Καμερούν - Κροατία 0-4

Καμερούν - Κροατία 0-4

bet365

Κανένα πρόβλημα για την Κροατία, που διέλυσε με 4-0 το Καμερούν και ετοιμάζεται για τον... τελικό πρόκρισης με το Μεξικό.

Ήταν φανερό από τα πρώτα ματς ότι η Κροατία ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Τελικά, οι παίκτες του Κόβατς δυσκολεύτηκαν μόνο στο ξεκίνημα, όμως σκόραραν νωρίς και διέλυσαν το Καμερούν με 4-0, ψάχνοντας ακόμη μία νίκη στον «τελικό» με το Μεξικό, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Καμερουνέζους να μπαίνουν πιο δυνατά και τον Αμπουμπακάρ να προκαλεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Το μαχητικό πνεύμα, όμως, των παικτών του Φίνκε κράτησε μόλις για 11’, καθώς στο ίδιο όπως και στην πρεμιέρα με την Βραζιλία, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ. Στη πρώτη τους ευκαιρία, λοιπόν, ο Σρνα έβγαλε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Πέρισιτς και εκείνος έδωσε πολύ ωραία ασίστ στον Όλιτς, που από κοντά έκανε το 0-1.

Η συνέχεια βρήκε τους τυπικά φιλοξενούμενους να παίρνουν τον έλεγχο και τους Αφρικανούς να μην έχουν ούτε μία τελική εντός εστίας μέχρι το ημίχρονο… Μάντζουκιτς (16’) και Πέρισιτς (36’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, πριν το Καμερούν μείνει με 10 παίκτες. Ούτως ή άλλως οι παίκτες του Φίνκε έχουν αποδείξει το πόσο απείθαρχοι είναι και ο Σονγκ αποφάσισε να κερδίσει το βραβείο της πιο ανόητης αποβολής. Έτσι, μπροστά στα μάτια του διαιτητή αποφάσισε να πάρει στο… κυνήγι τον Μάντζουκιτς και να τον χτυπήσει εκτός φάσης. Φυσικά, η αποβολή του στο 40’ ήταν η φυσική συνέπεια…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία για τους Κροάτες και το μοναδικό ερώτημα ήταν με πόση διαφορά θα κερδίσουν. Μόλις στο 46’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Σαμίρ και στο 48’ έφτασαν και στο 2-0. Ο Ιτάνζ έκανε λάθος απομάκρυνση, έστειλε την μπάλα πάνω στον Πέρισιτς, που έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μάντζουκιτς (50’) και Νουνκό (52’) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για Κροατία και Καμερούν αντίστοιχα, πριν οι Κροάτες κάνουν και το 3-0. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μάντζουκιτς να σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ του Πράνιτς. Κάποια στιγμή και για άγνωστο λόγο στο τέλος οι Καμερουνέζοι αποφάσισαν να βγουν μαζικά στην επίθεση. Αυτό είχε ως συνέπεια η άμυνα να… μπάζει από παντού. Έτσι, στο 73’ ο Εντουάρντο βρέθηκε σε θέση βολής, ο Ιτάνζ έβγαλε αρχικά το πλασέ του, όμως ο – καλυπτόμενος από τον Εμπιά – Μάντζουκιτς έκανε και το 0-4 από κοντά.

Το τέλος βρήκε τους Μουκάντζο (85’), Ρέμπιτς (87’) και Ράκιτιτς (89’) να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και τον Γουεμπό να έχει δοκάρι για το Καμερούν στο 88’. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε με το 0-4 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Ιβάν Πέρισιτς έδωσε την ασίστ στον Όλιτς για το 0-1, ενώ πέτυχε και το 0-2. Ήταν για ακόμη ένα ματς εξαιρετικός παίζοντας είτε δεξιά είτε αριστερά και δίκαια έχει κερδίσει φανέλα βασικού στην Κροατία του Κόβατς.

POINT: Η ψυχολογία των Καμερουνέζων είναι κάτι το… αψυχολόγητο. Μπήκαν δυνατά, έδειξαν διάθεση, όμως το πρώτο γκολ του Όλιτς τους… προσγείωσε. Είχαν τεράστιο πρόβλημα στην τελική πάσα και στα τελειώματα, ενώ το παιχνίδι τελείωσε με την ανόητη αποβολή του Σονγκ μόλις από το 40’. Οι όποιες πιθανότητες για come back εξανεμίστηκαν.

STAT ATTACK: Ο Όλιτς σε ηλικία 34 ετών και 277 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Κροατίας σε Μουντιάλ. Ο άσος της Βόλφσμπουργκ, μάλιστα, είχε σκοράρει και στο Μουντιάλ του 2002 πριν από 4.393 ημέρες, με τον Μίκαελ Λάουντρουπ να κατέχει το ρεκόρ ανάμεσα σε δύο γκολ με 4.399 ημέρες. Τέλος, ο Μάντζουκιτς έγινε ο πρώτος Κροάτης που σκοράρει δύο γκολ στο ίδιο ματς για το Μουντιάλ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Κροατία είναι ανώτερη ομάδα και το απέδειξε. Οι Καμερουνέζοι ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι τακτικά κατώτεροι, έπαιξαν άναρχα, είχαν τεράστια προβλήματα στην επίθεση και στην ουσία απέδειξαν ότι δεν είχαν θέση σε αυτό το Μουντιάλ. Το 4-0 ήταν όχι μόνο δίκαιο, αλλά και από τα καλύτερα σενάρια για μία ομάδα δίχως αρχή και τέλος, που έπαιξε για 50’ με παίκτη λιγότερο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Καμερούν (Φόκλερ Φίνκε): Ιτάνζ, Εκοτό, Ενκουλού, Μάτιπ, Σετζού (46' Νουνκό), Σονγκ, Εμπιά, Ένοχ, Τσούπο-Μότινγκ (75' Σαλί), Μουκάντζο, Αμπουμπακάρ (70' Γουεμπό)

Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Πράνιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Σρνα, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ (72' Κόβατσιτς), Όλιτς (69' Εντουάρντο), Πέρισιτς (78' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Δαγκωνιά» πρόκρισης! (Πρωταγωνιστές δύο νυν και ένας πρώην παίκτης της Βόλφσμπουργκ)

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Σονγκ αποδέχεται την απόφαση του διαιτητή και παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.


 

Τελευταία Νέα