Η.Π.Α. - Γερμανία 0-1 (vids)

Η.Π.Α. - Γερμανία 0-1 (vids)

bet365

Σε ένα κακό ματς, ο Μίλερ σκόραρε για 4η φορά στο Μουντιάλ, έστειλε τη Γερμανία στο 1-0 και σκόρπισε τις φήμες για... μιλημένη ισοπαλία. Γλυκιά ήττα και 2η θέση για Αμερική.

Η εικόνα στο φινάλε μιλούσε από μόνη της. Οι Γερμανοί είχαν νικήσει 1-0 και ήταν χαρούμενοι για την πρωτιά. Ακόμα περισσότερο όμως πανηγύριζαν οι ηττημένοι. Ο Γίργκεν Κλινσμαν χοροπηδούσε σαν πιτσιρικάς στο χορτάρι και στις εξέδρες οι ντυμένοι ως ήρωες των κόμικ Αμερικανοί γλεντούσαν με την ψυχή τους τη 2η θέση και την πρόκριση που ήρθε σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου (Πορτογαλία-Γκάνα 2-1).

Πιο σημαντικό όμως ήταν για τους νικητές ότι κατέρριψαν με την επικράτηση τους όλη αυτή την άσχημη φημολογία περί... μιλημένου αγώνα, ώστε να έρθει ισόπαλος και να περάσουν χέρι χέρι. Αυτό το σενάριο ενισχυόταν και από τη φιλία (και παλιά συνεργασία στον πάγκο της Εθνικής) των δύο προπονητών, Κλίνσμαν και Λεβ. Ολα αυτά τα διέλυσε το γκολ του Τόμας Μίλερ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα σε αυτή τη διοργάνωση και βαδίζει ολοταχώς για τον προσωπικό τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι πάντως δεν ήταν καθόλου καλό και αυτό οφειλόταν στο ότι οι Αμερικανοί θέλησαν αποκλειστικά και μόνο να αμυνθούν. Από την άλλη τα Πάντσερ είχαν σβηστή τη μηχανή τους και πρόσεχαν τυχόν τραυματισμούς και κούραση στο γλιστερό τερέν του «Αρένα Περναμπούκο». Εκείνοι που απείλησαν παραδόξως ήταν οι πρώτοι, με το πλασέ του Ζούσι (22') να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Η μοναδική απάντηση των Γερμανών σε αυτό το διάστημα ήταν ένα πλασέ του Οζίλ (35') που έβγαλε ο Χάουαρντ.

Στην επανάληψη το ματς πήγε στο ίδιο χαμηλό τέμπο. Ωστόσο, στο 55' ήρθε το γκολ. Ο Χάουαρντ έβγαλε την κεφαλιά και στο μακρινό ριμπάουντ ο Μίλερ πλάσαρε εύστοχα χαμηλά στην αριστερή γωνία. Από εκεί και μέχρι λίγο πριν το φινάλε κανείς δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι μεν νικούσαν και οι δε προκρίνονταν. Στο 93' πάντως παραλίγο να έρθει η ισοφάριση, με τον Λαμ αρχικά να προλαβαίνει και να σώζει με προβολή και στη συνέχεια η κεφαλιά του Ντέμπσεϊ να ξύνει το οριζόντιο δοκάρι. Το τέλος βρήκε όσους ήταν στο γήπεδο χαρούμενους.

MVP: Ο Αμερικανός τερματοφύλακας, Τιμ Χάουαρντ μπορεί να δέχτηκε γκολ, αλλά ήταν εξαιρετικός και σε μεγάλη ένταση καθώς η μπάλα γύριζε τριγύρω του σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Τουλάχιστον σε 4-5 περιπτώσεις πρόλαβε για μισό κλικ τους αντιπάλους πριν σκοράρουν. Εκανε σπουδαία δουλειά και κράτησε χαμηλά το αποτέλεσμα.

POINT: Δεν είχε να κάνει με αυτό το ματς. Ηταν τα δύο γκολ της Πορτογαλίας που ηρέμησαν τους Αμερικανούς. Δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν ακόμα και όταν δέχτηκαν γκολ. Ο Κριστιάνο φρόντισε να τους στείλει στην επόμενη φάση.

STAT ATTACK: Ο Τόμας Μίλερ με αυτό το γκολ έφτασε τα 9 σε ισάριθμα παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ.: είχε παίξει σε 6 το 2010), έχοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Τρέμετε Κλόζε και Ρονάλντο...

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ενα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Δεν είχε νεύρο και ένταση από τους Γερμανούς που πήραν μία... επαγγελματική νίκη. Σε όλο το παιχνίδι έδιναν την αίσθηση ότι δεν θα φορτσάρουν, κάτι που τελικά δεν έκαναν ποτέ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Η.Π.Α.(Γίργκεν Κλίνσμαν):
Χάουαρντ, Μπέκερμαν, Ζούσι (84' Γιέντλιν), Τζόνσον, Μπέσλερ, Γκονσάλες, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Μέρτεσακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόος, Οζίλ (89' Σίρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Ρονάλντο... born in the USA

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Η ασπίδα του Κάπτεν Αμέρικα έσωσε τους Αμερικανούς

 

Τελευταία Νέα