Mundial 2014: Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

Mundial 2014: Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

Gazzetta team
Mundial 2014: Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

bet365

Οι «Ελέφαντες» καλούνται να αποδείξουν οτι εκτός από τις ομάδες τους, μπορούν να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο και με την Εθνική της χώρας τους. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει την Ακτή Ελεφαντοστού.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Όπως η Ελλάδα, έτσι και η Ακτή Ελεφαντοστού, έχει άλλες δύο παρουσίες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 2006 στην Γερμανία. Εκεί, η ομάδα του Ανρί Μισέλ κληρώθηκε στον όμιλο... φωτιά, με την Αργεντινή, την Ολλανδία και την Σερβία, κόντρα στην οποία έκανε και την μοναδική της νίκη (3-2), ενώ στα άλλα δύο ματς γνώρισε την ήττα με 2-1. Η τύχη γύρισε την πλάτη στους «Ελέφαντες» και στην κλήρωση για το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική, όπου «έπεσαν» στον όμιλο του θανάτου με την Βραζιλία, την Πορτογαλία και την Κορέα. Απολογισμός; Μία ισοπαλία (κόντρα στην Πορτογαλία 0-0), μία ήττα (3-1 από την Βραζιλία) και μία νίκη (κόντρα στην Κορέα 3-0), που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την φάση των «16».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Σαμπρί Λαμουσί είναι το αμφιλεγόμενο πρόσωπο των ημερών στην Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των φιλάθλων της ομάδας δεν έχει πειστεί για το τί μπορεί να κάνει. Βλέπετε η εμπειρία του είναι πολύ μικρή σε τέτοιο επίπεδο, καθώς η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητή ήταν οι «Ελέφαντες». Ωστόσο, τόσο ο Ντιντιέ Ντοργκμπά, όσο και τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια έχουν πειστεί για τις ικανότητες και την φιλοσοφία του, στηρίζοντάς τον στο 100%. Το αν θα δικαιωθούν, θα το δούμε την ώρα των αγώνων.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Γιάγια Τουρέ είναι δίχως αμφιβολία το μεγάλο αστέρι της Ακτής. Ένας box to box μέσος, που όμοιος του δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, παίζοντας τη μία στιγμή στην άμυνα και την άλλη στην επίθεση. Η υπερπροσπάθεια όμως που κατέβαλε για να βοηθήσει την ομάδα του, την Μάντσεστερ Σίτι να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League είχε και το τίμημά της... Λίγο μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στην Αγγλία, ταξίδεψε στο Κατάρ για να ακολουθήσει μία ειδική θεραπεία, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε υποστεί τον Απρίλιο.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Στην θέση του τερματοφύλακα είναι ο Μπουμπακάρ Μπαρί, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούν οι Σέργκε Όριε, ο Κόλο Τουρέ, ο Σολ Μπαμπά και ο Αρτούρ Μποκά. Στην τριάδα του κέντρου, κυριαρχεί η μορφή του Γιάγια Τουρέ στον άξονα, έχοντας από αριστερά τον Ντιντιέ Ζοκορά και τον Σεΐκ Τιοτέ. Τέλος στην τριάδα... φωτιά της επίθεσης, υπάρχει ο Ντιντιέ Ντοργκμπά, ο Ζερβίνιο από δεξιά και ο Σαλομόν Καλού από αριστερά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα