ΑΕΛ-Πανελευσινιακος 2-1

Gazzetta team
ΑΕΛ-Πανελευσινιακος 2-1

bet365

Η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο της Γ΄εθνικής, καθώς κέρδισε με 2-1 τον Πανελευσινιακό στον τελικό της Λιβαδειάς που παρακολουθήσατε ζωντανά από το gazzetta tv!

Η ΑΕΛ είναι η πρώτη κάτοχος κυπέλλου Γ΄εθνικής! Η «βυσσινί θύελλα» σε έναν τελικό που είδατε σε ζωντανή μετάδοση από το gazzetta tv (σε περιγραφή Φώτη Καρακούση και ρεπορτάζ Αχιλλέα Τσιμπογιάννη) επικράτησε στον τελικό που έγινε στην Λιβαδειά με 2-1 του Πανελευσινιακού! Όλα έγιναν στα πρώτα 30 λεπτά καθώς τότε σημειώθηκαν και τα 3 γκολ του αγώνα, που δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας!

Οι τυπικά γηπεδούχοι μόλις στο 4' πήραν κεφάλι στο σκορ με πέναλτι, λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε η Ελευσίνα και λίγο πριν το ημίωρο ο Στεφανίδης βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη η ποιότητα έπεσε, η Λάρισα με την εμπειρία της διαχειρίστηκε σωστά το ματς και παρά την πίεση του Πανελευσινιακού να ισοφαρίσει και να πάει το ματς στην παράταση άντεξε! Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους πολλούς Λαρισαίους που ήταν παρόντες στην Λιβαδειά να πανηγυρίζουν ένα ακόμη τίτλο για την ιστορική ΑΕΛ!

Γκολ από τα... αποδυτήρια και επεισόδια

Έχοντας τη στήριξη πάνω από 1500 οπαδών της η Λάρισα είχε έναν και μοναδικό στόχο, να κατακτήσει το πρώτο Κύπελλο της Γ' Εθνικής στην ιστορία. Αυτό το έπραξαν οι «βυσσινί» στη Λιβαδειά, όπου κέρδισαν 2-1 τον Πανελευσινιακό, που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να στείλει το ματς στην παράταση.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς, μόλις στο 4', όταν ο Στεφανίδης ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, το παιχνίδι συνεχίστηκε με επεισόδια, καθώς η αστυνομία καθυστέρησε την είσοδο των οργανωμένων της ΑΕΛ, «Monsters», κάτι που σήκωσε αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό έφερε τη διακοπή του ματς για περίπου δέκα λεπτά από τον διαιτητή Σελίμο, με την αστυνομία να προχωράει σε προσαγωγές και μόνο μία σύλληψη, ενώ ο απολογισμός ήταν 265 σπασμένα καθίσματα, εκ των οποίων τα 262 ήταν στην πλευρά των οπαδών της Λάρισας.

Με το ίδιο νόμισμα!

Όταν αυτό συνεχίστηκε, ήρθε και η ισοφάριση για τον Πανελευσινιακό, με την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα να πληρώνει την αδράνεια στην άμυνα με το ίδιο νόμισμα στο 20'. Ο Σελίμος έδειξε την άσπρη βούλα στο 20' και στο 22' ο Κουσκουνάς ήταν εύστοχος για το 1-1.

Το τέρμα αυτό πείσμωσε τους Θεσσαλούς, που πίεσαν, είχαν μια καλή φάση στο 26', όπου ο Τσακιλτζίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκούρτσα, και πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 28'.

Ο Νεμπεγλέρας, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους της Λάρισας στο πρώτο μέρος, εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσακιλτζίδης έκανε τραγική έξοδο και ο Στεφανίδης βρήκε την μπάλα με το στήθος στην προσπάθειά του για κεφαλιά για να τη στείλει στα δίχτυα.

Φωνές από Πανελευσινιακό, το τρόπαιο στην ΑΕΛ

Στο 31' ο Πατινιώτης πλάσαρε από κοντά άουτ, ενώ ο Σικαλιάς «έβγαλε» το σουτ του Σουλελέ στο 35', με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και την ΑΕΛ να έχει το προβάδισμα. Στην επανάληψη οι «βυσσινί» αγχώθηκαν, έμειναν πίσω και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Ελευσίνας να απειλήσει και να έχει σημαντικότατες ευκαιρίες για να στείλει το ματς στην παράταση.

Παρά ταύτα, οι πρώτες αξιόλογες φάσεις ήταν για τη Λάρισα, με τον Τσακιλτζίδη να μαζεύει την μπάλα στην κεφαλιά του Στεφανίδη και στο σουτ του Γκούρτσα στο 52' και στο 55', αντίστοιχα, ενώ την είδε να φεύγει πάνω από τα δοκάρια στο ωραίο γυριστό σουτ του Στεφανίδη στο 56'.

Ο Σουλελές σούταρε άουτ από πολύ καλό σημείο στο 62' και στο 68' ο Πανελευσινιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρούσση. Όμως, ο Σελίμος έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και στο 77' ένα λάθος του Ρούσση θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα του. Ο Κουσκουνάς πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, με τον Σικαλιά να διορθώνει τα... κακώς κείμενα και να παραχωρεί κόρνερ.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον στο 82', που δε βρήκε δίχτυα, και την ΑΕΛ να πανηγυρίζει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2007 και το πρώτο Κύπελλο Γ' Εθνικής που έγινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις

Λάρισα: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιακάς, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (71' Σαββίδης), Τσεμπερίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (88' Αραμπατζής), Καρακατσάνης (60' Πλιάγκας).

Πανελευσινιακός: Τσακιλτζίδης, Ριζογιάννης, Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαναγιώτου, Στουρνάρας, Σουλελές (70' Ουέλινγκτον), Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γιαννούλης (46' Κωνσταντινίδης), Αλεξανδρόπουλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ Τελευταία Νέα