Σιόντης: «Δίκαια μείναμε στην κατηγορία»

Σιόντης: «Δίκαια μείναμε στην κατηγορία»

bet365

Για την παραμονή της Βέροιας στην κατηγορία, μίλησε στο gazzetta.gr ο Σιόντης, που χαρακτήρισε άνθρωπο-κλειδί τον Ντόστανιτς, ενώ... έσταξε μέλι για Αναστασίου, Μπεν και Παναιτωλικό.

Απόλυτα δίκαιη είναι η παραμονή της Βέροιας σύμφωνα με τον Στέφανο Σιόντη, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για την πολύτιμη συμβολή του Ντόστανιτς, που έφερε ισορροπία στην «Βασίλισσα του Βορρά» και την οδήγησε στην σωτηρία. Ο 27χρονος αμυντικός, σχολίασε και την δουλειά που γίνεται σε Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, ενώ δεν έκρυψε την λύπη του για τον υποβιβασμό του Άρη, η δυναμική του οποίου θα λείψει πολύ από το πρωτάθλημα.

«Περάσαμε πάρα πολλά μέσα στην σεζόν, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, γεμάτη τελικούς. Αλλάξαμε πολλές φορές προπονητή και αυτό μας άφηνε πίσω. Ευτυχώς, με την έλευση του κ. Ντόστανιτς, χωρίς να θέλω να μειώσω όσους προηγήθηκαν στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας, βρήκαμε τα πατήματά μας και γίναμε πιο ανταγωνιστικοί. Έτσι, αν και χρειάστηκε να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, πετύχαμε την παραμονή.

Η δουλειά που έγινε από τον κ. Ντόστανιτς ήταν πάρα πολύ καλή, αφού κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων, να μας κάνει μία γροθιά και να περάσει το πλάνο του στην ομάδα. Ξέρει πως να κρατάει τις ισορροπίες και αυτό φαίνεται από την απόδοση των... αναπληρωματικών. Όποτε κάποιος παίκτης ερχόταν από τον πάγκο, τα έδινε όλα, ήταν ετοιμοπόλεμος και συχνά απέδιδε ακόμα καλύτερα κι από τον βασικό! Ό προπονητής κατάφερε με την δουλειά του να κερδίσει τον σεβασμό όλων».

Στην καριέρα σου έχεις παλέψει άλλη μία φορά για την παραμονή. Τότε, δεν τα κατάφερες με τον Παναιτωλικό, με την πορεία να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Συγκρίνεις στο μυαλό σου τις δύο αυτές περιπτώσεις;

«Είναι έτσι ακριβώς, αντίθετες περιπτώσεις. Στον Παναιτωλικό η χρονιά είχε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, μέχρι που τον Δεκέμβρη υπήρχαν συζητήσεις για μεταγραφική ενίσχυση, με στόχο το... όνειρο της Ευρώπης. Στην πορεία, όμως, είχαμε 7-8 τραυματισμούς βασικών παικτών, η ομάδα λύγισε και τελικά υποβιβάστηκε. Θυμάμαι τις εμβόλιμες με την Δόξα και Λεβαδειακό, που όλες οι ομάδες έπαιρναν βαθμούς και εμείς δεν πήραμε ούτε 1 πόντο! Φέτος όλα πήγαν ανάποδα, μπορεί η ομάδα να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε, οι αλλαγές στον πάγκο μας αποσυντόνισαν, όμως, όπως είπα και πριν, καταφέραμε να γίνουμε ένα καλό σύνολο κάτω από την καθοδήγηση του κ. Ντόστανιτς και να μείνουμε δίκαια στην κατηγορία».

Η κατάταξη στον... πάτο της βαθμολογίας πιστεύεις πως είναι δίκαιη;

«Καταρχάς, θέλω να πω πως δεν είναι καθόλου ωραίο να υποβιβάζονται ομάδες σαν τον Άρη, με ιστορία, κόσμο και βαριά φανέλα. Είναι πραγματικά κρίμα, το συζητούσαμε και με τα παιδιά στην ομάδα όταν παίξαμε στο «Κλ. Βικελίδης», όπου η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Όπως επίσης είναι κρίμα και για τον Απόλλωνα, αφού είναι μία ομάδα που πάλεψε, που τα είχε όλα τακτοποιημένα και έβγαζε υγεία. Όσο για την Ξάνθη, που θα παίξει στα μπαράζ, νομίζω πλήρωσε την αστάθεια που παρουσίασε τον τελευταίο καιρό.

Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν η κατάταξη είναι δίκαιη, όμως μπορώ να μιλήσω για την ομάδα μου και όσα έζησα με την Βέροια. Παλεύαμε κάθε ματς, κάθε μας νίκη ήταν δίκαιη, δεν είχαμε κανένα τυχερό παιχνίδι, στο οποίο να πάρουμε βαθμούς χωρίς να είμαστε καλύτεροι και χωρίς να το αξίζουμε. Για να πάρουμε την νίκη, έπρεπε τις περισσότερες φορές να πετύχουμε πάνω από ένα γκολ και να... ματώσουμε.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μπεν, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Βέροια;

Όλα όσα έχει πετύχει στην σεζόν, μιλούν από μόνα τους. Η απόδοσή του ήταν φανταστική, παραλίγο να βγει πρώτος σκόρερ, ενώ αγωνιζόταν σε μία ομάδα πάλευε για την σωτηρία της. Έχει όλο το... πακέτο, είναι εργατικός, με πολύ καλό χαρακτήρα, σεμνός ταπεινός, αλλά και... φονιάς στο γήπεδο! Κάθε Κυριακή έδειχνε πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι, ήταν μία μόνιμη απειλή για κάθε αντίπαλο, ειδικά στον ανοιχτό χώρο και πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες για το βήμα παραπάνω».

Παρακολουθείς την πορεία των ομάδων που έχεις περάσει;

«Φυσικά, έχω και φίλους που μιλάμε μετά τα παιχνίδι και ενημερώνομαι. Ο Παναιτωλικός είναι στα πάνω του και χαίρομαι πολύ για αυτό, αφού την έχω αγαπήσει την ομάδα. Μπορεί όταν πέρασα από το Αγρίνιο να μην είχαμε καλή κατάληξη, αφού ήρθε ο υποβιβασμός, όμως τώρα έχει γίνει τρομερή δουλειά, η ομάδα κάνει πολύ καλή πορεία και με χαροποιεί αυτό.

Στην Καβάλα, πάλι, τα πράγματα είναι άσχημα. Εγώ την έζησα σε πολύ καλές στιγμές, αλλά τώρα ταλαιπωρείται σε χαμηλές κατηγορίες, υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική ξανά... Ελπίζω πως θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά ψηλά.

Για τον Παναθηναϊκό, τι έχεις να πεις; Πως βλέπεις την δουλειά που γίνεται;

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είχα την τιμή να δουλέψω με τον κ. Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, όταν ήταν βοηθός του Τεν Κάτε. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ σωστή αντίληψη για το ποδόσφαιρο, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν παίξαμε στην Βέροια, η ομάδα είναι δουλεμένη φοβερά στην τακτική και την ταχύτητα.

Παρόλα αυτά, μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα, που δεν μπορεί να αρκεστεί σε αυτά. Το μέγεθος του συλλόγου δεν το επιτρέπει. Καλό το ελκυστικό ποδόσφαιρο, ειδικά όταν έχουν γίνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, όμως ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στόχο πάντα το πρωτάθλημα».

Πως γιορτάσατε την παραμονή;

Βγήκαμε όλοι μαζί χτες για να... γλεντήσουμε. Η χρονιά ήταν δύσκολη, οπότε χτες μας βγήκε η πίεση και η ανακούφιση ήταν τεράστια. Μέχρι εκεί όμως, τώρα θα κοιτάξουμε αυτές τις γιορτινές ημέρες να βρεθούμε με τις οικογένειές μας, να ξεκουραστούμε και μετά να δούμε την επόμενη ημέρα».

Εσένα, που θα σε βρει η επόμενη ημέρα, ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου αυτό. Η ένταση ήταν μεγάλη, οπότε το μυαλό μου ήταν μόνο στην Βέροια και στην παραμονή. Τώρα που θα ηρεμήσουμε όλοι, θα ξεκινήσει η οργάνωση της νέας σεζόν και βλέπουμε. Πρώτο μέλημα, είναι να αποφασίσει η ομάδα τι θέλει. Εγώ μένω ελεύθερος, οπότε όταν έρθει η ώρα θα συζητήσω για το μέλλον μου, όχι όμως ακόμα. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να απολαύσουμε την επίτευξη του στόχου, που μας δίνει και αρκετό χρόνο να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα