Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αγγλίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αγγλίας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αγγλίας

bet365

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Αγγλία ετοιμάζεται για μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς να πιστεύει ότι είναι στα φαβορί. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα «λιοντάρια».

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, χωρίς πάντως να το έχει δικαιολογήσει αυτό. Η Αγγλία εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ το 1950 και το 1996 ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με την κατάκτηση του τροπαίου στο παγκόσμιο κύπελλο που διοργάνωσε, επικρατώντας της Γερμανίας με 4-2 στην παράταση στο Γουέμπλεϊ. Αυτή δεν είναι απλά η μοναδική κούπα της Αγγλίας αλλά και η μόνη παρουσία της σε τελικό αφού το καλύτερο που έχει να δείξει μετά την επιτυχία του '66 είναι ο ημιτελικός του 1990. Παρά το γεγονός αυτό, πάντως, στο Νησί κάθε φορά πριν την έναρξη μιας μεγάλης διοργάνωσης αισιοδοξούν ότι ήρθε η ώρα τους. Τώρα, πάντως, πάνε στη Βραζιλία με πιο χαμηλούς τόνους και αυτό μπορεί να βγει σε καλό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ρόι Χόντσον ξεκίνησε την προπονητική το 1976 και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από διάφορες ομάδες και χώρες. Μεταξύ άλλων, δούλεψε σε Ελβετία, Σουηδία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δανία και Φινλανδία, χωρίς ποτέ να κάνει την τρελή επιτυχία. Αυτή, τελικά, ήρθε το 2010, όταν κατάφερε με την Φούλαμ να φτάσει ως τον τελικό του Europa League! Αμέσως μετά ανέλαβε την Λίβερπουλ αλλά έμεινε μόλις ένα χρόνο, έκανε ένα πέρασμα και από την Γουέστ Μπρομ και τελικά το 2012 κλήθηκε από τον ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να αναλάβει την εθνική ομάδα. Η πρώτη αποστολή ήταν στο Euro 2012 και αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Ιταλία, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στο Μουντιάλ.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ο Γουέιν Ρούνεϊ θεωρήθηκε το παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου όταν εμφανίστηκε με την Εβερτον, καταφέρνοντας να προκαλέσει ένα χορό εκατομμυρίων γύρω από το όνομα του. Το 2004, σε ηλικία 19 ετών, πήρε τελικά μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία παραμένει ακόμη. Κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, Champions League και φέτος ανανέωσε το συμβόλαιο του με ετήσιες απολαβές που φτάνουν στα... 19 εκατ. ευρώ! Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι Αγγλοι είναι φυσιολογικό να έχουν μεγάλες απαιτήσεις για το Μουντιάλ από έναν παίκτη με τέτοιο συμβόλαιο ενώ ο ίδιος θέλει να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή παρουσία του στα προκριματικά (πρώτος σκόρερ της Αγγλίας με 7 γκολ).

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: «Η Αγγλία θέλει και μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ. Εχουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και ο στόχος μας είναι να νικήσουμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι αν πάμε στους 8 ή στους 4. Με λίγη τύχη μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο γιατί έχουμε μια ομάδα νέα και με ενέργεια, όπως ποτέ στο παρελθόν». Τα λόγια ανήκουν στον Γουέιν Ρούνεϊ και ουσιαστικά δείχνουν τον στόχο της Αγγλίας. Πρώτο μέλημα, πάντως, θα πρέπει να είναι το να περάσει τον όμιλο γιατί αναμένεται... σφαγή με Ιταλία και Ουρουγουάη στο ίδιο γκρουπ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Σο, Λάμπαρντ, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Στάριτζ.

 

Τελευταία Νέα