Τα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Μίτσελ!

Τα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Μίτσελ!

Δημήτρης Τομαράς
Τα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Μίτσελ!

bet365

Το δόγμα Μίτσελ «όποιος δουλεύει και αξίζει, παίζει» ισχύει και για μεγάλους και για μικρούς! Διαβάστε στο Gazzetta για τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς που πήραν χρίσμα από τον Ισπανό.

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στου Ρέντη ο Μίτσελ ξεκίνησε να δουλεύει με νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες παίκτες από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Άλλους τους ανέβαζε στην πρώτη ομάδα για να τους τσεκάρει στις προπονήσεις, άλλους τους έπαιρνε μαζί σε αποστολές στην Ευρώπη για να πάρουν εμπειρίες και σε άλλους έδινε την δυνατότητα να πάρουν λεπτά συμμετοχής, όπως για παράδειγμα στον φορ Νίκο Ιωαννίδη, που μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στην Γερμανία.

Φέτος τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Ή μάλλον έχουν προς το καλύτερο, διότι ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούνται και δοκιμάζονται σε συνθήκες πρώτης ομάδας έχει αυξηθεί. Ο ερυθρόλευκος τεχνικός έχοντας δουλέψει σε επίπεδο υποδομών στην Ισπανία και έχοντας καταφέρει να αναδείξει παίκτες είναι διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και συνεχίζει να προβιβάζει παίκτες στην πρώτη ομάδα. Το πιο περίτρανο παράδειγμα αξιοποίησης αποτελεί ο Νίκος Βέργος.

Μετρά ήδη 56 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και 1 γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (στο 60' του εν λόγω ματς). Έπαιξε 35 λεπτά κόντρα στους Αρκάδες και 21 με τον Εργοτέλη. Παρουσία όμως έχει και στο Κύπελλο. Έχει παίξει λίγο παραπάνω από ένα ημίχρονο στο 5-1 με τον Φωκικό στο Φάληρο.

Το χάιλαιτ του σαφώς και ήταν η παρουσία του στην ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη μπαίνοντας στο 82' ως αλλαγή στην θέση του Φουστέρ στο παιχνίδι που ως γνωστόν τελείωσε 3-0. Ο Βέργος δεν αποτελεί το μοναδικό... διαμαντάκι που θέλει να προωθήσει και να δει να πετυχαίνει ο Μίτσελ.

Ο νεαρός γκολκίπερ Λευτέρης Χουτεσιώτης κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και πήρε φέτος γεύση από Τσάμπιονς Λιγκ μετέχοντας σε ουκ ολίγες αποστολές. Ο Πραξιτέλης Βούρος αποτέλεσε τον μοναδικό πιτσιρικά που ξεκίνησε βασικός στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα σε επίσημο ματς. Ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό (που έληξε 3-5 υπέρ του Ολυμπιακού).

Ο Αντώνης Παπασάββας από την άλλη μετρά ένα ημίχρονο παρουσίας στον ίδιο αγώνα σκοράροντας με ωραίο τρόπο στο 86'. Σαράντα πέντε λεπτά συμμετοχής στο Κύπελλο και στο προαναφερθέν ματς με την ομάδα της Άμφισσας έχει και ο Μανώλης Σαλιάκας.

Με αυτά και με αυτά ο Ισπανός τεχνικός δείχνει τον... δρόμο και αναδεικνύει έναν άλλο τρόπο δουλειάς και προσέγγισης για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και οι οποίες επιδιώκουν και καλή πορεία στην Ευρώπη, φανερώνοντας πως πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για νεαρούς ποδοσφαιριστές με ταλέντο, όρεξη και πάθος για δουλειά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία για τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει πιο πολύ στα μάτια του Μίτσελ:

Νίκος Βέργος: Ο γεννηθείς στις 13/01/1996 Νίκος Βέργος αποτελεί ένα... πολυβόλο των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού και ένα σπουδαίο ταλέντο που ξεκίνησε απο το χάντμπολ! Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του ως επιθετικός. Και αυτός είχε επιλεγεί από τον Μίτσελ για την αποστολή της πρώτης ομάδας στο περσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Φέτος παίρνει χρόνο συμμετοχής και σκοράρει μετρώντας 2 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αφήνει δε τις καλύτερες δυνατές υποσχέσεις για το μέλλον.

Λευτέρης Χουτεσιώτης: Είναι ψηλός, με καλή σωματοδομή, καλά αντανακλαστικά και σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Ο νούμερο 2 γκολκίπερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού αφού ανέβασε τον πήχη του ανταγωνισμού για τον βασικό Άρη Βλάχο έπεσε στα... βαθιά με την παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Γεννήθηκε στις 20/07/1994 και είναι από το Μακρυχώρι Λάρισας

Πραξιτέλης Βούρος: Από την Μυτιλήνη και τον Αιολικό ο νεαρός Βούρος βρέθηκε στον Πειραιά και στου Ρέντη. Ο γεννηθείς στις 05/05/95 παίζει κυρίως ως αμυντικός και εντοπίστηκε στο νησί του Αιγαίου από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι αφού έμειναν ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι από εκείνον τον απέκτησαν. Το πρώτο του μεγάλο του... παράσημο;

Ό,τι είχε περάσει πέρυσι το... κατώφλι της πρώτης ομάδας και μπήκε στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Φέτος αγωνίστηκε βασικός κόντρα στον Φωκικό στο Κύπελλο. Ο παίκτης αυτός μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις θέσεις της άμυνας. Εκείνη που προτιμά ο ίδιος είναι η θέση του δεξιού μπακ. Και αυτός ο παίκτης έχει συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Δεν είναι τυχαίο πως τον εκπροσωπεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που έχει επενδύσει πολλά στο ταλέντο και τις δυνατότητές του. Ο Βούρος είναι από φέτος φοιτητής καθώς εισήχθη στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντώνης Παπασάββας: Ο Παπασάββας είναι ένα ακόμα παιδί που έχει την ευχέρεια να προσφέρει σε διάφορες θέσεις σε άμυνα και κέντρο. Κανονικά είναι αμυντικό χαφ αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα και ως στόπερ. Έχει γεννηθεί στις 20/03/1995. Με την πρώτη ομάδα έβαλε γκολ στο Κύπελλο και το ματς με τον Φωκικό. Είχε αρχίσει να υπολογίζεται από τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας από την εποχή που ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και εκείνος φέτος πέρασε στο Πανεπιστήμιο και στο ίδιο ακριβώς τμήμα με τον συμπαίκτη του, Πραξιτέλη Βούρο.

Μανώλης Σαλιάκας: Από την Κ19 του Εργοτέλη και το Ηράκλειο της Κρήτης έκανε το μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό! Ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός (που είναι γεννημένος στις 12/09/96) ήταν για αρκετό καιρό υπό την παρακολούθηση των Πειραιωτών. Ο Σάλιακας θεωρείται απο τα καλύτερα ταλέντα στην Κρήτη και είναι μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων. Μάλιστα στην συμφωνία που έγινε για να πιάσει Λιμάνι ο Εργοτέλης πήρε και ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη. Μετράει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας.

* Ο Μίτσελ έχει καταγράψει στο μπλοκάκι του και έχει πάρει σε αποστολές και άλλους παίκτες από τις ερυθρόλευκες υποδομές όπως για παράδειγμα τον Ηλία Ιγνατίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα