Εκουαδόρ - Γαλλία 0-0 (vid)

Εκουαδόρ - Γαλλία 0-0 (vid)

bet365

Το Εκουαδόρ το πάλεψε με 10 παίκτες (αποβολή Βαλένσια στο 50'), η Γαλλία δεν φόρτσαρε και το 0-0 την φέρνει απέναντι στη Νιγηρία στους «16».

Ουσιαστικά το ματς είχε ενδιαφέρον για το Εκουαδόρ, καθώς με τη διαφορά τερμάτων είχε εξασφαλίσει την 1η θέση. Οι παίκτες του Ρουέδα προσπάθησαν, έπαιξαν σχεδόν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, όμως στο τέλος το 0-0 τους άφησε στην 3η θέση. Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά ανέβασαν ρυθμό μόνο κατά διαστήματα, δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να ρισκάρουν, όμως μικρή σημασία έχει, καθώς πέρασαν και στους «16» θα βρουν απέναντί τους τη Νιγηρία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Οι παίκτες του Ντεσάν μπήκαν πιο ορεξάτοι ήταν πιο επιθετικοί, όμως οι φάσεις ήταν λιγοστές. Στο ξεκίνημα ο Σακό γλίτωσε την κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Αρόγιο, καθώς ο διαιτητής Ντουέ δεν είδε τίποτα, ενώ συνεχίστηκε με τον Ρουέδα να κάνει εσωτερικές αλλαγές και το Εκουαδόρ να ισορροπεί. Με τον Αντόνιο Βαλένσια στον άξονα και η κυκλοφορία και η πίεση ήταν καλύτερη και σιγά-σιγά οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση.

Υπήρχαν στιγμές, που όταν οι Γάλλοι πατούσαν... γκάζι δεν πιάνονταν, όμως εκεί ήταν ο εξαιρετικός Ντομίνγκες. Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, η πρώτη σημαντική χάθηκε στο 38', με τον γκολκίπερ του Εκουαδόρ να βγάζει την κεφαλιά του Πογκμπά. Ακολούθησε η ευκαιρία με τον Βαλένσια και με τον Μπεζεμά, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι ότι το πάθος δεν έλειψε από το παιχνίδι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με κόκκινη. Ο διαιτητής Ντουέ δεν έδειξε διάθεση να βγάλει ούτε μία κίτρινη, όμως στο 50' απέβαλε τον Βαλένσια για μαρκάρισμα στον Ντιν. Ο μέσος του Εκουαδόρ δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αντίπαλό του, όμως πάνω στη φάση πήγε πάνω του με τις... τάπες. Αυστηρή ή όχι η απόφαση άλλαξε τα δεδομένα.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ρουέδα έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και αστείρευτες δυνάμεις και το πάλεψαν μέχρι το τέλος, βγάζοντας κάποιες εξαιρετικές αντεπιθέσεις, ψάχνοντας το γκολ μέχρι τη λήξη. Φυσικά, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των Γάλλων, που δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο... 11 εναντίον 11, όταν στο 47' μετά από σέντρα του Σανιά και πανέμορφο πλασέ με το εξωτερικό του Γκριζμάν, ο Ντομίνγκες έβγαλε με τη βοήθεια του δοκαριού του.

Οι παίκτες του Ρουέδα έκλεισαν εξαιρετικά τους διαδρόμους στην περιοχή τους και έφτασαν κοντά στο γκολ της... ελπίδας με τους Νομπόα (54'), Αρόγιο (81') καιΙμπάρα (82') στην αντεπίθεση, όμως είτε τα άσχημα τελειώματα είτε ο Γιορίς δεν τους άφησαν να χαρούν. Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι δυσκολεύτηκαν, ο Ντεσάν κάποια στιγμή έπαιξε με τους Μπενζεμά, Ζιρού και Ρεμί στην επίθεση, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ματουιντί (62'), Μπενζεμά (65', 78', 84'), Πογκμπά (73', 89') και Ρεμί (87') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με το 0-0 να παραμένει.

MVP: Ο Ντομίνγκες έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το Εκουαδόρ στο ματς και τα κατέφερε. Ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν ψύχραιμος και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Δύσκολες αποκρούσεις και εξαιρετικό ματς.

POINT: Ο Ρουέδα είχε το πλάνο του, έκανε τις εσωτερικές του αλλαγές και ήταν στο παιχνίδι. Η αποβολή του Βαλένσια, όμως, άλλαξε τα δεδομένα και στοίχισε στην ομάδα, μειώνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες νίκης. Από τον πιο έμπειρο παίκτη σου περιμένεις περισσότερα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τις άσχημες εμφανίσεις του στο Μουντιάλ με τον χειρότερο τρόπο.

STAT ATTACK: Παίκτης του Εκουαδόρ δεν είχε αποβληθεί ποτέ ξανά σε τελική φάση Μουντιάλ. Το κατάφερε ο Αντόνιο Βαλένσια, που φυσικά έγινε ο πρώτος.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Οι Γάλλοι είχαν ξανά στόχο να παίξουν το γρήγορο ποδόσφαιρο που μας έχουν συνηθίσει στη Βραζιλία. Η παρουσία του Σισοκό, όμως, αντί του Βαλμπουένα στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ουσιαστικά τους... έσπρωξε αριστερά. Οι παίκτες του Ντεσάν ξεκίνησαν επιθετικά, όμως κλείστηκαν γρήγορα από τους αντιπάλους, που ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα. Οι παίκτες του Ρουέδα πήγαιναν το παιχνίδι στο... γκολ, όμως η αποβολή του Βαλένσια τους τράβηξε πίσω. Προσπάθησαν, πάλεψαν μέχρι το τέλος, όμως ούτε το ένα γκολ θα τους έφτανε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο άλλο ματς. Παρόλα αυτά, συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα. Δυστυχώς για εκείνους δεν ανταμείφθηκαν... Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Εκουαδόρ (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Ντομίνγκες, Αγιοβί, Εράσο, Παρέδες, Γκουάγκουα, Μίντα, Νομπόα (90' Καϊσέδο), Α. Βαλένσια, Ε. Βαλένσια, Μοντέρο (63' Ιμπάρα), Αρόγιο (82' Ατσιλιέρ)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντιν, Σακό (61' Βαράν), Κοσιελνί, Σανιά, Σνέιντερλεν, Ματουιντί (67' Ζιρού), Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν (79' Ρεμί), Μπενζεμά

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Εκουαδόρ στο... κόκκινο

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Αντόνιο Βαλένσια ετοιμάζεται να κάνει το μαρκάρισμα, που θα τον στείλει στα αποδυτήρια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα