Αυστραλία - Ισπανία 0-3

Αυστραλία - Ισπανία 0-3

bet365

Ο Βίγια είπε «αντίο» με γκολ και η Ισπανία στο Μουντιάλ με νίκη 3-0 επί της Αυστραλίας (Τόρες και Μάτα τα άλλα γκολ)

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να παραδίδουν και επίσημα τα σκήπτρα. Η Ισπανία, με τον Ντελ Μπόσκε να αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την 11άδα, επιβλήθηκε 3-0 της Αυστραλίας, με τον Βίγια στην τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο να σκοράρει με πανέμορφο τακουνάκι και να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα σημαίνει τουλάχιστον ότι οι απογοητευτικοί Ισπανοί δεν έσπασαν αρνητικό ρεκόρ ως η μοναδική κάτοχος, που θα έμενε χωρίς νίκη…

Οι απουσίες του τιμωρημένου Κέιχιλ και του ανέτοιμου να ξεκινήσει Μπρεσιάνο είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στους Αυστραλούς από ό,τι θα περίμενε ο Ποστέκογλου. Οι παίκτες του μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και πάθος, οι Ισπανοί παραδόξως τους έδωσαν χώρο, όμως στο μισό της επίθεσης το λάθος ήταν εύκολο.

Παρότι το παιχνίδι ήταν αδιάφορο το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο. Πολλά λάθη και ασυνεννοησία και στις δύο πλευρές και ελάχιστες φάσεις. Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 21’, όταν ο Βίγια έκανε κακό τελείωμα μετά την πάσα του Ινιέστα, ενώ στο 23’ ο Άλμπα βρέθηκε σε θέση βολής για να σώσει την Ισπανία ο Ρέινα. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε ισορρόπησαν και αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμό.

Οι συνδυασμοί και το passing game βελτιώθηκαν, το ίδιο έκαναν και τα ποσοστά της κατοχής και στο 36’ ήρθε το γκολ. Ο Ινιέστα στο 100ό του ματς έβγαλε εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Χουανφράν, εκείνος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βίγια με πανέμορφο τακουνάκι έκανε το 0-1 για το 59ο γκολ του με την Ισπανία!

Η εικόνα δεν άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Αυστραλοί προσπαθούσαν, όμως με 0 σουτ εντός εστίας ήταν απογοητευτικοί τόσο στην τελική προσπάθεια όσο και στην τελική πάσα. Το παιχνίδι κυλούσε με τους Ισπανούς να κρατάνε με άνεση το προβάδισμα και ξανά τις φάσεις να είναι ελάχιστες.

Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Ισπανία. Στο 69’ μετά από πανέμορφη κάθετη του Ινιέστα, ο Τόρες βρέθηκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα έκανε το 0-2. Κάπου εκεί, φυσικά, τελείωσαν όλα, με τους Ίβηρες να φτάνουν και σε τρίτο γκολ.

Στο 82’ ήταν η σειρά του Φάμπρεγας να βγάλει εξαιρετική ασίστ στον Μάτα, που κατέβασε με άνεση εντός περιοχής και πλάσαρε εύστοχα τον Ράιαν για το 0-3. Ο μέσος της Τσέλσι – πλέον – έγινε ο πρώτος Ισπανός που κάνει ασίστ σε 3 Μουντιάλ (2006, 2010, 2014), ενώ 3 γκολ σε ματς Μουντιάλ οι Ισπανοί είχαν να βάλουν από το 2006 (με Τυνησία)! Τόρες (85’), Σίλβα (89’) και Μάτα (90+1’) έχασαν τις τελευταίες ευκαιρίες με το 0-3 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP: Οι διακριθέντες ήταν ελάχιστοι. Στην 100ή του συμμετοχή με την Ισπανία ο Αντρές Ινιέστα με δύο εκπληκτικές πάσες ουσιαστικά δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ των Ισπανών. Έστω και αν στο πρώτο η ασίστ πιστώνεται στον Χουανφράν, ο μέσος της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που άνοιξε την άμυνα των Αυστραλών.

POINT: Οι Αυστραλοί δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν και όταν οι Ισπανοί αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμό, στην ουσία τελείωσαν το ματς. Το πρώτο γκολ έδωσε στους παίκτες του Ντελ Μπόσκε το πάνω χέρι και τη δυνατότητα να κάνουν πιο σωστή διαχείριση στη συνέχεια. Ο Βίγια άνοιξε τον δρόμο και η νίκη στη συνέχεια ήρθε εύκολα.

STAT ATTACK: Ο Βίγια είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ισπανίας σε Μουντιάλ με 9 γκολ, ενώ έγινε μόλις ο 4ος Ισπανός, που σκοράρει σε 3 Μουντιάλ μετά τους Ραούλ, Ιέρο και Σαλίνας. Τι καλύτερο για το τελευταίο του ματς…

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Κακό το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες, που το μοναδικό κίνητρο που είχαν ήταν να αποχαιρετίσουν την Βραζιλία με νίκη. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η μία ομάδα ήθελε και η άλλη μπορούσε. Λίγες οι ευκαιρίες, με τους Αυστραλούς να τελειώνουν το ματς χωρίς τελική εντός εστίας και την εμπειρία και την ποιότητα των Ισπανών να κάνουν τη διαφορά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αυστραλία (Άντζι Ποστέκογλου): Ράιαν, ΜακΓκόουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Γέντινακ, ΜακΚέι, Λέκι, Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Όαρ (61' Τροΐζι), Τάγκαρτ (46' Χάλοραν)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Ράμος, Άλμπα, Αλόνσο (84' Σίλβα), Κόκε, Ινιέστα, Καθόρλα (68' Φάμπρεγας), Βίγια (57' Μάτα), Τόρες

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Βίγια στον πάγκο δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του μετά την αλλαγή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα