Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Κόστα Ρίκα

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Κόστα Ρίκα

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Κόστα Ρίκα

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ, που μάλλον ξέρει την μοίρα της έχοντας κληρωθεί στον όμιλο με Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την πρόκριση της σε ένα Μουντιάλ το 1990. Στην Ιταλία η Κόστα Ρίκα είπε να δώσει συνέχεια στις εκπλήξεις αφού κατάφερε να νικήσει στον όμιλο της Σκωτία και Σουηδία (έχασε μόνο από την Βραζιλία) και να πάρει το εισιτήριο για τους «16». Εκεί, βέβαια, αποκλείστηκε από την Τσεχοσλοβακία αλλά αυτό δεν ενδιέφερε και κανέναν αφού ήδη είχε γίνει η υπέρβαση. Από τότε, η Κόστα Ρίκα εμφανίστηκε ξανά σε παγκόσμιο κύπελλο το 2002 αλλά αποκλείστηκε στον όμιλο, όπως έγινε και τέσσερα χρόνια μετά στη Γερμανία (2006).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κολομβιανός Χόρχε Λουίς Πίντο είναι αυτός που κάθεται στην άκρη του πάγκου της Κόστα Ρίκα από το 2011 και ετοιμάζεται να ζήσει την πρώτη του εμπειρία σε ένα Μουντιάλ. Δεν είναι, όμως, η πρώτη του εμπειρία στην εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα αφού είχε περάσει από την θέση και το 2004 χωρίς επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο 61χρονος Πίντο έχει προπονήσει... κάμποσες ομάδες, έχοντας καταφέρει πάντως να κατακτήσει πρωταθλήματα στην Κολομβία (με την Κουκουτά Ντεπορτίβο), την Κόστα Ρίκα (με την Αλαγουελένσε), το Περού (με την Αλιάντσα Λίμα) και την Βενεζουέλα (με την Ντεπορτίβο Ταχίρα).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ο τερματοφύλακας Κέιλορ Νάβας είναι ο καλύτερος παίκτης της Κόστα Ρίκα και μάλλον θα είναι και αυτός που θα έχει την περισσότερη δουλειά στο Μουντιάλ. Αρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του με την Σαπρίσα και το 2010 ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία για λογαριασμό της Αλμπαθέτε. Την σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε ωα δανεικός στη Λεβάντε και οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες ώστε η διοίκηση να μετατρέψει τον δανεισμό σε κανονική μεταγραφή. Σοφή κίνηση αν κρίνουμε από την φετινή σεζόν καθώς έκανε... μαγικά πράγματα κάτω από τα δοκάρια της Λεβάντε.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Για την Κόστα Ρίκα είναι επιτυχία το γεγονός ότι θα είναι στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι ουσιαστικά το ταβάνι για αυτούς και ο στόχος τους θα είναι να απολαύσουν τα τρία παιχνίδια του ομίλου. Το γεγονός, βέβαια, ότι οι αντίπαλοι θα είναι οι Ιταλία, Ουρουγουάη και Αγγλία δεν είναι και ό,τι καλύτερο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γράψει πολλά το κοντέρ αλλά ακόμη και αυτό να γίνει, κανείς στην Κόστα Ρίκα δεν πρόκεται να τα βάψει μαύρα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Νάβας, Γκονζάλες, Μίλερ, Ντίας, Ουμάνα, Μπόρχες, Γκαμπόα, Τεγέδα, Κάμπελ, Ρουίς, Ουρένα.

 

Τελευταία Νέα