Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελβετίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελβετίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελβετίας

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της σοβαρής και στιβαρής Ελβετίας του Χίτσφελντ που έχει άρτια λειτουργία και κρυφο-κοιτάζει μακρύτερα από κάθε άλλη φορά.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Αυτή θα είναι η 10η φορά και τρίτη διαδοχική που η Ελβετία θα εμφανιστεί στον θεσμό. Στη σύγχρονη εποχή δεν έχει καταφέρει κάποια μεγάλη διάκριση. Ωστόσο, στις πρώτες διοργανώσεις έφτασε τρεις φορές στα προημιτελικά. Πρόκειται για πολύ στιβαρή και σοβαρή ομάδα. Εντυπωσιακό και φαντεζί παιχνίδι δεν θα δεις ποτέ από αυτήν, αλλά δεν θα την δεις και ποτέ να χάνει εύκολα. Ακόμα και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι δεν θέλουν να τη βρουν μπροστά τους, καθώς φοβούνται αυτό που έχει δημιουργήσει ο Χίτσφελντ. Ειδικά η μεσαία γραμμή της με βάση τη Σέριε Α' διαθέτει πολύ ποιότητα και τρεξίματα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Οτμαρ Χίτσφελντ
Τα λόγια για τον Οτμαρ Χίτσφελντ είναι μάλλον περιττά. Μπορεί να έχει φτάσει πλέον τα 65, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει την Ελβετία στην απ' ευθείας πρόκριση σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Στον πάγκο της χώρας βρίσκεται από το 2008, ενώ νωρίτερα είχε προλάβει να γίνει ένας εκ των τεσσάρων που έχουν κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες (Ντόρτμουντ, Μπάγερν).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Στέφαν Λίχσταϊνερ
Αναντικατάστατος στα τρία σερί πρωταθλήματα της Γιουβέντους, ο αρχηγός Στέφαν Λίχσταϊνερ κερδίζει για λίγο τον σούπερ ταλαντούχο Σερντάν Σακίρι της Μπάγερν. Στα 30 του συνεχίζει να τρέχει ασταμάτητα και να καλύπτει τη δεξιά πλευρά με άνεση απέναντι σε κάθε μεγάλο όνομα που θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι του. Από τη μία περιοχή έως την άλλη, αμύνεται και επιτίθεται με την ίδια ευκολία.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Προημιτελικά
Στον όμιλο με Γαλλία, Ονδούρες και Εκουαδόρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και φαβορί. Μπορεί να μην διαθέτει το ταλέντο των Γάλλων, αλλά είναι σίγουρα πιο... ομάδα. Οι άλλοι αντίπαλοι από τη Λατινική Αμερικη δεν την τρομάζουν. Θα πάει τα παιχνίδια της σε χαμηλό τέμπο, προσεκτικά και θα χτυπήσει για το 1-0 όταν βρει την ευκαιρία. Στους «16» έχει λοιπόν εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί και εάν είναι λίγο τυχερή, έχει τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να πραγματοποιήσει ακόμα και στο παρακάτω βήμα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Μπενάλιο, Σαρ, Φον Μπέργκεν, Ροδρίγκες, Λίχσταϊνερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σάκα, Σακίρι, Στόκερ, Ντρμιτς

 

Τελευταία Νέα