Τοροσίδης: «Να βγάλουμε ξανά τον κόσμο στους δρόμους»

Gazzetta team
Τοροσίδης: «Να βγάλουμε ξανά τον κόσμο στους δρόμους»

bet365

Την πεποίθησή του ότι μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ εξέφρασε ο Βασίλης Τοροσίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πίεση στην Εθνική. ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος

Ο «Τόρο» επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής πως οι διεθνείς δεν επαναπαύονται με την ως τώρα πορεία της «γαλανόλευκης», κάνοντας λόγο για μοιρασμένες πιθανότητες απέναντι στην Κώστα Ρίκα. Τόνισε πως θέλει να ξαναδεί τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους για να πανηγυρίσει τις επιτυχίες της Ελλάδας, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Τζόελ Κάμπελ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υπάρχει πίεση στην Εθνική: «Πίεση δεν υπάρχει. Η πίεση υπήρχε στα πρώτα ματς, αυτά των ομίλων. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η πρόκριση. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Αλλά ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να μπούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ήρθαμε για να προκριθούμε, πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα απ' ό,τι με την Ακτή. Είναι συμπαγής η Κόστα Ρίκα. Αν δείξουμε καλό πρόσωπο και τα δώσουμε όλα θα έχουμε ίδιες πιθανότητες για την πρόκριση».

Σχετικά με το πως το περιμένει ο κόσμος: «Αυτό φάνηκε από την πρόκριση. Είδαμε ότι ο κόσμος βγήκε έξω και το χάρηκε, το πανηγύρισε. Η χώρα περνάει δύσκολα και έχουμε ένα λόγο παραπάνω για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε στην Ακτή. Να δώσουμε κι άλλη ευκαιρία να ξαναβγούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν».

Για τις συγκρίσεις με την επιτυχία του Euro 2004: «Έπαιζα κι εγώ τότε, το 2004 και ήμουν μετά την κατάκτηση στους δρόμους. Κι εγώ τότε στην Ξάνθη πανηγύρισα. Όλα αυτά όμως περασμένα, όχι ξεχασμένα. Θέλουμε όλοι να κάνουμε κάτι ανάλογο και να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο».

Για τον χαρακτηρισμό του φαβορί από την Κόστα Ρίκα: «Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα μας λένε φαβορί, εμείς λέμε ότι είναι εκείνοι. Τα λόγια δεν παίζουν ρόλο. Τον Κάμπελ τον γνωρίζω, είναι πολύ καλός και γρήγορος παίκτης. Βαρόμετρο για την Κόστα Ρίκα. Εύχομαι στο μεταξύ ματς να μην είναι τόσο καλός, όσο ήταν στον Ολυμπιακό».

Ενώ κλείνοντας είπε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή το παιχνίδι. Πρώτη φορά στους “16”, είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα, αλλά μπορούμε ακόμα να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Όλοι το πιστεύουμε και λέμε ότι θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε. Η νίκη και η ήττα υπάρχουν. Αυτό που θέλω είναι να τα δώσουμε όλα και στο τέλος πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».

 

Τελευταία Νέα