Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4

bet365

Με τον Ρονάλντο εκτός αποστολής η Ρεάλ έπιασε σούπερ απόδοση στο Β' μέρος, πέρασε με 4-0 από τη Σοσιεδάδ και παρέμεινε εντός τίτλου.

Το ταξίδι στο Σαν Σεμπαστιάν αποτελούσε την πιο δύσκολη αποστολή μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και η ανησυχία ήταν έκδηλη. Ο Κριστιάνο εξαιτίας ενός τσιμπήματος στο γόνατο έμεινε προληπτικά εκτός αποστολής και ο Ντι Μαρία που είχε ίωση, δεν θα ξεκινούσε. Η Σοσιεδάδ πάλι ονειρευόταν τη νίκη που θα την έφερνε στην πόρτα της τετράδας. Ζόρικα λοιπόν τα πράγματα, κάτι που αποδείχτηκε στο Α' μέρος, όπου οι Μαδριλένοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι. Στην επανάληψη όμως και με το παιχνίδι να ανοίγει, βρήκαν ρυθμό, χώρο για τρέξιμο και διέλυσαν τους Βάσκους με 4-0.

Για να συμβεί όμως αυτό, είχε λύσει την κατάσταση το γκολ του Ιγιαραμέντι μισό κλικ πριν την ανάπαυλα (45'). Στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων (ναι, δεν είχαν φτιάξει καμία άλλη), ο Μπενζεμά έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Μπράβο και στην επαναφορά ο Ιγιαραμέντι σκότωσε την τέως ομάδα του, δίχως να πανηγυρίσει. Το φοβερό ήταν πως δεν είχε σκοράρει ποτέ σε αυτό το γήπεδο ως παίκτης της Σοσιεδάδ. Το ματς πάντως είχε ξεκινήσει με πίεση των γηπεδούχων που όμως ούτε εκείνοι κατάφεραν να απειλήσουν τον Ντιέγο Λόπεθ.

Στο Β' οι Μερνέγκες μπήκαν φουριόζοι. Για την ακρίβεια, ήταν τρομερά εύστοχοι, καθώς εκ των οκτώ συνολικά προσπαθειών τους εντός εστίας, οι τέσσερις μπήκαν γκολ και δύο ακόμα σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι! Το πρώτο σίδερο ακούστηκε στο 49' με την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος και το δεύτερο στο 65' με τη βολίδα του Μπενζεμά. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 που ήταν ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ. Χωρίς πίεση ο Μπράβο με το πόδι έστειλε τη μπάλα στον Μπέιλ, ο οποίος από τα 25 μέτρα με δυνατό χαμηλό σουτ αξιοποίησε το δωράκι, καθώς ο Μπράβο εκτός των άλλων βρισκόταν και εκτός θέσης.

Ηταν το 13ο γκολ του στην Ισπανία και το 18ο σε όλες τις διοργανώσεις (έχει και 15 ασίστ), ενώ ο Ουαλός ήταν γενικώς ο κορυφαίος του γηπέδου μαζί με τον Μόντριτς που μοίρασε ωραία το παιχνίδι και τον Σέρχιο Ράμος που σταματούσε κάθε κίνδυνο πριν εκδηλωθεί. Στο 85' ο Σέρχιο Ράμος έγινε και πασέρ. Σε μία περίεργη συνεργασία του αμυντικού διδύμου στην αντίπαλη όμως περιοχή (83') έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στο πόδι του Πέπε που πλάσαρε στην αριστερή γωνία για το 4ο φετινό γκολ του (αποτελεί προσωπικό ρεκόρ του που είχε επαναλάβει το 2006-'07 με την Πόρτο).

Η φόρα της Ρεάλ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 88' μετά από τέλεια μακρινή κάθετη του Ντι Μαρία, ο Μοράτα στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έκανε άψογο πλασέ για να κλείσει το καρέ (έχει ένα γκολ κάθε 52 λεπτά συμμετοχής). Το φινάλε βρήκε τους νικητές ικανοποιημένους, αλλά οχι ευτυχισμένους, καθώς ναι μεν παρέμειναν εντός του τίτλου, αλλά εκείνη η ήττα στη Σεβίλλη μετά από εκείνη του Clasico εξακολουθεί να τους στοιχειώνει και να τους κρατά στο -3 από την 1η Ατλέτικο, από την οποία χάνουν και στην ισοβαθμία (σ.σ.: μετρούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

Σοσιεδάδ: Μπράβο, Μίκελ Γκονθάλεθ (73' Πάρδο), Ινιγο Μαρτίνεθ, Κάρλος Μαρτίνεθ, Χοσέ Ανχελ (18' Ανσοτέγκι), Ελουστόντο, Μπεργάρα, Θουρουτούθα (62' Αγκιρέτσε), Κανάλες, Γκριεζμάν, Βέλα

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσάμπι Αλόνσο (87' Καζεμίρο), Μόντριτς, Ιγιαραμέντι, Ισκο (81' Ντι Μαρία), Μπέιλ (86' Μοράτα), Μπενζεμά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα