Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (vids)

Gazzetta team
Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (vids)

bet365

Οι Οράνιε είχαν ψυχή και... Ρόμπεν, έκαναν την ολική ανατροπή και με το 2-1 στο 90' κόντρα στο Μεξικό προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Ανατροπές για... κούπα; Στην πρεμιέρα έστειλε στο καναβάτσο την Ισπανία και στη φάση των «16» έκανε το ίδιο με το Μεξικό. Η Ολλανδία μπορεί να μην τρέλανε με την απόδοσή της, αλλά έδειξε πως το «μέταλλο» της ομάδας δίνει μεγάλες νίκες! Ρόμπεν και Σνάιντερ το πήραν πάνω τους, ο Οτσόα ήταν... μόνος μετά το γκολ του Ντος Σάντος και η ομάδα του Φαν Χάαλ που έβγαλε ψυχή και πάθος πήρε τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά. Eκεί που περιμένει Ελλάδα ή Κόστα Ρίκα.

Το πάνω χέρι οι Μεξικάνοι

Η Ολλανδία μπήκε με τον τίτλο του φαβορί, αλλά το Μεξικό ήταν αυτό που κατάφερε με το... καλημέρα της αναμέτρησης να πάρει τον έλεγχο. Οι Μεξικάνοι ήταν κινητικοί, έκλεισαν τους Οράνιε και είχαν το πάνω χέρι. Οι Ολλανδοί έχασαν τον Ντε Γιονγκ λόγω τραυματισμού και αδυνατούσαν να πιάσουν τον ρυθμό που ήθελαν. Το Μεξικό έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και στο 17' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Ερέρα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στο Μεξικό, που στο 21' διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Πρώτη παρουσία της Ολλανδίας στην εστία του Οτσόα ήταν στο 27', όταν ο Φαν Πέρσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ ήταν άσχημο.

Το Μεξικό έβγαζε τρεξίματα, ο Σνάιντερ ήταν «κλειδωμένος» και ο Ρόμπεν προσπαθούσε μάταια με ατομικές ενέργειες να απειλήσει. Ο Σίλεσεν ήταν σταθερός κάτι που φάνηκε και στο 42' όταν έβγαλε τη σουτάρα του Ντος Σάντος. Η Ολλανδία πάντως στην μοναδική καλή της φάση θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Προένσα έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ρόμπεν. Μορένο, Μάρκες ανέτρεψαν τον Ολλανδό, χωρίς όμως να δοθεί το παραμικρό...

Γκολάρα Ντος Σάντος
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Μεξικό, και η φιλοσφία των μακρινών σουτ είχε αποτέλεσμα! Στο 48' ο Ντος Σάντος δοκίμασε ακόμα μια φορά το πόδι του και το σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σίλεσεν. Η Ολλανδία ανέβασε απόδοση μετά το 55', πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά απέναντί της βρήκε τον Οτσόα. Σούπερ επέμβαση στο 57' σε προβολή του Ντέ Φρέι, με τη μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι. Ο Σνάιντερ προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί και όποτε τα κατάφερνε απειλούσε, όπως και στη φάση του 61' όταν το σουτ δεν βρήκε στόχο.

Σούπερ ανατροπή!
Η Ολλανδία τα έπαιξε όλα για όλα και στο 74' είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Οτσόα έσωσε στο σουτ του Ρόμπεν. Ο Χούντελαρ στη θέση του Φαν Πέρσι βοήθησε στην πίεση και το γκολ ήρθε στο 88' με την ξερή σουτάρα του Σνάιντερ να καταλήγει στα δίχτυα! Οι Οράνιε δεν έμειναν εκεί, βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν την αδυναμία των Μεξικάνων και ο Ρόμπεν έφερε την ανατροπή. Στις καθυστερήσεις... κέρδισε πέναλτι, ο Προένσα θυμήθηκε τη φάση του α' μέρους και ο Χούντελαρ έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά!

MVP: Ο Οτσόα κέρδιζε τον τίτλο του MVP μέχρι το 88', αλλά το σούπερ δίδυμο των Ολλανδών, Σνάιντερ και Ρόμπεν του τον στέρησαν σε λίγα λεπτά. Ο παίκτης της Μπάγερν ήταν εξαιρετικός. Ήταν ο κινητήριος μοχλός της Ολλανδίας και ο άνθρωπος που έβγαζε ψυχή στο γήπεδο. Στις καθυστερήσεις κέρδισε το πέναλτι, αυτό που θα έπρεπε να είχε πάρει στις καθυστερήσεις του α' μέρους. Όσο για τον Σνάιντερ, χρειάστηκε μόλις μια φάση για να βάλει την ομάδα του ξανά στο κόλπο της πρόκρισης!

POINT: Το Μεξικό μετά το 75' κατέρρευσε. Έδωσε την ευκαιρία στην Ολλανδία να πάρει τον απόλυτο έλεγχο και το... πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Η απουσία του Μορένο στο β' μέρος λόγω τραυματισμού, αλλά και η έλλειψη εμπειρίας σε ανάλογες καταστάσεις έφεραν την ολική ανατροπή! Οι Μεξικανοί πάντως... ακόμα διαμαρτύρονται για το πέναλτι στον Ρόμπεν στο 90'. Βέβαια, δεν έκαναν το ίδιο και στο 45'...

STAT ATTACK: Καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Σνάιντερ για να γιορτάσει το μοναδικό του επίτευγμα. Ο μέσος της Γαλατά έφτασε τις 15 συμμετοχές σε Μουντιάλ, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος Ολλανδός και το γκολ του στο 88' ήταν ο ιδανικότερος συνδυασμός επιτυχίας για αυτόν σε μία πολύ καλή βραδιά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως το Μεξικό αποκλείστηκε στην ίδια φάση σε έκτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φερχάεγκ (56’ Ντεπάι), Φλάαρ, Μπλιντ, Ντε Φράι, Ντε Γιονγκ (9’ Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι (76’ Χούντελααρ), Ρόμπεν
Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Μορένο (46’ Ρέγιες), Μάσα, Μάρκες, Λαγιούν, Ερέρα, Σαλσίδο, Γκουαρδάδο, Ντος Σάντος (61’ Ακίνιο), Περάλτα (75’ Τσιτσαρίτο)

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Οι Ολλανδοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε... ζέστη, υγρασία και Μεξικό. Μέχρι το 70' ήταν εγκλωβισμένοι στην εξαιρετική τακτικών των αντιπάλων, ωστόσο η ψυχή που έβγαλαν και η εμπειρία των Ρόμπεν, Σνάιντερ έφερε την απόλυτη ανατροπή. Οι Μεξικάνοι πλήρωσαν την... απουσία του Μορένο στο β' μέρος, αλλά και επιλογές του Ερέρα.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Το... χρώσταγε στον Ρόμπεν!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Πέσιμο για... κούπα!

 

Τελευταία Νέα