Χέρτα Βερολίνου – Μπάγερν 1-3

Χέρτα Βερολίνου – Μπάγερν 1-3

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησε τη Μπάγερν στην 23η και πιο γρήγορη κατάκτηση πρωταθλήματος όλων των εποχών στη Μπουντεσλίγκα.

Το σενάριο ήταν σημειολογικά και ιδανικά στημένο. Το ραντεβού ήταν κλεισμένο στο «Ολυμπιακό Στάδιο». Εκεί όπου πέρσι τον Ιούνιο ο Γιουπ Χάινκες έλεγε το μεγάλο αντίο, ολοκληρώνοντας στον τελικό Κυπέλλου ένα μυθικό τρεμπλ. Για να ακολουθήσει το γνωστό ερώτημα: Τι καλύτερο θα μπορούσε δηλαδή να κάνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Για να μην απαριθμήσουμε όλα τα επιτεύγματα του από τότε που κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν με άπειρα ρεκόρ, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Μουντιάλ Συλλόγων, ας μείνουμε στα εγχώρια ζητήματα. Εκεί λοιπόν, στο Βερολίνο, ο Καταλανός έλαβε και το... πιστοποιητικό του πρωταθλητή. Για την ακρίβεια η δική του Μπάγερν έλαβε τη σφραγίδα της πιο γρήγορης πρωταθλήτριας όλων των εποχών στη Μπουντεσλίγκα, παίρνοντας και μαθηματικά τον τίτλο από τον Μάρτιο. Η περσινή που ήταν η μέχρι σήμερα αντίστοιχα κορυφαία επίδοση, είχε γιορταστεί στις 6 του Απρίλη.

Για να έρθει και με τη βούλα αυτό το 23ο πρωτάθλημα (σ.σ.: έχει ακόμα ένα προπολεμικό εκτός Μπουντεσλίγκα), οι Βαυαροί δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι διαφορετικό απ' ότι συνήθως. Το εύκολο πέρασμα με 3-1 από την έδρα της Χέρτα ήταν για τους παίκτες του Πεπ απλά μία ακόμα ημέρα στη... δουλειά. Το πάρτι ουσιαστικά ξεκίνησε με το καλημέρα. Μόλις στο 6' και μετά από λάθος διώξιμο του Γιάνκερ, μέσα από την περιοχή ο Κρόος πλάσαρε για το 1-0. Μέχρι και το 2-0 με την κεφαλιά του Γκέτσε (14') μετά από γλυκιά σέντρα του Σβαϊνστάιγκερ, ήταν ζήτημα εάν οι γηπεδούχοι ακούμπησαν τη μπάλα δύο φορές, δείγμα του τι ακριβώς συνέβαινε στο χορτάρι.

Σταδιακά η κατάσταση στην περιοχή των πρωτευουσιάνων χαλάρωσε, αλλά στο 37' ήρθε η κεφαλιά του Μίλερ να τραντάξει το δοκάρι. Ο Γερμανός επιθετικός έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο 55', όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κραφτ, με τη λόμπα του όμως να καταλήγει άουτ. Στο 66' σε μία ανύποπτη στιγμή ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που μέχρι τότε δεν είχαν καν απειλήσει. Ο Ραφίνια φάνηκε να σπρώχνει τον Αντριάν Ράμος που με τη σειρά του έπεσε θεατρινίστικα και στη συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα. Ωστόσο, αντί να πιέσει η Χέρτα για την ισοφάριση, ήρθε το τελικό 3-1 στο 79', με τον Ριμπερί να υποδέχεται την ασίστ του κορυφαίου στο ματς Γκέτσε και να τσιμπάει τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα.

Το φινάλε βρήκε τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν τον τίτλο όπως και την 19η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα, στο οποίο τρέχουν επίσης το αήττητο σερί των 52 αγώνων (46-6-0). Μαζί με αυτά θα ακολουθήσουν ένα σωρό μοναδικές επιδόσεις. Μία τέτοια είναι και το ότι το πέρασμα από την πρωτεύουσα ήταν η 10η διαδοχική εκτός έδρας νίκη, νούμερο που αποτελεί σχετικό ρεκόρ στη Γερμανία. Πρώτος μεταξύ ίσων στους πανηγυρισμούς ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ που γιόρτασε την 7η πρωτιά του στη Μπουντεσλίγκα. Μόνο οι Ολιβερ Καν και Μεμέτ Σολ έχουν ένα περισσότερο στην ιστορία του συλλόγου και η λογική ορίζει πως δεν θα αργήσει να τους ξεπεράσει. Ευτυχισμένος και ο Πεπ Γκουαρδιόλα που έγινε ο δεύτερος Ισπανός προπονητής μετά από τον Χοσέ Αρίμπας (έχει τρία πρωταθλήματα με τη Ναντ) που παίρνει κούπα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το φοβερό με τον Πεπ είναι πως έφτασε τον 17ο τίτλο της τόσο πρώιμης καριέρας του στους πάγκους, όσα ακριβώς είχε και ως παίκτης.

Πλέον αυτό που απομένει είναι το κυνήγι της επανάληψης του τεμπλ και κάμποσα ακόμα ρεκόρ, όπως αυτά της συγκομιδής βαθμών, της αήττητης σεζόν και της καλύτερης επίθεσης. Τι λέτε δεν θα τα κάνει και αυτά;

* 1.078 σωστές πάσες έκανε σε αυτό το ματς η Μπάγερν, νούμερο που είναι νέο ρεκόρ πρωταθλήματος (ο Λαμ είχε 134 στις 134 επιτυχημένες)!


* Rekordmeister είναι το παρατσούκλι που δικαιωματικά έχει αποδοθεί στη Μπάγερν και έχει τη σημασία της πολυπρωταθλήτριας, αυτής που έχει το ρεκόρ πρωταθλημάτων!

Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Φαν ντερ Μπεργκ, Μπρουκς, Πέκαρικ, Κομπιασβίλι (64' Νίμαγιερ), Γιάνκερ, Σουλτς, Μουχτάρ (71' Ρόνι), Χοσογκάι, Σχέλμπρεντ, Αντριάν Ράμος

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Αλάμπα, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (64' Τιάγκο), Κρόος, Γκέτσε, Ρόμπεν (54' Ριμπερί), Μίλερ (54' Μάντζουκιτς)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα