Μάντζιος: «Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός»

Θοδωρής Βασίλης
Μάντζιος: «Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε στο gazzetta.gr για τον τελικό τονίζοντας την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε πλάνο και το εφάρμοσε φτάνοντας στον τρόπαιο, ενώ στάθηκε στις απουσίες του ΠΑΟΚ, αλλά και στην άσχημη αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου του Βορρά.

«Νομίζω έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ο Παναθηναϊκός ήταν ο δίκαιο νικητής. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες αποφάσισε να φορτώσει το κέντρο με τον Κίτσιου για να έχει τρεξίματα και να κουμπώσει στον ρόμβο του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε μεγαλύτερη ενέργεια και μέχρι το 30 ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχε το γκολ, τελικές κέρδιζε κάθε μονομαχία. Μετά το 30' και μετά την εσωτερική αλλαγή με τον Κίτσιου δεξιά και την μετατόπιση του Λούκας προς το κέντρο ο ΠΑΟΚ ανέβηκε έκανε φάσεις και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Στην επανάληψη ξανά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά με περισσότερη ενέργεια με πλάνο με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και μετά τα δύο γρήγορα γκολ νομίζω ότι ο τελικός είχε κριθεί», ανέφερε αρχικά ο Άκης Μάντζιος στο gazzetta.gr και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανωτερότητα των «πρασίνων».

«Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, φάνηκε από την αρχή ότι το ήθελε περισσότερο είχε προτοιμαστεί κατάλληλα, ο προπονητής του είχε ένα πλάνο που οι παίκτες του το εφάρμοσαν πλήρως και αυτό αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν αποφασισμένοι από την αρχή τους έβλεπες με τι πάθος αγωνίζονταν πως έπεφταν στα μαρκαρίσματα». Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού τελικού, αλλά ο προπονητής του Πανθρακικού δεν στάθηκε μόνο στον Σουηδό ποδοσφαιριστή.

«Δεν είναι μόνο ο Μπεργκ. Πράγματι ο Σουηδός επιθετικός είναι μία κλάση μόνος του, αλλά χθες ο Παναθηναϊκός είχε και άλλους παίκτες σε τρομερή ημέρα. Ο Νάνο ήταν παγματικά απίστευτος ανέβαινε δημιουργούσε ρήγματα, ο Μέντες κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου-νομίζω δν πρέπει να έχασε μονομοαχία, ενώ και ο Πράνιτς είχε τρεξίματα και βοήθησε σημαντικά. Γενικά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος σε όλα τα επίπεδα και το κατέκτησε δίκαια».

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις τρεις απουσίες των Κατσουράνη-Νάτκχο και Αθανασιάδης που δυσκόλεψε το έργο του Γιώργου Γεωργιάδη. «Πράγματι και οι τρεις ήταν μεγάλες απώλειες, τόσο σε προσωπικότητα όσο και σε δημιουργία. Ο Κατσουράνης είτε ξεκινούσε στο κέντρο είτε στην άμυνα θα έδινε στον ΠΑΟΚ εμπειρία και ηρεμία, ο Νάτκχο είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης της ομάδας, ενώ ο Αθανασιάδης γεμίζει την περιοχή έχει το εύκολο γκολ, έναν ρόλο που χθες ο Σαλπιγγίδης δεν μπορούσε να το παίξει ως φουνταριστός. Αν αγωνίζονταν και οι τρεις ίσως να βλέπαμε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ».

Ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων για έναν τέτοιο αγώνα κάτι που παραδέχτηκε ο Άκης Μάντζιος. «Πράγματι κάποια από τα γκολ που δέχεται είναι αυτά που λέμε εύκολα γκολ. Γενικότερα δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση ο ΠΑΟΚ. Είδαμε να δέχεται γκολ σε κόντρα επιθέσεις, να έχει τραγική αμυντική λειτουργία. Επίσης, κάποιοι παίκτες δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή ημέρα όπως ο Λούκας και ο Λάζαρ που δεν βοήθησαν καθόλου».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα