Ν. Κορέα - Αλγερία 2-4 (vid)

Ν. Κορέα - Αλγερία 2-4 (vid)

bet365

Η Αλγερία... σκόρπισε την Κορέα με 4-2, έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερα γκολ σε Μουντιάλ και θέλει ένα βαθμό με τη Ρωσία για να προκριθεί!

Μόνο... φτωχοί συγγενείς δεν αποδείχθηκαν οι Αλγερινοί και στο ματς- κλειδί του ομίλου τους φρόντισαν να αποδείξουν πόσο δυνατοί είναι. Πάρτι με τους Νοτιοκορεάτες, θρίαμβος 4-2 και πολύ κοντά στην πρόκριση. Η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερα γκολ σε Μουντιάλ και θέλει ισοπαλία με Ρωσία για να βρεθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Πάρτι η Αλγερία, σοκ η Κορέα!
Ο χαμένος... χανόταν και η Αλγερία έδειξε από νωρίς πως δεν ήταν διατεθειμένη να επιστρέψει από τη 2η αγωνιστική στην πατρίδα της. Τρελό δεκάλεπτο για τους Αφρικάνους, έκρυψαν τη μπάλα και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Μάλιστα, στο 4' και πριν ο Μπραχίμι στείλει τη μπάλα άουτ, ο Φεγκουλί ανατράπηκε, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι. Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς συνέχισε την πίεση, αλλά στο 9' ο Σλιμάνι δεν μπόρεσε να σκοράρει απο κοντά με κεφαλιά. Οι Νοτιοκορεάτες προσπάθησαν να κόψουν το ρυθμό των Αλγερινών, βελτιώθηκαν στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δημιουργικά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλό.

Η Αλγερία δεν απειλήθηκε και δεν έχασε την ευκαιρία να το κάνει αυτή. Από βαθιά μπαλιά, ο Σλιμάνι με τσαμπουκά έμεινε όρθιος, το αμυντικό δίδυμο της Κορέας απλά... έτρεχε δίπλα του και στο 26' ο φορ της Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ. Το πάρτι μόλις είχε αρχίσει...Δυο λεπτά αργότερα και το σοκ έγινε μεγαλύτερο για τους Κορεάτες. Εξοδος για... κλάματα του γκολκίπερ Γιουνγκ και ο Χαλίς με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0! Δυο γκολ σε 115 δεύτερα και η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς έγινε η τρίτη ομάδα που το πετυχαίνει σε Μουντιάλ, έπειτα από τη Γαλλία (66'') και την Ακτή Ελεφαντοστού (99''). Η Αλγερία έκανε ό,τι ήθελε στην αναμέτρηση, η Κορέα... χαμένη και χωρίς στόχο στο ματς και το 3-0 ήταν θέμα χρόνου. Οι Αφρικανοί έπαιζαν εύκολα τη μπάλα μέσα στην περιοχή της αντιπάλου και στο 37' ο Σλιμάνι έδωσε την ασίστ στο Τζαμπού για το 3-0. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά μετά το 1982 (κόντρα στη Χιλή) που πετυχαίνει τρία τέρματα.

Μείωσε, αλλά....
Ιδανικό ξεκίνημα για τους Νοτιοκορεάτες, αφού στο 50' ήρθε η μείωση του σκορ. Ο Σον το πήρε πάνω του και με ατομική ενέργεια πέτυχε το 3-1. Ωστόσο, η Κορέα αδυνατούσε να αντιδράσει σωστά, ο Παρκ ήταν ανύπαρκτος και η ομάδα ασύνδετη. Στο 60' πάλι από ατομική ενέργεια η Κορέα βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά τη σουτάρα του Κι έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπολί. Ωστόσο, όλα τελείωσαν στο 62', με την Αλγερία να κρύβει τη μπάλα και κόντρα σε οργανωμένη άμυνα να πετυχαίνει ένα από τα ωραιότερα τέρματα της διοργάνωσης. Μπραχίμι και Φεγκουλί συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο πρώτος πέτυχε το 4-1 και το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο στη φανέλα.

Για δυο αποτελέσματα
Η Νότια Κορέα χωρίς τον Παρκ στην σύνθεσή της έπαιξε φουλ επίθεση, πίεσε και στο 72' ο Κου με κοντινή προβολή μείωσε σε 4-2. Ωστόσο, ο Χαλίλχοτζιτς δεν μπορούσε να χάσει αυτό το ματς. Εδωσε ώθηση στην Αλγερία με την είσοδο του Γκιλάς, θωράκισε το ανασταλτικό κομμάτι με τον Λασέν και η ομάδα του είναι κοντά σε μια ιστορική πρόκριση. Πέτυχε τη 2η νίκη σε Μουντιάλ, έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερα τέρματα σε Μουντιάλ και πάει ανεβασμένη στον τελικό με τη Ρωσία. Εκεί όπου με ισοπαλία θα ακολουθήσει το Βέλγιο στα νοκ άουτ ματς.


MVP: Σλιμάνι και Τζαμπού μοιράζονται τον τίτλο, αφού ήταν οι παίκτες που... διοργάνωσαν και το πάρτι με τη Ν. Κορέα. Οι δυο τους έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, σκόραραν, μοίρασαν ασίστ και έκαναν εύκολο το έργο της Αλγερίας!

POINT: Μαγική τετράδα και η Αλγερία γράφει ιστορία. Σλιμάνι, Φεγκουλί, Τζαμπού και Μπραχίμι ήταν όλα τα λεφτά. Η «αλεπού» έκανε εξαιρετική δουλειά από τον πάγκο, αφού κατάφερε να αποδιοργανώσει τους Κορεάτες και ο Χαλίλχοτζιτς πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Τσαμπουκάς και πάθος έκοψαν το «βήχα» των Νοτιοκορεατών, στη δύναμη προστέθηκε και λίγο... φαντασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τους Αλγερινούς.

STAT ATTACK: Μόλις δυο γκολ είχε πετύχει η Αλγερία σε 11 ώρες και 25 αγωνιστικά λεπτά σε Μουντιάλ, ωστόσο φρόντισε κόντρα στους Νοτιοκορεάτες να σβήσει τον εφιάλτη της δυστοκίας. Παράλληλα, οι Αλγερινοί έγιναν οι πρώτοι Αφρικάνοι σε Μουντιάλ που πέτυχαν 4 γκολ!

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Αλγερία μπήκε με το καλημέρα του ματς δυνατά, έκοψε την Κορέα στα δυο, εγκλώβισε τον Παρκ και έκανε το δικό της πάρτι. Σούπερ ο Φεγκουλί με τον Τζαμπού, μεγάλος επιθετικός ο Σλιμάνι και το 4-2 στέλνει τους Αλγερινούς κοντά στην πρόκριση. Ενα τέταρτο μαγικό για την ομάδα του Χαλίλχοτζιτς ήταν αρκετό για να διαλύσει τους... λίγους Νοτιοκορεάτες και να πετύχει ιστορική νίκη. Αλλωστε, ήταν η 2η στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Με ισοπαλία κόντρα στη Ρωσία περνά στα νοκ άουτ ματς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ν. Κορέα (Μπο Χονγκ): Γιουνγκ, Γιουν, Κβον Κιμ, Χο, Γιονγκ Λι (64’ Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (78’ Γι), Παρκ (57’ Τσαν Σου Κιμ), Σον

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Μπουχέρα, Μεσμπά, Χαλίς, Μαντί, Μεντζανί, Μπραχίμι (77’ Λασέν), Φεγκουλί, Τζαμπού (73’ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σλιμάνι

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Δεν ξανάγινε...

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Θεατής στην... παράσταση των Αλγερινών ο τεχνικός της Κορέας, Χονγκ Μπο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα