Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βοσνίας (vid)

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βοσνίας (vid)

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Βοσνίας (vid)

bet365

Η Βοσνία σε Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και το... ταλέντο αποτελεί εγγύηση για διάκριση! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ομάδα του Τζέκο!

OΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Πρώτη συμμετοχή σε τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Βοσνία, έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Το 2010 η Πορτογαλία ήταν αυτή που της έκοψε τον δρόμο, αλλά φέτος προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο που ήταν μαζί με την Ελλάδα. Η εντός έδρας νίκη άλλωστε κόντρα στην ομάδα του Σάντος την έστειλε ουσιαστικά στα γήπεδα της Βραζιλίας. Είχε εξαιρετική επίθεση, αλλά και την καλύτερη εικόνα στον όμιλο.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Εντιν Τζέκο πάει...ορεξάτος στο Μουντιάλ, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη Σίτι, την οποία και βοήθησε αρκετά. Αλλωστε, ο Βόσνιος φορ, αν και αναπληρωματικός στα περισσότερα ματς κατάφερε να σκοράρει 16 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ. Ειναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Βοσνίας με 33 γκολ, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του ομίλου στα προκριματικά με 10 τέρματα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως η σχέση του με μερίδα οπαδών δεν είναι η καλύτερη, αφού αποδοκιμάστηκε σε φιλικά ματς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάφετ Σούσιτς Για πολλούς ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Βοσνίας, αφού με την πρόκριση της ομάδας στο Μουντιάλ γράφτηκε η πιο ένδοξη ποδοσφαιρική σελίδα της χώρας. Από το 2009 στον πάγκο της, βρέθηκε μια ανάσα από το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, αλλά αποκλείστηκε στα μπαράζ, ενώ ανάλογο σκηνικό συνέβη και το 2012, με τους Ιβηρες να τους πετούν έξω από το Euro 2012. Εχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο, ενώ του αρέσει του επιθετικό ποδόσφαιρο.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Πρόκριση στα νοκ άουτ. Οι Βόσνιοι ετοιμάζονται για την παρθενική τους παρουσία στο Μουντιάλ και στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Διαθέτουν εξαιρετική μεσαία γραμμή, πλούσιο ταλέντο σε κέντρο και επίθεση, ο Τζέκο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν η άμυνα παρουσιαστεί πιο... σοβαρή, τότε η Βοσνία είναι σε θέση να περάσει το εμπόδιο του Ιράν και της Νιγηρίας, ώστε να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Πλανήτη.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Μπέγκοβιτς - Μούιντζα, Μπίκαντσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς - Σαλίχοβιτς- Πιάνιτς, Λούλιτς, Μισίμοβιτς - Τζέκο, Ιμπίσεβιτς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα