Mαυρίας στο gazzetta.gr: «Τρομερή εμπειρία η Αγγλία!»

Νίκος Μαρούδας
Mαυρίας στο gazzetta.gr: «Τρομερή εμπειρία η Αγγλία!»

bet365

Ο Χάρης Μαυρίας μιλάει στο gazzetta.gr από το Σάντερλαντ για τον πρώτο του χρόνο στην Αγγλία, το πρώτο του γκολ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Καπίνο...

Το δικό του όνειρο ζει στην Premier League ο Χάρης Μαυρίας από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και η Σάντερλαντ έδωσε 3 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό για να τον κάνει δικό της. Ο διεθνής Έλληνας μέσος, εννέα μήνες μετά την μεταγραφή του, μιλάει στο gazzetta.gr για το πως είναι τα πράγματα στην Αγγλία, για το τι τον δυσκόλεψε τον πρώτο καιρό, την πρώτη του συμμετοχή και το πρώτο του γκολ, αλλά και το συναίσθημά του να μπαίνει στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ακόμα, αναφέρεται στην Εθνική ομάδα, την παρουσία του... κολλητού του Στέφανου Καπίνου σε αυτή, ενώ δηλώνει την πίστη του στον Παναθηναϊκό και την δουλειά του Γιάννη Αναστασίου, τόσο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο και για το κοντράρισμα στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν.

Έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός που βρίσκεσαι στην Αγγλία. Μπορείς να μας πεις πως ήταν τα πράγματα εκεί για σένα στις αρχές;

«Ήταν λίγο περίεργα στην αρχή... Έπρεπε να συνηθίσω την γλώσσα, την οργάνωση, όλα ήταν λίγο διαφορετικά απ' ότι τα είχα συνηθίσει. Προσαρμόστηκα γρήγορα και πλέον έχω συνηθίσει εδώ και είναι όλα πολύ ωραία. Ήταν λίγο δύσκολο με τον καιρό στις αρχές, ενώ εντός γηπέδου ήταν εξίσου δύσκολο να αντιμετωπίσω τον ρυθμό που είναι πιο υψηλός απ' ότι είχα συνηθίσει ακόμα και στην προπόνηση».

Πιστεύεις πως πλέον έχεις βελτιωθεί σαν ποδοσφαιριστής;

«Ειδικά μέσα από τις προπονήσεις έχω δουλέψει αρκετά. Δουλεύω παραπάνω από το φυσιολογικό, ενώ βελτιώνω και κάποια άλλα πράγματα. Πιστεύω πως έχω βελτιώσει πολλά σε μένα και έχω αλλάξει επίπεδο».

Οι εμπειρίες που έχεις πάρει αυτό τον πρώτο χρόνο σου στην Αγγλία, θεωρείς πως είναι σημαντικές για την καριέρα σου;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικές, έχω παίξει λίγα παιχνίδια, αλλά έχω παρακολουθήσει πολλά. Έχω δει αρκετά είτε από τον πάγκο είτε από την εξέδρα. Έχω την τύχη να δω τις μεγαλύτερες ομάδες που υπάρχουν στον κόσμο, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σίτι, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και το να βλέπεις τέτοιους αγώνες φέρνει πολύ σημαντικές εμπειρίες για μένα και το μέλλον μου».

Ποια είναι η αντιμετώπιση που έχεις από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και από τους ανθρώπους αυτής από την μέρα που πήγες στο Σάντερλαντ;

«Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ζεστός με τους παίκτες. Είναι πάρα πολύ παθιασμένοι με την ομάδα και έχουν τους παίκτες σε μεγάλη εκτίμηση και είναι πάντα δίπλα μας και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Από τους ανθρώπους έχω άριστη αντιμετώπιση. Σέβονται όλους τους παίκτες και από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο τον αντιμετωπίζουν το ίδιο. Αγαπούν την Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να έχουν κάποια διαφορετική αντιμετώπιση σε μένα... Τους αρέσει πολύ η χώρα μας και πραγματικά ζηλεύουν και θέλουν να έρχονται διακοπές το καλοκαίρι».

Πως ένιωσες όταν πέτυχες το πρώτο σου γκολ στην Αγγλία;

«Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα, όπως και κάθε γκολ, πόσω μάλλον όταν είναι το πρώτο σου και μάλιστα στην Αγγλία. Σε μια χώρα που ίσως έχει το καλύτερο πρωτάθλημα τους κόσμου με πολύ καλές ομάδες...».

Πριν το πρώτο γκολ όμως, ήρθε η πρώτη σου συμμετοχή με την Κρίσταλ Πάλας... Πως ήταν αυτή η... πρώτη φορά στο Αγγλικό πρωτάθλημα;

«Είχα συνηθίσει και με τον Παναθηναϊκό να μπαίνω στα βαθιά και εκείνη την στιγμή δεν σκέφτηκα καθόλου πως είναι η πρώτη μου φορά. Σκέφτηκα πως πρέπει να μπω και να βοηθήσω την ομάδα μου και με την ώθηση του κόσμου ξεπέρασα γρήγορα τα πρώτα λεπτά που είχα ένα μικρό άγχος και όλα ήταν πολύ ωραία».

Το καλοκαίρι ο Ντι Κάνιο ήταν αυτός που σε ήθελε πολύ στην ομάδα... Ωστόσο πλέον συνεχίζεις με άλλον προπονητή. Υπήρξε κάποια διαφορά στη συμπεριφορά του νέου τεχνικού; Ένιωσες πως θα μείνει λίγο πιο πίσω με αυτή την αλλαγή;

«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, αλλάζουν οι προπονητές. Εγώ όπως έκανα την δουλειά μου πριν την κάνω και μετά, όποιος προπονητής και αν ήρθε. Το μόνο που μου έχει ζητήσει είναι να έχω υπομονή, να δουλεύω όπως κάνω σκληρά και ότι θα πάρω κάποιες ευκαιρίες στο μέλλον».

Στον τελικό του Λιγκ Καπ δεν έπαιξες, όμως ήσουν στο Γουέμπλεϊ... Ποια είναι η αίσθηση να μπαίνεις σε αυτό το γήπεδο ακόμα και αν δεν παίζεις;

«Απίστευτη αίσθηση. Είναι το πιο ωραίο γήπεδο που έχω δει. Υπήρχαν 45.000 οπαδοί της Σίτι και άλλοι τόσοι της Σάντερλαντ, ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, από τις πιο ωραίες αναμνήσεις που έχω. Όπως είναι λογικό περνούσε από το μυαλό μου και αυτό που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός τότε στο Γουέμπλει, γιατί πήγαινα σε ένα ιστορικό γήπεδο. Ήταν ευκαιρία στον τελικό να πάρουμε το τρόπαιο, είχα στο μυαλό μου ότι θα πάρουμε το κύπελλο, αλλά ήταν επιτυχία για την Σάντερλαντ και μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό».

Το μέλλον σου είναι στην Σάντερλαντ ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα για να πάρεις κάποιες συμμετοχές;

«Έχω συμβόλαιο εδώ. Θέλω να προσπαθήσω τον επόμενο χρόνο να παίξω ακόμα περισσότερο. Είτε στην Championship είτε στην Premier League αν καταφέρουμε και μείνουμε στην κατηγορία».

Τι σου έχει λείψει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Σίγουρα το φαγητό και ο ήλιος... Φυσικά και οι φίλοι μου με την οικογένεια μου και όλα αυτά...».

Πάμε λίγο στα δικά μας... Πως βλέπεις την πορεία του Παναθηναϊκού φέτος;

«Εγώ από την αρχή τον πίστευα πάρα πολύ και ο κ. Αναστασίου έχει κάνει τρομερή δουλειά και φαίνεται. Όλα τα παιδιά έχουν κάνει αυτό που τους έχει ζητήσει και ως αποτέλεσμα έχουν αυτή την πορεία και πιστεύω ότι αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος είναι παράδειγμα προς όλες τις ομάδες. Με νέα παιδιά από τις ακαδημίες παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει καταφέρει να τα πάει πολύ καλά».

Ο Παναθηναϊκός είναι στον τελικό του Κυπέλλο. Μπορεί να το κατακτήσει;

«Πραγματικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα Κύπελλο. Αν αυτό γίνει φέτος που στην αρχή αμφισβητήθηκε πολύ θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως μπορεί να το πάρει. Έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, όχι στα λόγια αλλά μέσα στο γήπεδο... Ωστόσο είναι ένας τελικός, ένα ματς και όλα γίνονται...».

Μπορεί του χρόνου να κοντράρει τον Ολυμπιακό;

«Ναι γιατί να μην μπορεί; Το έκανε ήδη στον δεύτερο γύρο που ήταν καλύτερος. Μάλιστα μέσα από το 0-3, ανταμείφθηκαν οι κόποι όλης της χρονιάς μέσα από αυτό το ξέσπασμα στο Καραϊσκάκη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει μια ομάδα που πρέπει να την σέβονται όλοι».

Επόμενος προσωπικός σου στόχος μπορούμε να πούμε ότι είναι η Εθνική ομάδα;

«Για να είσαι στην Εθνική πρέπει να παίζεις. Αν αρχίσω να παίζω τότε επόμενος στόχος θα είναι η Εθνική, ναι».

Πιστεύεις πως στο Μουντιάλ μπορεί να πετύχει κάτι καλό η Ελλάδα;

«Έχει έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά έχει αποδείξει πολλές φορές πως στα δύσκολα τα βγάζει πέρα και θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν περάσει τον όμιλο...».

Είσαι βασικό μέλος της Εθνικής Ελκπίδων. Θα τα καταφέρετε να βρεθείτε στο Euro το καλοκαίρι;

«Έχουμε δυο παιχνίδια τον Σεπτέμβρη με Σουηδία εκτός και την Πολωνία εντός. Πρέπει να τα κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια και έπειτα θα παίξουμε μπαράζ για να περάσουμε στο Ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα και το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε από 15 χρονών και μαζί με τον κ. Τσάνα που κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουμε φτιάξει κάτι πολύ καλό».

Την παρουσία του... κολλητού σου Στέφανου Καπίνο πως την βλέπεις φέτος; Πιστεύεις πως θα καταφέρει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ;

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος θα είναι μέσα στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Πρέπει να είναι κατά την άποψή μου. Κάνει μια πολύ καλή πορεία φέτος, έχει δουλέψει πάρα πολύ και έχει βελτιωθεί. Είναι στην κατάλληλη στιγμή ώστε να βρεθεί στο Μουντιάλ. Δεν παίζουν ρόλο οι ηλικίες».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα