Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (vid)

Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (vid)

bet365

Οι ΗΠΑ έσπασαν την... κατάρα, επιβλήθηκαν 2-1 της Γκάνας και μπήκαν πολύ δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Πλήγμα με Αλντιντορ για τους Αμερικάνους.

Οι Αμερικάνοι... εκδικήθηκαν τους Γκανέζους στη Βραζιλία για τις ήττες στα προηγούμενα Μουντιάλ και το γκολ του Μπρουκς στο 86' τους έβαλε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Η ομάδα του Κλίνσμαν επικράτησε 2-1, μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση και έδειξε ικανή για την υπέρβαση. Πλήγμα ο τραυματισμός του Αλντιντορ που δύσκολα θα προλάβει τα άλλα δυο παιχνίδια του ομίλου.

Σούπερ ξεκίνημα
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να είχε φανταστεί ο Κλίνσμαν που είδε στα 29’’ τον Ντέμπσεϊ να πανηγυρίζει το πρώτο τέρμα των ΗΠΑ στο φετινό Μουντιάλ. Ο 31χρονος φορ πέτυχε το 5ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, ενώ έγινε και ο πρώτος Αμερικανός που σκοράρει σε τρίτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Γκανέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, πήραν την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν. Αντίθετα, οι Αμερικάνοι στο 19’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Μπεντόγια έκανε τη σέντρα, αλλά ο Αλντιντορ νικήθηκε από τον Μπόιγ, αφού το πλασέ του από ιδανική θέση βρήκε στα πόδια του Γκανέζου. Ατυχος ο φορ των ΗΠΑ, αφού λίγο αργότερα υπέστη θλάση και αποχώρησε από το ματς, με τον Γιόχανσον να παίρνει τη θέση του. Η Γκάνα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, πολύ κακή στον άξονα, με τους Ραμπιό, Μουντάρι να είναι εγκλωβισμένοι. Μόνο με ατομικές προσπάθειες απειλούσαν οι Αφρικάνοι, ενώ κάποια σουτ δεν βρήκαν στόχο. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους πάντως είχαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία, αλλά ο Τζόρνταν Αγιού έκανε το χειρότερο τελείωμα που θα μπορούσε…

Στο β' μέρος η Γκάνα μπήκε δυνατά, έδειξε πως είναι έτοιμη να αντιδράσει και κατόρθωσε να ανεβάσει ταχύτητα. Ωστόσο, ο Γκιάν σε δυο περιπτώσεις είδε τη μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από καρφωτές κεφαλιές. Η παρουσία του Πρινς Μπόατενγκ στην ενδεκάδα έδωσε ποιότητα και η Γκάνα απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο. Οι Αφρικανοί πίεσαν, αλλά στην τελική πάσα είχαν το πρόβλημα. Ο Εσιέν προσπάθησε να βοηθήσει στον άξονα, αλλά η πίεση των Αμερικανών έφερνε αποτελέσματα.

Ροντέο....
Ολα πάντως έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε σημείο που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει. Η Γκάνα στη δεύτερη εξαιρετική ανάπτυξή της έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ασαμόα με τον Αντρε Αγιού συνεργάστηκαν εξαιρετικά, απίστευτο τακουνάκι του Γκιάν στον Αγιού μέσα στην περιοχή και οι Γκανέζοι στο 82' έφτασαν στο 1-1. Οι Αφρικανοί πήραν τα πάνω τους, επιχείρησαν την ολική ανατροπή, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Μπρουκς. Η χρυσή αλλαγή του Κλίνσμαν με σκαστή κεφαλιά στο 86' έδωσε μια... ανέλπιστη νίκη στους Αμερικάνους, αφού στο β' μέρος αναλώθηκαν στο να... χαλάνε το παιχνίδι των αντιπάλων και λιγότερο στο να δημιουργούν. Ηταν το πρώτο γκολ του Μπρουκς με τη φανέλα των ΗΠΑ και σίγουρα θα το θυμάται για πάντα...

MVP: Ο Μπρουκς, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ των ΗΠΑ. Μπήκε ως αλλαγή, έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα, αλλά και το τέρμα που χρειάστηκε για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Εξαιρετική παρουσία και του άλλου σκόρερ, του Ντέμπσεϊ, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες, έτρεξε αρκετά και βοήθησε ακόμα και... αμυντικά.

POINT: Μια στημένη φάση ήταν ικανή να αλλάξει όλη τη μοίρα του ματς. Οι Γκανέζοι ισοφάρισαν δίκαια, αλλά οι Αμερικάνοι με μια κεφαλιά έπειτα από κόρνερ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και παράλληλα να μπουν δυνατά στη μάχη της πρόκρισης. Σκόρερ μάλιστα, μια αλλαγή του Κλίνσμαν.

STAT ATTACK: Ο Ντέμπσεϊ μπήκε φουριόζος και μόλις στα 29'' άνοιξε το σκορ για τις ΗΠΑ. Ηταν το 5ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, ενώ έγινε ο πρώτος Αμερικάνος που σκοράρει σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα. Στους άλλους αριθμούς, οι Γκανέζοι είχαν 62% κατοχή, 21 σουτ, αλλά μόλις 3 στην εστία. Η άσχημη τελική πάσα τους στοίχισε...

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Γκάνα είχε την υπεροχή, τις περισσότερες φάσεις, όχι όμως και την ουσία. Οι Αμερικάνοι έπαιξαν έξυπνα, δεν άφησαν τους Αφρικάνους να αναπτυχθούν και να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ είχαν το καθαρό μυαλό να αντιδράσουν μετά το σοκ της ισοφάρισης. Πήραν εκδίκηση για τις δυο ήττες σε Μουντιάλ από τη Γκάνα και πλέον βλέπουν πιο κοντά την πρόκριση.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Την έριξε... νοκ άουτ

Γκάνα (Απια): Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόιγ, Μενσά, Οπαρέ, Μουντάρι, Ραμπιό (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομά), Τζ. Αγιού (59’ Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν
ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ λ.τ. Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ λ.τ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Ντέμπσεϊ στο έδαφος και ο Κλίνσμαν έτοιμος να... καταρρεύσει. Τρεις επιθετικούς πήρε μαζί του και ο ένας ήταν ήδη στα αποδυτήρια λόγω τραυματισμού.

 

Τελευταία Νέα