Στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο θέμα η ΑΕΚ!

Στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο θέμα η ΑΕΚ!

Στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο θέμα η ΑΕΚ!

bet365

Για περισσότερο από τρεις ώρες (!) είχαν εστιάσει στο θέμα του νέου γηπέδου της Ένωσης, αντί για το εκλογικό αποτέλεσμα... Υπέρ του γηπέδου η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ!

Ήταν γνωστό και καιρό τώρα προγραμματισμένο να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (απόντος του Αλέξη Τσίπρα) με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό τουλάχιστον είχαν συναποφασίσει να κάνουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη διαφορά ότι... λογάριαζαν χωρίς την ΑΕΚ και το θέμα της ψήφισης του άρθρου 81 που αφορά το νέο γήπεδο της 'Ενωσης στα πατρογονικά της εδάφη στην Νέα Φιλαδέλφεια...

Τι κι αν, λοιπόν, το βασικό (και μοναδικό) θέμα στην ατζέντα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων (νομαρχιακών, δημοτικών και ευρωβουλής); Από τις 16:00 έως και αρκετή ώρα μετά τις 19:30 μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και φυσικά το άρθρο 81 για το οποίο υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν και κάποιες (συγκεκριμένες) τροποποιήσεις.

Προφανώς και αυτό έγινε λόγω της τοποθέτησης που έκαναν, τόσο ο Αποστόλου, όσο και η Αυλωνίτου που παρά την ανακοίνωση του κόμματος περί στήριξης και ψήφισης μόνο του άρθρου 81 (με τις συμφωνηθέντες μεταξύ ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ τροποποιήσεις) για να προχωρήσει το θέμα της ανέγερσης νέου γηπέδου της Ένωσης στην Νέα Φιλαδέλφεια εκείνοι εξέφρασαν διαφορετική άποψη!

Το αποτέλεσμα αυτής της τρίωρης και πλέον διαδικασίας – κουβέντας μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως επιμένουν οι λίγοι, ελάχιστοι, να διαφωνούν και να ζητούν επιπλέον πράγματα και εξηγήσεις, αλλά οι πολλοί να στηρίζουν τη θέση του κόμματος και τη συμφωνία που υπάρχει για όσα αφορούν το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ!

Νωρίτερα πάντως στην Βουλή η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που αποτελεί την βουλευτή εισηγητή του σχετικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε απόλυτα με τη γραμμή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας γιατί πρέπει να υπερψηφιστεί (τουλάχιστον) το άρθρο 81:

«Όσον αφορά τα άρθρα 81 και 82: Αναδεικνύεται ένα θέμα ελλείμματος γης από τη μία και αποθέματος οικιστικού και αστέγων από την άλλη. Για κάθε κοινωφελή χρήση υπάρχει έλλειμμα γης. Σε όλα τα αστικά συγκροτήματα. Δεν υπάρχει απόθεμα γης. Στο γήπεδο της ΑΕΚ αναδεικνύεται αυτό το θέμα. Πρέπει να γίνει εκεί αναγκαστικά. Θέλει παραπάνω γη για να έχει αυτά που πρέπει. Δεν μπορεί να γίνει αλλού. Έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση. Κυρίως στο θέμα τροποποίησης σχεδίου η απόδοση χώρου πρέπει να είναι αντικείμενο σχεδίου. Η φύτευση είναι θέμα περιβαλλοντικής μελέτης. Όταν αποχαρακτηρίζεται μια έκταση για να χτιστεί πρέπει να γίνεται και απόδοση ιδιωτικού χώρου για κοινή χρήση. Επίσης, ως προς το κανονισμό τους όρους δόμησης του ακινήτου όσο γνωρίζω από τη μελέτη (σ.σ.: εννοεί αυτήν που κατέθεσε η ΑΕΚ στην ΓΓΑ), θέλει μικρότερα νούμερα. Μην φτάσουμε στο 1.20 συντελεστή δόμησης, αφού και 0.90 μας φτάνει. Αυτά ως προς το γήπεδο της ΑΕΚ. Ετοιμάζουμε σχετική τροπολογία για το άρθρο 81», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Θεοπεφτάτου.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα