Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βελγίου

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βελγίου

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βελγίου

bet365

Βέλγιο ανάμεσα στα... φαβορί! Η ομαδάρα του Βίλμοτς έκανε πλάκα στα προκριματικά και προκρίθηκε αήττητη. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την παρέα των Αζάρ, Κομπανί!

OΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Πέρασαν 12 χρόνια για να βρεθεί ξανά το Βέλγιο στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι τότε είχε χάσει μόλις δυο διοργανώσεις, το 1950 και το 1978. Η μεγαλύτερη διάκρισή της, η 4η θέση που κατέλαβε στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως τέσσερις φορές έχει περάσει τον όμιλο, αλλά τις τρεις έμεινε στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά, όπου τερμάτισε πρώτο και αήττητο για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαρκ Βίλμοτς. Το 2012 έκανε το μεγάλο βήμα και από ασίσταντ κόουτς και δεξί χέρι του Λέκενς έγινε το πρώτο βιολί της ομάδας. Μια μεγάλη μορφή του Βελγίου, με τεράστια καριέρα και στην Εθνική ομάδα. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον κέρδισε η πολιτική, αλλά το 2005 παραιτήθηκε από βουλευτής και επέστρεψε στα γήπεδα. Σάλκε, Σιντ Τρούιντεν και την τελευταία πενταετία Βέλγιο. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που έκανε αίσθηση στην Ευρώπη, ενώ διακρίνεται για την πειθαρχία του. Αλλωστε, τα... έχωσε ανοιχτά στον Μιραλάς, όταν ο τελευταίος άσκησε κριτική στον Γιανουζάι. Βέβαια, αυτό δεν τον εμπόδισε να τον καλέσει στην Εθνική

ΑΣΤΕΡΙ: Εντιν Αζάρ: Μόλις στα 23 του καθιερώθηκε άμεσα ως ο άνθρωπος-κλειδί στη μάχη της Τσέλσι για τον τίτλο. Το ταλέντο του τεράστιο, με τον Μουρίνιο να αφήνει στην άκρη τον Μάτα. Ετό, Τόρες, Λάμπαρντ επισκιάστηκαν από τον Βέλγο, ο οποίος δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (90) σε ανοιχτό παιχνίδι. Βέβαια, ο Πορτογάλος τον... αμφισβητεί και η Παρι είναι πρόθυμη να ρίξει χρήματα για να τον αποκτήσει. Ο ηγέτης του Βελγίου, έχει ήδη 43 συμμετοχές και 5 γκολ. Από τα πόδια του περνά το παιχνίδι της ομάδας, φαντασία, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και δίψα να κάνει το κάτι παραπάνω στη Βραζιλία.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Τα προημιτελικά και ό,τι βγει... To Βέλγιο πραγματοποίησε την εντυπωσιακότερη πορεία στη φάση των ομίλων και έδειξε ικανό για πολλά πράγματα. Το ταλέντο... περισσεύει, από τη μεσαία γραμμή και μπρος υπάρχει ποιότητα και αν δεν τραυματιζόταν και ο Κριστιαν Μπεντεκε τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Υπάρχει ενθουσιασμός, πάθος, κίνητρο, ωστόσο δεν υπάρχουν μπακ ικανά να κάνουν τη διαφορά. Κομπανί, Βερτόνχεν είναι επιρρεπείς στα λάθη και στα μετόπισθεν παρουσιάζεται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Ικανό για το καλύτερο και για την μεγάλη έκπληξη.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνχεν- Φελαϊνί, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν - Μιραλάς, Αζάρ, Λουκάκου

 

Τελευταία Νέα