανανά στον Πλατανιά!

Υπέγραψε ο Μπανανά στον Πλατανιά!

Υπέγραψε ο Μπανανά στον Πλατανιά!

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής από το Καμερούν Γιάγια Μπανανά υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πλατανιά.

Ο Μπανανά αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, έχει ύψος 192 εκατοστά και γεννήθηκε στις 29/7/1991. Αγωνιζόταν την περασμένη χρονιά (2013 – 2014) στην ελβετική Λωζάννη (16 συμμετοχές), δανεικός από τη γαλλική Σοσό, με την οποία την περίοδο Ιανουάριος 2012 – Αύγουστος 2013 είχε συνολικά 26 συμμετοχές.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Αχίλ και από εκεί συνέχισε, το 2009, στην Εσπεράνς, ομάδα της Τυνησίας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε με επιτυχία για τρία χρόνια, πριν κάνει το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή του στη γαλλική Σοσό.
Παράλληλα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Καμερούν και στην Εθνική Ελπίδων.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, παρουσία του κ. Μανώλη Μαθιουλάκη(φωτογραφία) ο Γιάγια Μπανανά μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με την ομάδα μας, τονίζοντας τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι για τα επόμεναι τρία χρόνια με την ομάδα του Πλατανιά. Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν, μου εξήγησαν αναλυτικά το πλάνο, το σχέδιο και τους στόχους της ομάδας και με έπεισαν ότι αξίζει να είμαι μέλος της. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και υπάρχουν ομάδες επιπέδου Champions League, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ σε όλα τα παιχνίδια και να αποτελώ ένα σημαντικό γρανάζι του αγωνιστικού συστήματος της ομάδας. Στόχος μου είναι, επίσης, να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα της Super League. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε».