Ο αναμενόμενος θρίαμβος του Παναθηναϊκού!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο αναμενόμενος θρίαμβος του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον θρίαμβο της δουλειάς του Αναστασίου κόντρα στον ΠΑΟΚ που δύο χρόνια τώρα το μόνο που κάνει είναι να αγοράζει ή να δανείζεται παίκτες...
Τα γραπτά μένουν που λένε. Στο φύλλο του Σαββάτου της SportDay (ανήμερα του τελικού) πήρα το ρίσκο να γράψω ότι ο Παναθηναϊκός θα το σηκώσει το Κύπελλο. Δεν τόλμησα να γράψω “εύκολα” γιατί μπάλα είναι και δεν ξέρεις, αλλά αυτό πίστευα.
Το πίστευα, γιατί πιστεύω στο ποδόσφαιρο και στο ότι είναι ένα δίκαιο σπορ. Ο Παναθηναϊκός δεν το πήρε το τρόπαιο σε αυτό τον τελικό, το πήρε από το περασμένο καλοκαίρι.
Τότε, ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας (δύο, μόνο δύο άνθρωποι) αναλάμβαναν να κάνουν τα πάντα. Πήραν τα κλειδιά στο χέρι και άρχισαν την δουλειά. Επέλεξαν συνεργάτες, έκαναν τις μεταγραφές, έφτιαξαν το σχέδιο, το πλάνο πάνω στο οποίο θα βάδιζε η ομάδα. Επέλεξαν και τους νέους Ελληνες παίκτες πάνω στους οποίους θα στηρίζονταν. Τότε ήταν που αποφάσισαν ότι τα όποια λεφτά υπήρχαν έπρεπε να πάνε στο καλό συμβόλαιο για τον Μπεργκ που θα γίνονταν “ο ηγέτης αυτής της ομάδας”.
Ολα σχεδιασμένα από την αρχή ως το τέλος στην εντέλεια. Το πράγμα φαίνονταν από εκείνα τα φιλικά της προετοιμασίας και κάθε Κυριακή που περνούσε ο Παναθηναϊκός γίνονταν όλο και καλύτερος.
Την ίδια εποχή στον ΠΑΟΚ η ομάδα επένδυσε πάνω στο μεγάλο όνομα ξένου προπονητή. Στον Στέφενς. Μόνο που δεν... επένδυσε πάνω του. Ο Ολλανδός ήρθε, αλλά τον σχεδιασμό και τα “ψώνια” τα έκαναν άλλοι. Παίκτες επέλεγαν ο Τσιστιακόφ, ο Βρύζας, ο Γεωργιάδης, ο Παντελής Κωσταντινίδης, ο ίδιος ο Σαββίδης. Ολοι εκτός από τον Στέφενς. Και αφού ψώνισαν όλοι οι άλλοι μετά του είπαν “τώρα φτιάξε ομάδα...”
Ο Στέφενς το πάλευε. Με προβλήματα, όχι με τόση συνέπεια όση θα έπρεπε, αλλά το πάλευε. Για αυτό ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον στηρίξει. Τον Γενάρη οι μεταγραφές ήταν αποκλειστικά δικές του. Μαντούρο, Μάρτενς αποκτήθηκαν με πολύ βαριά συμβόλαια (τέτοιο δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό), αλλά ο Στέφενς μετά από λίγο μας αποχαιρέτησε και μαζί του “κάηκαν” και οι Μάρτενς, Μαντούρο. Ούτε στην αποστολή δεν ήταν χθες. Ο δεύτερος τυπικά είναι τραυματίας, αλλά και καλά να ήταν...
Ετσι δεν γίνονται ομάδες όμως. Τα λεφτά, τα βαριά συμβόλαια και οι συνεχόμενες μεταγραφές δεν φέρνουν την ευτυχία. Την ευτυχία και τα τρόπαια τα φέρνουν το σχέδιο, το πλάνο, η δουλειά η οποία, ναι γίνεται ευκολότερη αν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά όπως απέδειξε ο Αναστασίου γίνεται και χωρίς αυτά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.