Ρωσία - Κορέα 1-1

gazzetta default image fallback

bet365

Ο Ακινφέεβ έκανε... δώρο, όμως ο Κερζακόβ μπήκε αλλαγή και σκόραρε για να δώσει τουλάχιστον τον βαθμό στη Ρωσία (1-1 με Κορέα).

Τελευταίο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική των ομίλων, με τις Ρωσία και Κορέα να μένουν στο 1-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, όμως δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, με τους Κορεάτες να παίρνουν το προβάδισμα χάρη στο απίθανο λάθος του Ακινφέεβ και τον μοναδικό Ρώσο, που είχε δώσει το παρών και στο Μουντιάλ του 2002, τον Κερζακόβ να μπαίνει αλλαγή και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων μπήκαν δυνατά, όμως οι τελικές ήταν ελάχιστες. Ο Σον έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 11’, όμως τα τελειώματα του Κορεάτη ήταν απογοητευτικά. Οι Ρώσοι είχαν δείξει από το ξεκίνημα ότι θέλουν να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο, όμως όταν οι αντίπαλοι τους την έδωσαν, δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα… Η απουσία του Σιρόκοβ ήταν εμφανής, ενώ η απόφαση του Καπέλο να αφήσει στον πάγκο τον Τζαγκόεβ αποδείχθηκε λανθασμένη.

Οι Κορεάτες είχαν κλείσει εξαιρετικά τον άξονα και οι Ρώσοι αναπτύσσονταν μόνο από τα άκρα. Εκεί που Σαμέντοβ και Ζιρκόβ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα. Το παιχνίδι κυλούσε με κάποια μακρινά σουτ και τον Ακινφέεβ να δείχνει ασταθής από το ξεκίνημα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 39’, όταν ο Σον βρέθηκε σε θέση βολής, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, για να μείνει το 0-0 – φυσιολογικά – μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα έδειχναν καλύτερα, καθώς και το τέμπο ήταν υψηλό και αρκετές τελικές είχαμε. Στο 46’ η κεφαλιά του Μπερεζούτσκι πέρασε λίγο άουτ, ενώ ακολούθησαν τα μακρινά σουτ των Κου (50’) και Κι (51’) που δυσκόλεψαν τον Ακινφέεβ. Ο Καπέλο αποφάσισε να διορθώσει κάποια πράγματα και μέσα σε 12’ έκανε και τις 3 του αλλαγές, με τους Τζαγκόεβ και Κερζακόβ να βελτιώνουν πολύ την εικόνα της Ρωσίας.

Το γκολ, όμως, ήρθε για την Κορέα. Στο 68’ ο Λι έφυγε στην αντεπίθεση και εκεί που έλεγες ότι έχει καθυστερήσει και η φάση θα πάει χαμένη, έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, για να κάνει το λάθος ο Ακινφέεβ και να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του για το 0-1! Η φάση έμοιαζε σαν… καταδίκη για τους φλύαρους Ρώσους, που όμως βρήκαν την απάντηση λίγο αργότερα.

Στο 74’ ο Τζαγκόεβ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Γιουνγκ αρχικά απέκρουσε, όμως οι αμυντικοί της Κορέας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν. Έτσι, μπήκαν στη φάση Γιέσινκο (φαίνεται να ξεκινάει από κανονική θέση) και Κερζακόβ, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1! Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Καπέλο να είναι πιο επιθετικοί, όμως από ένα σημείο και μετά συμβιβάστηκαν και εκείνοι με τον βαθμό, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Κερζακόβ μπήκε στη θέση του Ζιρκόβ στο 71’ και χρειάστηκε 3’ για να σκοράρει και να δώσει τον βαθμό στην Ρωσία. Ο έμπειρος επιθετικός έδειξε ότι έπρεπε να ξεκινήσει βασικός, καθώς ο Κοκόριν ως μοναδικός προωθημένος έβγαινε συχνά εκτός περιοχής και δεν υπήρχε μεγάλη πίεση στο κέντρο της άμυνας της Κορέας.

POINT: Το λάθος του Ακινφέεβ θα μπορούσε να στοιχίσει πολλά περισσότερα στους Ρώσους. Ο Καπέλο μπορεί να άργησε, όμως με τις αλλαγές του έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του, που ήταν πιο δημιουργική και κατάφερε να ισοφαρίσει.

STAT ATTACK: Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία της Ρωσίας σε Μουντιάλ (2 νίκες και 4 ήττες μέχρι τώρα).

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Οι Κορεάτες ήταν πιο διαβασμένοι. Πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, βρήκαν το αδύναμο σημείο των Ρώσων, που ήταν ο Ακινφέεβ, πήραν το προβάδισμα, όμως στη μοναδική στιγμή αδυναμίας στην άμυνα βρέθηκε ο πιο έμπειρος του γηπέδου να κάνει το τελικό 1-1. Το νεανικό σύνολο των Κορεατών απέδειξε ότι θα παίξει την πρόκριση στα ίσα, όμως για να το κάνει θα χρειαστεί καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα τελειώματα από τον Σον.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεβ, Κομπάροβ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Γιέσινκο, Γκλουσακόβ (72' Ντενίσοβ), Σάτοβ (59' Τζαγκόεβ), Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Κοκόριν

Κορέα (Χονγκ Μούινγκ-μπο): Γιουνγκ, Κιμ, Γιουν, Χονγκ (72' Χουάνγκ), Γ. Γ. Κιμ, Γ. Λι, Χαν, Κου, Κι, Σον (84' Μ. Κ. Κιμ), Παρκ (55' Κ. Χ. Λι)

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Ιγκόρ Ακινφέεβ βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από το απίθανο λάθος του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα