Γαλλία - Ονδούρες 3-0

Γαλλία - Ονδούρες 3-0

bet365

Ο Μπενζεμά σκόραρε δύο φορές και η Γαλλία επιβλήθηκε εύκολα 3-0 των Ονδούρων, που έπαιζαν για 45' με 10 παίκτες.

Ήταν το θεωρητικά πιο εύκολο ματς για την Γαλλία και οι μπλε φρόντισαν να κάνουν το... χρέος τους. Οι παίκτες του Σουάρες το πάλεψαν, έπαιξαν σκληρά, όμως στο τέλος του πρώτου μέρους έμειναν με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Το τελικό 3-0 ήταν η φυσιολογική εξέλιξη του παιχνιδιού, με τους Γάλλους να κάνουν... ποδαρικό με το δεξί.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα και σιγά-σιγά οι παίκτες του Ντεσάν ανέβασαν ταχύτητα και ήταν πιο επιθετικοί. Οι επιθέσεις έρχονταν κυρίως από δεξιά με τους Ντεμπισί και Βαλμπουένα και οι τρικολόρ έφτασαν σε δύο περιπτώσεις μία ανάσα από το γκολ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, όμως, τους σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουένα οι αμυντικοί των Ονδούρων δεν κατάφεραν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή και ο Ματουιντί με σουτ έστειλε αρχικά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες, πριν εκείνη περάσει άουτ, ενώ στο 23' μετά την κεφαλιά του Γκριζμάν η μπάλα σταμάτησε ξανά σχεδόν στο ίδιο σημείο!

Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε χωρίς φάση, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, όμως να έχουν μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα και να μην πατάνε περιοχή. Στο 27' Παλάσιος και Πογκμπά δέχθηκαν από μία κίτρινη, με τον Γάλλο να κάνει σκληρό μαρκάρισμα, τον αντίπαλό του στη συνέχεια να τον πατάει και τον διαιτητή Ρίτσι να μοιράζει το... καρπούζι στη μέση. Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 43', όταν ο Παλάσιος μη έχοντας πρόθεση να πάει στην μπάλα, έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Πογκμπά και ο Ρίτσε έδωσε το πέναλτι. Ο Μπενζεμά δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0, με τον Παλάσιος να αντικρίζει και δεύτερη – τουλάχιστον αυστηρή – κίτρινη, αφήνοντας τις Ονδούρες με 10 παίκτες.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με γκολ για την Γαλλία, όταν στο 48' μετά από πανέμορφη πάσα του Βαλμπουένα, ο Μπενζεμά έκανε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βαγιαδάρες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του για το 2-0... Φυσικά, η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία, με τους Γάλλους να μην ρίχνουν ρυθμό μέχρι το 75'. Μπενζεμά (55') και Ματουιντί (64') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, πριν έρθει ο επιθετικός της Ρεάλ να κάνει το τελικό 3-0 στο 72' με εκπληκτικό σουτ εντός περιοχής!

MVP: Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στην επίθεση της Γαλλίας και με δύο γκολ οδήγησε τους τρικολόρ στη νίκη. Το δεύτερό του γκολ ήταν εκπληκτικό και ακόμη και αν στο μεγαλύτερο μέρος την ομάδα του χωρίς παίκτη στην περιοχή, ήταν ο πολυτιμότερος.

POINT: Φυσικά το πέναλτι και η κόκκινη στον Παλάσιος. Δεν επιτρέπεται για παίκτη της εμπειρίας του να πηγαίνει έτσι στον αντίπαλο. Η δεύτερη κίτρινη ήταν σίγουρα πιο αυστηρή από το πέναλτι. Από εκείνο το σημείο και μετά, φυσικά, το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία, με τους Γάλλους να το τελειώνουν γρήγορα και να φτάνουν στη νίκη.

STAT ATTACK: Ο Νοέλ Βαγιαδάρες σε ηλικία 37 ετών και 43 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει αυτογκόλ στην ιστορία των Μουντιάλ, σπάζοντας το ρεκόρ του Θουμπιθαρέτα. Φυσικά, το δεύτερο γκολ της Γαλλίας ήταν αποκλειστικά δικό του λάθος.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Το ξεκίνημα έδειξε ότι το βράδυ δε θα ήταν εύκολο για τους Γάλλους. Οι Τρικολόρ είχαν κερδίσει μόλις 1 από τα 9 τελευταία παιχνίδια τους σε φάση ομίλων, όμως αυτή τη φορά η νίκη ήταν μονόδρομος απέναντι στον πιο αδύναμο του ομίλου. Τελικά χρειάστηκε ένα πέναλτι λίγο πριν το ημίχρονο και να μείνουν οι Ονδούρες με 10 παίκτες για να έρθει το 3-0. Από συνδυασμούς μια χαρά τα πήγαν οι παίκτες του Ντεσάν, που θα πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην τελική πάσα αν θέλουν να φτάσουν ψηλότερα από το αναμενόμενο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό, Εβρά, Πογκμπά (57' Σισοκό), Καμπάγ (65' Μαβουμπά), Ματουιντί, Γκριζμάν, Βαλμπουένα (78' Ζιρού), Μπενζεμά

Ονδούρες (Λουίς Σουάρες): Βαγιαδάρες, Ισαγκίρε, Φιγκερόα, Μπερνάντες (46' Τσάβες), Μπέκελες, Παλάσιος, Γαρίδο, Εσπινόσα, Νάχαρ (58' Κλάρος), Μπένγκτσον (46' Γκαρσία), Κόστλι

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Benzema... Ooh La La!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Οι παίκτες των Ονδούρων διαμαρτύρονται για το δεύτερο γκολ της Γαλλίας και το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή. Ήταν η πρώτη φορά που η τεχνολογία γραμμής βοήθησε πραγματικά και φυσικά ο διαιτητής Ρίτσι δεν άκουγε κουβέντα...

 

Τελευταία Νέα