Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

bet365

Ο Ρούνεϊ που έπαιξε στην κορυφή, με μία γκολάρα από τα 40 μέτρα και ένα ακόμα τυχερό οδήγησε τη Μάντσεστερ στο εύκολο 0-2 επί της Γούεστ Χαμ.

Το διώξιμο του Γιανγκ (8') από την άμυνα ήταν στα τυφλά. Και όμως θα του πιστωθεί ως ασίστ. Ενόσω η μπάλα βρισκόταν στον αέρα, ο Γουέιν Ρούνεϊ έβαλε το σώμα (ίσως και το χέρι του) και έσπρωξε ελαφρά τον αντίπαλο. Στα κλάσματα του δευτερολέπτου που ακολούθησαν, ο Αγγλος πρόλαβε να σηκώσει το κεφάλι και ο εγκέφαλος του κατάφερε να υπολογίσει απόσταση + δύναμη και να διαβιβάσει την πληροφορία στο δεξί πόδι του. Τα υπόλοιπα ήταν απλά μία κάκιστη εκτίμηση του Αντριάν. Ο τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ δεν ήταν μόνο εκτός εστίας, αλλά είναι απίστευτο το ότι έχασε τον προσανατολισμό του και δεν ήξερε πως να γυρίσει το σώμα του. Φυσικά η δική του αδυναμία να κάνει τα βασικά, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την σούπερ έμπνευση του Ρούνεϊ που από τα 40 μέτρα άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Απτον Παρκ».

Με τον Φαν Πέρσι στα πιτς για τον επόμενο ενάμιση μήνα, ο ηγέτης των Κόκκινων Διαβόλων βρέθηκε μόνος του στην κορυφή σε ένα 4-2-3-1 με τον Μάτα από πίσω του. Η έκπληξη όμως στο εν λόγω σχήμα ήταν η παρουσία του Κάρικ ως σέντερ μπακ! Ένα καό γενικά παιχνίδι ο Ρούνεϊ ήταν αρκετά καλός και φυσικά τυχερός, καθώς το δεύτερο γκολ του δόθηκε σαν δωράκι. Ο Γιανγκ αυτή τη φορά (33') προσπάθησε να κάνει κανονική ασίστ, ο Νόουμπλ προσπάθησε να διώξει μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε στραβοκλωτσιά και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ρούνεϊ που δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα. Με τα δύο αυτά γκολ ο Αγγλος επιθετικός έφτασε τα 212 με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και βρέθηκε στην 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Τζακ Ρόουλι.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η Γουέστ Χαμ που δεν απείλησε ούτε μία φορά, είναι μεγάλη «πελάτισσα» του Ρούνεϊ, ο οποίος της έχει βάλει συνολικά 10 γκολ και οκτώ στις οκτώ τελευταίες φορές που την έχει βρει μπροστά του. Μέχρι το φινάλε δεν συνέβη τίποτα απολύτως σημαντικό, παρ΄μονάχα ένα πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Φελαϊνί (σ.σ.: ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά) από τον Νοτσερίνο (80'). Με το «τρίποντο» η Γιουνάιτεντ έφτασε στο -2 από την 6η θέση που οδηγεί στο Europa League και πάει με βελτιωμένη ψυχολογία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την ερχόμενη Τρίτη.

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Νόουμπλ, Κόλινς, Ντεμέλ, ΜακΚάρντνεϊ, Τόμκινς, Ντιαμέ (58' Τζάρβις), Τέιλορ (83' Νοτσερίνο), Νόλαν (72' Κ. Κόουλ), Ντάουνινγκ, Κάρολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Κάρικ, Ράφαελ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Φλέτσερ, Γιανγκ, Μάτα (78' Γουέλμπεκ), Καγκάβα, Ρούνεϊ (77' Ερνάντες).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα