Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (vids)

Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (vids)

bet365

Ο Οριζί έδωσε τη λύση στο 88' και το Βέλγιο επιβλήθηκε 1-0 της Ρωσίας, για να πάρει την πρόκριση στους «16».

Έχουμε να το λέμε ότι σε αυτό το Μουντιάλ το θέαμα είναι εξαιρετικό. Ε, αυτό το ματς ήταν – δυστυχώς – από τα χειρότερα. Βέλγοι και Ρώσοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, έπαιξαν σε χαμηλό τέμπο, ταλαιπώρησαν την μπάλα, τους θεατές και τους οπαδούς τους και έπρεπε να φτάσουμε στο 88', για να δούμε το μοναδικό γκολ. Λυτρωτής για το Βέλγιο ο Οριζί, που σε ηλικία 19 ετών και 65 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Μουντιάλ για το Βέλγιο. Φυσικά, για όποιον έβλεπε το παιχνίδι ήταν δεδομένο ότι οι παίκτες του Καπέλο δε θα αντιδρούσαν. Όπως και έγινε, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους Κόκκινους Διάβολους να παίρνουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ρώσους να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, τους Κοζλόβ και Σαμέντοβ να έχουν κλείσει καλά τον Αζάρ και τις καλύτερες στιγμές να ξεκινούν από τα πόδια του Μέρτενς. Ο μέσος της Νάπολι έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους Βέλγους στο 20', όμως οι σέντρες του δεν έβρισκαν συμπαίκτες. Οι παίκτες του Καπέλο από την άλλη σιγά-σιγά ισορρόπησαν, ο Γκλουσακόβ ανέβασε την απόδοσή του, όμως οι ευκαιρίες ήρθαν αρχικά μόνο με μακρινά σουτ. Αρχικά του Φαϊζούλιν (12') και στη συνέχεια του Σάτοβ (30'), τα οποία έβγαλε ο Κουρτουά.

Στο 27' οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν σφύριξε ο Μπριχ. Ο Αλντερβέιλεντ βρήκε μόνο τον Κανούνικοβ και καθόλου μπάλα, όμως ο Γερμανός δεν έδωσε τίποτα... Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Κοκόριν να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 44'. Ο επιθετικός της Ντιναμό Μόσχας βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, όμως από εξαιρετική θέση μετά από σέντρα του Γκλουσακόβ, έστειλε την μπάλα άουτ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν ακόμη χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοση των Ρώσων κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, όμως οι παίκτες του Βίλμοτς απογοήτευσαν. Ο Μέρτενς έχασε την σπιρτάδα του πρώτου μέρους, ο Λουκάκου συνέχιζε να είναι εκτός αγώνα και οι Βέλγοι εκτός κλίματος. Εκείνο που τελικά πλήρωσαν οι Ρώσοι ήταν η ατολμία του Καπέλο, που περίμενε μέχρι το τέλος για να ρισκάρει και κάποια στιγμή έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία.

Ελάχιστες φάσεις μέχρι το 80', κακές τελικές προσπάθειες, πολλά λάθη, κανένας ρυθμός. Στο 81' οι Ρώσοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Γιέσινκο έκανε το τελείωμα από δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 84' ήταν η σειρά των Βέλγων να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά το φάουλ του Μιραλάς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ακινφέεβ.

Το παιχνίδι πήρε χρώμα, οι αντεπιθέσεις των παικτών του Βίλμοτς ήταν καλύτερες και πιο οργανωμένες και στο 88' σε μία από αυτές έφτασαν στη νίκη. Η μπάλα κατέληξε στον Αζάρ, που έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή, πριν δώσει την ασίστ στον Οριζί. Ο νεαρός επιθετικός της Λιλ έκανε δυνατό τελείωμα στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς νικήθηκε από τον Ακινφέεβ στο τετ α τετ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

MVP: Ο Ντιβόκ Οριζί μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Λουκάκου στο 57' και μετά από περίπου μισή ώρα ήταν ο λυτρωτής των Βέλγων. Ο νεαρός επιθετικός της Λιλ έπαιξε στην κορυφή, βοήθησε πολύ στην αντεπίθεση και σκόραρε στο 88' για το τελικό 1-0.

POINT: Η ατολμία του Καπέλο, που περίμενε στο τέλος να κάνει τις αλλαγές στοίχισαν πολύ στην Ρωσία. Κάποια στιγμή ο Ιταλός έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, όμως όταν οι Βέλγοι ανέβασαν ρυθμό δεν είχε τις απαντήσεις. Η είσοδος του Μιραλάς και του Οριζί ανέβασαν ταχύτητα την επίθεση του Βελγίου, με τους παίκτες του Βίλμοτς να μην τα παρατάνε και να φτάσουν στο τέλος στη νίκη.

STAT ATTACK: Τρίτο γκολ για το Βέλγιο από τρίτη αλλαγή του Βίλμοτς. Ο πάγκος συνεχίζει να είναι το... δυνατό σημείο των Κόκκινων Διαβόλων, με την τελευταία ομάδα που είχε 3 σερί γκολ από αλλαγές να είναι η Ιταλία το 2006. Τη χρονιά που οι Ιταλοί έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Φαν Μπούιτεν, Βερμάελεν (31' Φερτόνχεν), Φελαϊνί, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (75' Μιραλάς), Αζάρ, Λουκάκου (57' Οριζί)

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62' Γιέσινκο), Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Σάτοβ (83' Τζαγκόεβ), Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (90' Κερζακόβ), Κανούνικοβ, Κοκόριν

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση για το Βέλγιο, που στο τέλος έφτασε στη νίκη, όμως δείχνει ότι κάτι... λείπει. Οι παίκτες του Βίλμοτς αδυνατούν να βάλουν τον Λουκάκου στο παιχνίδι, είναι σαν να χάνουν την ταυτότητά τους όταν κλείνονται σωστά, όμως ο πάγκος συνεχίζει να δίνει τη λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βέλγοι δεν είχαν ούτε σουτ εντός εστίας μέχρι το 70'...

Οι Ρώσοι από την άλλη έδειξαν καλύτερο πρόσωπο αμυντικά σε σχέση με το πρώτο ματς, όμως επιθετικά ήταν κάκιστη. Ο Κοκόριν ήταν αποκομμένος, το πείραμα με τον Κανούνικοβ λειτούργησε μόνο στο πρώτο μέρος και στο τέλος δέχθηκαν το γκολ ξανά στην αντεπίθεση. Με το... ένα πόδι εκτός διοργάνωσης, ο Καπέλο έχει πολύ δουλειά μπροστά του, αν θέλει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο τα επόμενο χρόνια.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Διαβολικό» φινάλε για Ρωσία

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Μαρκ Βίλμοτς πανηγυρίζει το γκολ του Οριζί.

 

Τελευταία Νέα